Het Spaanse paspoort is het op een na krachtigste ter wereld (2018)

Meer dan 90.000 buitenlanders hebben Spaanse nationaliteit gekregen in 2018
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het paspoort van de Spanjaarden wordt in meer landen ter wereld geaccepteerd dan het Nederlandse of Belgische paspoort. Het Spaanse paspoort staat in niveau 4 op de lijst van landen met krachtige paspoorten als gekeken wordt naar het aantal landen waar een paspoort geaccepteerd wordt. Er is gekeken naar die landen waar geen of wel een visum aangevraagd moet worden.

Het Spaanse paspoort wordt geaccepteerd in 161 landen wereldwijd zonder dat men een visum hoeft aan te vragen, hetzelfde aantal als de paspoorten van Finland, Denemarken, Zweden, Italië en Frankrijk, aldus het overzicht van de Passport Index.

De Nederlandse en Belgische paspoorten bevinden zich in niveau 5 wat inhoudt dat men met deze paspoorten zonder visum kan reizen naar 160 landen, slechts een minder dan het Spaanse paspoort dus. In hetzelfde rijtje als Nederland en België staan Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Groot Brittannië en de Verenigde Staten.

Singapore is het enige land in niveau 1, goed voor 164 landen waar de paspoorten van deze twee landen geaccepteerd worden.

Het enige land wat het verschil maakt tussen de Spaanse paspoorten en Nederlandse en Belgische paspoorten is Vietnam. Spanjaarden kunnen zonder visum naar dat land reizen maar Nederlanders en Belgen moeten een visum hebben. Voor Gambia geldt dat Spanjaarden ter plaatse een visum krijgen terwijl dat land voor de Nederlanders en Belgen visum-vrij is. Bekijk de hele lijst om te vergelijken op deze pagina.

Al deze gegevens staan te lezen in het Passport Index waarbij gekeken is naar 199 landen en het accepteren van paspoorten uit hetzelfde aantal landen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
7 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.