Stranden van Denia bezaaid met kleine ongevaarlijke maar stinkende kwallen

Stranden van Denia bezaaid met kleine ongevaarlijke maar stinkende kwallen
Beeld: Denia.com

Stranden van Denia bezaaid met kleine ongevaarlijke maar stinkende kwallen

ALICANTE – De stranden van de kustplaats Denia aan de Costa Blanca zijn bezaaid met kleine kwallen. Het slechte weer met de wilde zee en hoge golven heeft ervoor gezorgd dat duizenden ‘pequeñas medusas’ een paarskleurige deken hebben gevormd op de stranden. Het gaat om ongevaarlijke kwallen die echter wel enorm stinken als je er per abuis op staat of ze aanraakt.

De kleine kwallen in kwestie zijn van de klasse hydroïdpoliepen (hidrozoos) wat neteldieren zijn waarvan veel verschillende vormen, leefwijzen en afmetingen bestaan. In tegenstelling tot grotere versies van kwallen bijten deze hydroïdpoliepen niet maar als je erop staat komt er een zeer vervelende en penetrante geur uit.

De gemeente is al begonnen om de kwallen-dekens te verwijderen om zo de stranden in topconditite te hebben voor de drukke Semana Santa Paasweek. Het toeval is dat precies één jaar geleden op dezelfde stranden duizenden bezaantjes (Velella Velella) kwallen aanspoelden. Bekijk HIER meerdere foto’s van de aangespoelde kwallen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.