skip to Main Content
Supermarkten Lidl begonnen met de verkoop van cannabis … maar niet in Spanje
Ideal.es

Supermarkten Lidl begonnen met de verkoop van cannabis … maar niet in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Lidl verkoopt cannabis maar...

Ideal.es

MADRID – De Duitse supermarktketen Lidl is begonnen met de verkoop van cannabis wat de Latijnse benaming is voor hennep (wiet dus). Nu hoeven gebruikers daarvan niet meteen naar de dichtstbijzijnde Lidl supermarkt in Spanje te gaan want de zakjes cannabis worden alleen in de Zwitserse filialen verkocht.

Lidl Zwitserland heeft in het assortiment in haar filialen twee soorten zakjes cannabis opgenomen. Het gaat daarbij om de zogenaamde “light-versie” van de softdrug omdat het THC-gehalte (tetracycloannabiol) lager is dan de normale cannabis, namelijk minder dan 1%. Deze vorm van cannabis wordt beschouwd als een vervanging voor traditionele tabaksproducten en is sinds kort in Zwitserland bij de Lidl te koop.

De producent van deze Lidl-cannabis is The Botanicals die uitsluitend aan de Lidl in Zwitserland mag leveren, het land waar het ook geproduceerd wordt. De planten worden gekweekt in semi-geautomatiseerde kassen en speciaal ontworpen binnenfaciliteiten. Daarbij vertrouwt de fabrikant op duurzame landbouw en verbiedt hij volledig chemische, synthetische of genetisch gemodificeerde stoffen toe te voegen.

De cannabis kan alleen in Zwitserland verkocht worden omdat de maximale toegestane concentratie van THC in wiet in 2011 verhoogd werd van 0,5% naar 1%. Lidl is overigens niet de enige supermarktketen die in Zwitserland cannabis verkoop aangezien dat ook al gedaan wordt door de Coop en zelfs de van oorsprong Nederlandse keten Spar die cannabis-sigaretten verkoopt.

Lidl verkoop twee zakjes, te weten een zakje van 1,5 gram voor 15 euro en een zakje van 3 gram voor 16,70 euro. De vraag is nu natuurlijk, zou dit ooit ook mogelijk zijn in Spanje? Zou men in de toekomst ook cannabis kunnen kopen bij de Lidl in Spanje? Voorlopig lijkt het daar niet op want dan zal eerst de wet aangepast moeten worden.

Diverse andere landen geven de mogelijkheid om cannabis te gebruiken voor therapeutische doeleinden. De meeste Europese landen hanteren een percentage van 0,2% waardoor de verkoop van 1% THC niet mogelijk is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Wiet is net als alcohol zeer verslavend .Waarom hiermee te beginnen in de supermarkt? Gewoon in de coffeeshop houden .
  Ik weet waarover ik spreek .2 van mijn kinderen roken al vanaf hun tienertijd en kunen er niet vanaf komen .Het tast op den duur WEL de hersens aan .Net als alcohol .Zo onschuldig is het dus echt niet .

 2. Bravo Heren Hans en Wim! Zou Michel wel eens van de drooglegging van de USA hebben gehoord? Daar danken we grotendeels de maffia aan, en een aantal prachtige films! Seks & drugs & rock-and-roll: ze lijken uitgevonden voor de hypocrisie. In Spanje weet je het nooit: soms neemt de politiek plotseling een libertijnse, verlichte voorsprong op andere latino landen. Wie had ooit gedacht dat hier het
  “homohuwelijk” zou bestaan? Neem nog maar een Cuba libre zou ik adviseren.

 3. Cannabis is en blijft een drug, dat dit vrij wordt verkocht in een supermarkt vind ik ontoelaatbaar, hoe klein ook de dosis is.
  Het gebruik van cannabis leidt tot verslaving.

  Wat meer info over deze wiet.
  Hennepplant (Cannabis Sativa) bevatten psychoactieve cannabinoïden.
  Het meest werkzame bestanddeel is delta-9-tetrahydrocannabinol (THC).
  Naast THC bevat de hennepplant minstens 400 andere chemische stoffen, waarvan er meer dan 60 een chemische structuur hebben die gelijkt op THC.
  Cannabinoïden remmen meestal de aanmaak van neurotransmitters, wat kan leiden tot zowel het onderdrukken als het stimuleren van activiteit in zenuwcircuits.

  Fysiologische effecten van THC :
  Hart en bloedvaten, immuunsysteem, pijngevoeligheid, geslachtshormonen en reproductie, zwangerschap, motoriek en beweeglijkheid
  Psychologische effecten van THC :
  Waarneming en tijdsbesef, motivatie en prestatie, gedrag, tolerantie, geheugen, concentratie en andere cognitieve functies, rijvaardigheid en andere complexe taken, afhankelijkheid

  1. Je zwamt Michel. En of jij het toelaatbaar vind is voor iedereen totaal onbelangrijk. Cannabis hoort bij groep drugs die tot de zeer veilige behoort. Alcohol is 114 maal schadelijker dan cannabis volgens de Nederlandse staat! Wel in super. Nicotine? Nog veel erger en ook gewoon in jouw buurt super. Dus waar maak jij je zorgen over? Cannabis is trouwens pas 70 jaar een gevaarlijke drug. Daarvoor was het duizenden jaren gewoon legaal medicijn en genotsmiddel. Ook moet jij beseffen dat ook jij aan verslavende drugs verslaafde bent. Koffiehee, suiker, chocolade etc etc allemaal drugs die gevaarlijker zijn dan wiet en vele malen meer slachtoffers kosten. Wiet nog niet een overledene door gebruik .

   1. En zo is het maar net Hans. Criminalisering van soft drugs leidt alleen maar tot andere criminaliteit en brengt geld in de zakken van misdadigers terwijl het de samenleving enorm veel geld kost.
    Cannabis is zeker niet verslavend. Maar als jongeren die ermee willen experimenteren het bij dope dealers moeten kopen, proberen die dealers hen andere, wel verslavende middelen te verkopen. Bovendien moet iedereen zelf weten wat hij met zijn gezondheid en lichaam doet. Het is hypocriet om cannabis te verbieden en hard drugs als alcohol en nicotine overal toe te staan.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken