skip to Main Content
FC Barcelona mengt zich in de politiek en geeft steun aan Catalaans referendum

FC Barcelona mengt zich in de politiek en geeft steun aan Catalaans referendum

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Afgelopen zaterdag heeft de Catalaanse sportvereniging FC Barcelona officieel haar steun gegeven aan het Catalaanse onafhankelijksproces en het zo erg gewilde referendum wat tot op de dag van vandaag illegaal is volgens de Spaanse grondwet. Voor sommige politieke partijen is dat een grote vergissing en heeft Barça zo een doelpunt in eigen doel gemaakt.

Een zo’n grote sportclub, hoofdzakelijk bekend vanwege het eerste voetbalelftal, heeft een sociale verantwoordelijkheid op te komen voor alle fans en supporters en niet alleen voor diegene die achter een onafhankelijkheid van Catalonië staan. Volgens de conservatieve partij PP en diverse andere politieke formaties heeft FC Barcelona meer niet Catalaanse fans dan Catalaanse fans die overigens ook niet allemaal voor een onafhankelijk Catalonië zijn. Daarnaast zou de sport zich niet moeten mengen in de politiek maar helaas gebeurt dat in Spanje al jaren (Madrid en Spanje Vs Barcelona en Catalonië).

De huidige Catalaanse regionale premier Carles Puigdemont heeft beloofd in september van dit jaar een referendum te houden in Catalonië. Voor hem maakt het daarbij niets uit wat de premier van Spanje Mariano Rajoy daarvan zegt of wat de eventuele negatieve houding van het Constitutionele Staatshof is tegenover dit referendum welke al meerdere keren illegaal werd verklaard.

Volgens velen heeft FC Barcelona zich in een wurggreep laten vastnemen door de nationalistische Catalaanse partijen en realiseert de club niet wat de eventuele gevolgen zouden kunnen zijn van een Catalonië als eigen staat. Catalonië zal buiten de Europese Unie vallen en deelname aan de Champions League zal moeilijk tot onmogelijk worden. Ook de Spaanse voetbalcompetitie zal niet meer mogelijk zijn voor FC Barcelona want Catalonië is dan geen onderdeel meer van Spanje. De Copa del Rey competitie is natuurlijk al helemaal van de baan en veel spelers zullen FC Barcelona mogelijk verlaten en andere spelers kopen zal moeilijker worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. @John Nijsten: dan ga ik toch voor Real Madrid 🙂

  On topic: deze steunbetuiging is een klap in het gezicht voor alle fans van FC Barcelona buiten Catalonië. En dat zijn er meer dan in Catalonië zelf.

 2. Dit is niet nieuw, FC Barcelona speelt reeds jaren sommige uitwedstrijden in shirts met de Catalaanse kleuren en komen uit voor hun Catalaanse roots. Waarom zouden ze niet mogen meedoen in de Europese Champions League. Wat doen dan al de Russische, Israelische en Turkse teams, die spelen toch ook in de Europa League.

 3. Sport en voetbal in het bijzonder moet zich nooit met de politiek bemoeien. Dit is pure zelfmoord voor FC Barcelona. Heeft de top dit beslist of unaniem heel FC Barcelona inclusief spelers ed. Ik denk alleen de top maar niet de rest. Laten we straks niet hoeven te zeggen RIP FC Barcelona

 4. Dat worden toppers Fc Barcelona tegen Girona of Figueras wie zit daar op te wachten.
  Dit betekent het einde van Fc Barcelona

 5. Het is niet omdat je voor het referendum bent, dat je ook voor sowieso voor de onafhankelijkheid bent.
  Ik ben verkozen voor CUI nu PDeCat en ben ook schepen/rechtshouder in ons dorp.
  Alhoewel ik voor een goed georganiseerd referendum ben, gesteund vanuit Madrid en Brussel, ben ik niet voor een onafhankelijk Catalunya.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken