skip to Main Content
Het Spaanse paspoort is het op een na krachtigste ter wereld (2018)

Het Spaanse paspoort is het op een na krachtigste ter wereld (2018)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het paspoort van de Spanjaarden wordt in meer landen ter wereld geaccepteerd dan het Nederlandse of Belgische paspoort. Het Spaanse paspoort staat in niveau 4 op de lijst van landen met krachtige paspoorten als gekeken wordt naar het aantal landen waar een paspoort geaccepteerd wordt. Er is gekeken naar die landen waar geen of wel een visum aangevraagd moet worden.

Het Spaanse paspoort wordt geaccepteerd in 161 landen wereldwijd zonder dat men een visum hoeft aan te vragen, hetzelfde aantal als de paspoorten van Finland, Denemarken, Zweden, Italië en Frankrijk, aldus het overzicht van de Passport Index.

De Nederlandse en Belgische paspoorten bevinden zich in niveau 5 wat inhoudt dat men met deze paspoorten zonder visum kan reizen naar 160 landen, slechts een minder dan het Spaanse paspoort dus. In hetzelfde rijtje als Nederland en België staan Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Groot Brittannië en de Verenigde Staten.

Singapore is het enige land in niveau 1, goed voor 164 landen waar de paspoorten van deze twee landen geaccepteerd worden.

Het enige land wat het verschil maakt tussen de Spaanse paspoorten en Nederlandse en Belgische paspoorten is Vietnam. Spanjaarden kunnen zonder visum naar dat land reizen maar Nederlanders en Belgen moeten een visum hebben. Voor Gambia geldt dat Spanjaarden ter plaatse een visum krijgen terwijl dat land voor de Nederlanders en Belgen visum-vrij is. Bekijk de hele lijst om te vergelijken op deze pagina.

Al deze gegevens staan te lezen in het Passport Index waarbij gekeken is naar 199 landen en het accepteren van paspoorten uit hetzelfde aantal landen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Vietnam? Nou, dan koop ik die lekkere loempia’s wel in de supermarkt. Scheelt me veel geld.

 2. Beste Remco,
  Bedankt voor uw interessante nieuws, dat ons IEDERE dag weet te bereiken, jammer dat er altijd wel iemand is, die een op of andere manier aanmerking heeft op uw “schrijfwijze”. U steekt er zoveel energie in, ik heb echt bewondering voor U, dat U ondanks de kritiek van sommige mensen nog altijd de moed en geduld heeft deze rubriek in leven te houden!!!

 3. Singapore is het ‘enige’ land, dus niet het ‘enigste’, want dat betekent dat het het ‘leukste’ land zou zijn. Remco toch…..;)

  1. Lucy, net al zeer velen met mij, walg ik van dit soort opmerkingen over het gebezigde taal gebruik van Remco.
   Ik ga er niet teveel woorden meer aan vuil maken, want alles is er al eens over gezegd.
   Mijn advies is aan dit soort moraalridders, “opzouten” en uitschrijven en Remco, ik zou zeggen gewoon doorgaan met het informeren van de goedwillenden.
   Vaak genoeg heb je uitgelegd hoe artikelen ontstaan en uit verschillende bronnen worden samengesteld, dat taalfouten dan soms het meeste commentaar opleveren, zegt meer over die in mijn ogen “losers” die zich achter de sociale media verschuilen dan over jouw.
   Ik zeg doorgaan op dezelfde voet met de berichtgeving over zaken waar ik wellicht anders geen weet van zou hebben.

  2. Het bijvoeglijk naamwoord enig komt – vooral in Nederland – ook voor in de betekenis ‘fijn’, ‘heel leuk’, ‘heel mooi’. Maar dat wil niet zeggen dat “enige” enkel voor “leukste” wordt gebruikt. Lucy toch …. 😉

  3. Zoals ik reeds een tiental keer heb gemeld: ga jij eens het omgekeerde doen. Kijken wat jij er van terecht brengt…

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken