Search
menu
Search

Het Spaanse paspoort is het op een na krachtigste ter wereld (2018)

Oeps ... foto ontbreekt!

Het Spaanse paspoort is het op een na krachtigste ter wereld (2018)

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het paspoort van de Spanjaarden wordt in meer landen ter wereld geaccepteerd dan het Nederlandse of Belgische paspoort. Het Spaanse paspoort staat in niveau 4 op de lijst van landen met krachtige paspoorten als gekeken wordt naar het aantal landen waar een paspoort geaccepteerd wordt. Er is gekeken naar die landen waar geen of wel een visum aangevraagd moet worden.

Het Spaanse paspoort wordt geaccepteerd in 161 landen wereldwijd zonder dat men een visum hoeft aan te vragen, hetzelfde aantal als de paspoorten van Finland, Denemarken, Zweden, Italië en Frankrijk, aldus het overzicht van de Passport Index.

De Nederlandse en Belgische paspoorten bevinden zich in niveau 5 wat inhoudt dat men met deze paspoorten zonder visum kan reizen naar 160 landen, slechts een minder dan het Spaanse paspoort dus. In hetzelfde rijtje als Nederland en België staan Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Groot Brittannië en de Verenigde Staten.

Singapore is het enige land in niveau 1, goed voor 164 landen waar de paspoorten van deze twee landen geaccepteerd worden.

Het enige land wat het verschil maakt tussen de Spaanse paspoorten en Nederlandse en Belgische paspoorten is Vietnam. Spanjaarden kunnen zonder visum naar dat land reizen maar Nederlanders en Belgen moeten een visum hebben. Voor Gambia geldt dat Spanjaarden ter plaatse een visum krijgen terwijl dat land voor de Nederlanders en Belgen visum-vrij is. Bekijk de hele lijst om te vergelijken op deze pagina.

Al deze gegevens staan te lezen in het Passport Index waarbij gekeken is naar 199 landen en het accepteren van paspoorten uit hetzelfde aantal landen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?