skip to Main Content
Spanje krijgt Europese boete vanwege vervalsing begrotingscijfers Valencia

Spanje krijgt Europese boete vanwege vervalsing begrotingscijfers Valencia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

europa4VALENCIA – Spanje is het eerste Europese land wat van de Europese Commissie een boete wordt opgelegd vanwege het vervalsen van begrotingscijfers. Het land zal 19 miljoen euro moeten ophoesten vanwege het feit dat de autonome deelstaat haar boeken niet in orde had en voor miljoenen euro’s aan kosten verborgen bleven voor de Eurostat.

Spanje heeft de primeur, een weliswaar kleine maar wel symbolische boete van 19 miljoen euro die de Europese Commissie het land heeft opgelegd voor het vervalsen van begrotingscijfers. De boete komt nadat in 2011 nieuwe richtlijnen werden opgesteld toen bleek dat Griekenland de statistieken had vervalst.

De Europese Commissie heeft de autonome deelstaat van Valencia onderzocht en geconcludeerd dat deze de uitgaven voor gezondheidszorg niet in de boeken had opgenomen. Hierdoor bleef voor miljoenen euro’s aan kosten verborgen waardoor het begrotingstekort van Valencia veel gunstig uitpakte terwijl de regio de grootste kostenlast van Spanje heeft. Het is niet bekend of meer Spaanse regio’s zullen volgen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken