skip to Main Content

Britten en Duitsers komen minder naar hun Spaanse huizen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Volgens het rapport “Balance del Turismo 2010” komen de Britten en Duisters die een tweede huis hebben in Spanje steeds minder naar het land. Volgens de gegevens van het IET (Instituto de Estudios Turisticos) zijn de bezoeken van de Britten met 17% en de Duitsers met 11% gedaald gedurende het afgelopen jaar. Met name Britten, Duitsers en inwoners van de diverse Scandinavische landen hebben een tweede huis in Spanje, aldus het onderzoek.

Terwijl het ministerie van ontwikkeling hard bezig is met het proberen te verkopen van huizen en appartementen die leeg staan aan de Spaanse costa’s, worden deze cijfers gepubliceerd. Het ministerie is met name actief op de Britse, Duitse en Scandinavische markt aangezien deze landen de meeste tweede huis bezitters in Spanje hebben. Volgens de cijfers is het aantal Britten welke naar hun eigen tweede huis zijn gekomen in Spanje met 17% gedaald maar daalde het aantal Britten welke naar een hotel op vakantie gingen met slechts 0,6%. Bij de Duitsers gebeurde iets soortgelijks alleen zijn de aantallen daar met 11% en 0,8% gedaald.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend