skip to Main Content
Sierra Nevada heeft het winter-ski seizoen afgesloten als drukste skigebied van Spanje

Sierra Nevada heeft het winter-ski seizoen afgesloten als drukste skigebied van Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Sierra Nevada drukste skigebied van Spanje

SIerra Nevada

GRANADA – Het skigebied in de Sierra Nevada heeft niet zo lang geleden de deuren dicht gedaan en men is zeer positief over het winterseizoen 2017/2018. Het skigebied heeft 33 miljoen euro omgezet en kreeg 1.053.748 mensen op bezoek waarvan 887.017 skiërs. Met deze cijfers heeft de Sierra Nevada de eerste plaats van alle skigebieden van Spanje weten te behalen.

De Sierra Nevada heeft het afgelopen winterseizoen meer mensen ontvangen dan het seizoen 2016/2017. Het skiseizoen heeft in totaal 163 dagen geduurd waarbij er meer “echte” sneeuw dan andere jaren was gevallen. Helaas zorgde de maand maart (inclusief Semana Santa) ervoor dat het skistation vanwege de weersomstandigheden vaak gesloten was waardoor er minder skiërs waren. Dat verlies werd echter goedgemaakt doordat het skiseizoen eerder kon beginnen en later kon eindigen dit jaar.

Een van de grootste meevallers is het feit dat er meer skiërs buiten het weekend om naar het skigebied kwamen om te genieten van de pistes met een gemiddelde van 5.902 skiërs per dag van maandag tot en met vrijdag, een stijging van 22% ten opzichte van de 4.647 skiërs op doordeweekse dagen tijdens het seizoen 2016/2017.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken