Het Spaanse paspoort is het op een na krachtigste ter wereld (2018)

Meer dan 90.000 buitenlanders hebben Spaanse nationaliteit gekregen in 2018
Beeld: 123rf

Het Spaanse paspoort is het op een na krachtigste ter wereld (2018)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het paspoort van de Spanjaarden wordt in meer landen ter wereld geaccepteerd dan het Nederlandse of Belgische paspoort. Het Spaanse paspoort staat in niveau 4 op de lijst van landen met krachtige paspoorten als gekeken wordt naar het aantal landen waar een paspoort geaccepteerd wordt. Er is gekeken naar die landen waar geen of wel een visum aangevraagd moet worden.

Het Spaanse paspoort wordt geaccepteerd in 161 landen wereldwijd zonder dat men een visum hoeft aan te vragen, hetzelfde aantal als de paspoorten van Finland, Denemarken, Zweden, Italië en Frankrijk, aldus het overzicht van de Passport Index.

De Nederlandse en Belgische paspoorten bevinden zich in niveau 5 wat inhoudt dat men met deze paspoorten zonder visum kan reizen naar 160 landen, slechts een minder dan het Spaanse paspoort dus. In hetzelfde rijtje als Nederland en België staan Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Groot Brittannië en de Verenigde Staten.

Singapore is het enige land in niveau 1, goed voor 164 landen waar de paspoorten van deze twee landen geaccepteerd worden.

Het enige land wat het verschil maakt tussen de Spaanse paspoorten en Nederlandse en Belgische paspoorten is Vietnam. Spanjaarden kunnen zonder visum naar dat land reizen maar Nederlanders en Belgen moeten een visum hebben. Voor Gambia geldt dat Spanjaarden ter plaatse een visum krijgen terwijl dat land voor de Nederlanders en Belgen visum-vrij is. Bekijk de hele lijst om te vergelijken op deze pagina .

Al deze gegevens staan te lezen in het Passport Index waarbij gekeken is naar 199 landen en het accepteren van paspoorten uit hetzelfde aantal landen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.