Search
menu
Search

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (55)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (55)
Beeld: Ingezonden

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (55)

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video.

Wat gaat de tijd toch hard. Het lijkt bijna als de dag van gisteren dat we bij Nico thuis afspreken dat hij voor drie maanden naar ons toe kan komen. Tegen kost en inwoning bij ons klussen doen. Dit weekend is dat dus drie maanden geleden en gaat hij weer terug naar Nederland. Wat hebben we veel aan zijn hulp gehad. De werkzaamheden waren lang niet zo opgeschoten zonder zijn hulp. Het leven in Spanje is Nico zo goed bevallen dat hij aankomende herfst en winter weer terug naar Spanje gaat komen en al een appartement voor zichzelf heeft geregeld.

De verbouwingswerkzaamheden gaan als een speer. We dachten niet dat het kon, maar we hebben onze versnelling toch nog wat omhoog weten te krijgen en dat moet ook wel… We hebben namelijk voor mei en juni een aantal boekingen binnen gekregen. We krijgen tijdens de feesten in Rodriguillo op 19 en 20 mei maar liefst 15 tot 17 Spaanse gasten. Deze mensen zijn opgegroeid in Rodriguillo en zijn over heel Spanje uitgewaaierd. Elk jaar komen ze met hun gezinnen terug naar hun (groot)ouders om de feesten in Rodriguillo mee te maken. Normaal gesproken verblijven ze dan ergens buiten Rodriguillo. Zodra ze van onze Casa Rural hoorden, hebben ze contact gezocht en willen ze graag bij ons verblijven. Kinderen kunnen makkelijker tussendoor naar bed gebracht worden en er kan een drankje gedronken worden. Heel spannend om gelijk al zo’n grote groep te hebben, maar heel veel zin in!

De verbouwing dus; Danielle is binnen de muren, balken en plafond in de woonkamer/hal aan het schilderen. De muren zijn hier opnieuw gestuct, dus die waren redelijk goed direct te schilderen. Echter zijn de plafonds en balken in deze ruimte niet vervangen. Vooral de plafonds tussen de balken waren niet in beste staat, veel scheuren, afgebrokkeld en vochtplekken. Voordat dat geschilderd kon worden, is er heel wat vulmiddel gebruikt! Het is bijna klaar en het is mooi geworden. Niet perfect, want dat is niet te doen. We hebben namelijk beneden een plafond met boogjes en dat is heel lastig schuren en opvullen.

De werkzaamheden buiten gaan ook rap. De afgelopen week is er ook weer veel bouwmateriaal afgeleverd. Één van de vrachtauto’s had niet de juiste kraan die de materialen over de muur kon zetten. Pfff, zware grote zak met zand, grote betonnen lateien en een pallet met zakken cement stonden buiten de poort. Wat een geluk dat even later bij de buren een aantal grote palmbomen werd afgeleverd, met een vrachtauto die wel een grote kraan had. De beste man heel lief aangekeken en hij wilde ons wel uit de brand helpen. Dat scheelt heel veel werk en zere spieren, want het weegt allemaal wel wat!

Wil je meer informatie over hoe je bij ons kan boeken, stuur ons een bericht en je ontvangt alle informatie. Hasta luego, Tom y Danielle

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?