skip to Main Content
Twee dode en drie gewonde fietsers na aanrijding door onder invloed rijdende automobiliste in Valencia

Twee dode en drie gewonde fietsers na aanrijding door onder invloed rijdende automobiliste in Valencia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Bij een aanrijding op de regionale N-322 weg tussen Oliva en Dénia zijn zondagmorgen rond 8.30 uur twee fietsers overleden en raakten er nog eens drie gewond. De veroorzaakster van deze dodelijke aanrijding is een 28-jarige vrouw die niet alleen onder invloed van alcohol reed maar ook onder invloed van drugs. Van de zes wielrenners is er slechts een die er zonder een schrammetje vanaf is gekomen omdat hij op tijd weg kon springen.

Het ongeval gebeurde deze zondagmorgen bij kilometer 206 van de N-322 weg richting Dénia. Een wat later bleek 28-jarige vrouw reed met haar auto in op een groepje van zes wielrenners die net waren begonnen met hun trainingsronde. De wielrenners waren/zijn leden van het triathlon team Tri-Llebeig van Xàbia. Van de drie gewonde fietsers is er een ernstig aan toe en men vreest nog voor zijn leven terwijl de andere twee fietsers minder ernstige verwondingen opliepen.

De jonge autorijdster is nadat bekend werd dat ze onder invloed van alcohol en drugs reed, meteen naar de gevangenis gestuurd in afwachting van de uiteindelijke rechtspraak. De gemeente Xàbia heeft drie dagen rouw aangekondigd voor de overleden wielrenners Eduard Monfort (zoon van de ex burgemeester van Xàbia) en Luis Alberto Contreras.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 14 reacties
 1. Tussen Benidorm en La Nucia ligt een prachtig breed fietspad, maar daar maken de heren
  fietsers geen gebruik van.Nee met zijn vieren naast elkaar op de autoweg en op hun voorhoofd wijzen als je op het fietspad wijst
  Ik erger me er dood aan
  Maria

 2. Vreselijk wat er gebeurd is. Mijn medeleven gaat uit naar alle betrokkenen.
  De dag ervoor reden we ook op deze weg, toen ineens een eenzame wielrenner zo voor de auto naar links uitweek, zonder op of om te kijken.
  In mijn beleving geven de fietsers ook veel aanleiding voor stress bij automobilisten, in ieder geval bij mij. Over de berg van Javea naar Denia, met 2, 3 man naast elkaar, kun je niet eens 1,5 meter afstand houden, want dan zit je of op de berg, of in t ravijn. Doodeng. Inhalen is sowieso lastig vanwege de vele onoverzichtelijke bochten.. Ik snap dat men graag wil fietsen, maar waarom naast elkaar? Dieptriest wat er gebeurd is. Zoveel levens zijn verwoest..

 3. Natuurlijk moeten we voorzichtig zijn met de wielrenners en gewone fietsers.
  In Calpe pocht de gemeente met 13 km. fietspad maar dat zijn op het trottoir blauw geverfde banen van 1.5 mtr breed voor beide richtingen.
  En het fijne is dat mn. de wielrenners daar geen gebruik van maken en gewoon op de rijbaan rijden, logies die blauw geverfde banen zijn erg hobbelig.
  Jammer het is zijn schijn fietspaden.
  Maar tellen wel voor de subsidies en geven geen veiligheid.
  Ook ik heb al eens een wielrenner eerste hulp moeten verlenen met een lelijke hoofdwond.

 4. In voorgaande reactie krijgen fietsers,wielrenners de zwarte piet.Natuurlijk zijn er die zich misdragen.Maar er zijn weinig alternatieven om “veilig” te kunnen fietsen.
  Bovendien is bij wet bepaald dat een automobilist minimaal anderhalve meter ruimte moet houden bij inhalen van een fietser.
  Er zijn er genoeg die dit doen .Maar ook onder de automobilisten zijn aco’s.
  Drugs en alcohol horen natuurlijk zowiezo niet in het verkeer !

 5. Helemaal eens : fietsers horen niet op N wegen. Maar dat is in Spanje soms niet te vermijden (geen fietspaden of nabijgelegen rustiger wegen).Als je dan rechts van de streep gaat rijden is er grote kans op lekke banden vanwege allerlei vuil en kleine steentjes. Links van de streep is verstandiger want dan moeten auto’s rekening met je houden. Maar daar wordt natuurlijk niemand blij van.
  En, dronken of drugs automobilisten horen bij voorbaat in t gevang.
  Kortom, er is nog een wereld te winnen.
  Maar overigens blijft het heerlijk fietsen op de binnenwegen van de Costa Blanca.

  1. Vreselijk wat er is gebeurd. Sterkte voor de nabestaanden en vrienden.
   Ik moet wel zeggen dat er een fietspad ligt langs de weg van Pego naar Vergel. Toch fietsen ze daar altijd met meerdere langs elkaar en dan op de weg en niet op het fietspad. Zo jammer op het fietspad is toch veel veiliger.

 6. Drank en drugs …gebruik je thuis en gebruik je niet als je nog met rijden , fietsen of wandelen ..net zo min als je dat je autowegen gaat berijden als fietser of wandelaar..het is Russisch roulette….in beide gevallen gebruik je verstand….ook ik weet uit ervaring …ik woon in LaNucia

 7. Wij waren vorig jaar getuige van het ongeluk tussen Parcent en Benigembla. Natuurlijk afschuwelijk wat er toen gebeurde, maar er waren toen geen doden te betreuren. Dit feit veroorzaakt door het toedoen van drank/drugs bestuurder is gruwelijk. Maar…wij zijn het met voorgaand bericht eens. De renners horen niet op 80/100 km wegen thuis. Tevens voelen zij zich “king/queen of the road en gaan absoluut niet achter elkaar rijden wanneer je ze wilt passeren. Dit geldt voor zowel beroeps- als amatuerrenners.
  Regering, provincie, steden en dorpen doe hier iets aan, want je zult het maar zonder drank/drugs op je geweten hebben iemand aan te rijden. Ook jij hebt dan levenslang.

 8. Wij waren vorig getuige van het ongeluk tussen Parcdnt en Benigembla. Natuurlijk afschuwelijk wat er toen gebeurde, maar er waren toen geen doden te betreuren. Dit feit veroorzaakt door het toedoen van drank/drugs bestuurder is gruwelijk. Maar…wij zijn het met voorgaand bericht eens. De renners horen niet op 80/100 km wegen thuis. Tevens voelen zij zich “king/queen of the road en gaan absoluut niet achter elkaar rijden wanneer je ze wilt passeren. Dit geldt voor zowel beroeps- als amatuerrenners.
  Regering, provincie, steden en dorpen doe hier iets aan, want je zult het maar zonder drank/drugs op je geweten hebben iemand aan te rijden. Ook jij hebt dan levenslang.

 9. Of een fietser nu ergens rijd waar hij niet mag rijden of dan wel zich misdraagt in het verkeer is nooit een reden om je als autobestuurder zelf te gaan misdragen, het is en blijft de zwakkere verkeersdeelnemer al dan niet met een zwakker geestelijk vermogen om zich wel te gedragen zoals de voorschriften het voorschrijven.

 10. Wielertoeristen en andere wielrenners horen niet thuis op zulke banen. Zolang er geen verbod van Europa komt dat zij alleen op fietspaden mogen rijden blijft dit ern slecht voorbeeld voor de jeugd.

 11. Allereerst mijn medeleven met de slachtoffers en nabestaanden, ten tweede een schande dat drank en drugs hierbij een rol hebben gespeeld in Jávea.
  Ik wil echter wel iets kwijt. Voor wie vaker over de N332 rijdt , ergens tussen Benidorm, Calpe en Jávea, zal het niet verwonderen dat het een keer fout moest gaan. En ik durf te voorspellen dat het nog vaker fout zal gaan! Reden is dat wielrenners zich compleet misdragen op deze carretera door 3 of 4 dik te rijden of- nog erger- niet over de vluchtstrook te rijden . Levensgevaarlijk en zeer frustrerend voor automobilisten die opgehouden worden en er niet langs kunnen.
  Dit lokt uit tot zeer gevaarlijke inhaalmanoeuvres.
  Overheid, denk eens na! Fietsers en autoverkeer op een weg, waar je 80 of soms 100 mag, gaan niet samen!! Fietsers hebben NIETS te zoeken op een carretera! Dit zou met spoed verboden moeten worden!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken