skip to Main Content

Nederland blijft grootste Europese campingleverancier in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Volgens een recent onderzoek van et Instituto de Estudios Tursisticos, blijven de Nederlanders de belangrijkste toeristen wat betreft campings in Spanje. Volgens de laatste cijfers over het jaar 2010 was 24,8% van het totaal aantal campingreserveringen afkomstig uit Nederland, een toename van 5,2% ten opzichte van 2009. 21,8% van het totaal aantal campingreserveringen kwam uit Groot Brittannië, 18,1% uit Frankrijk en 16,6% uit Duitsland.

De regio Costa Brava was ook in 2010 weer het populairst onder de campinggasten, voor zowel de Nederlanders alsook de andere landen met in totaal 6,3 miljoen reserveringen. Achter de Costa Brava staan de Costa Blanca met als hoofdtrekpleister Benidorm en de Costa Dorada met als best geboekte plaats de campings rondom Salou.

Wat betreft de deelstaten zijn Catalunya, de Comunidad Valenciana en Andalucia de bekendste campingregio’s met 63,5% van alle campingreserveringen in Spanje. Catalunya was ook in 2010 het meest geboekt, gevolgd door de Comunidad Valenciana en Andalucia. In Catalunya verbleef 40,2% op campings en in de Comunidad Valenciana 18,2% gevolgd door Andalucia met 13,5%.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend