skip to Main Content
Eerste capsulehotel van Spanje geopend in Bilbao
Optimi Rooms

Eerste capsulehotel van Spanje geopend in Bilbao

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BILBAO – De Baskische stad Bilbao heeft naast het Guggenheim museum en de honderden ‘pintxos’ bars nu ook het eerste capsulehotel van Spanje. Het gaat om een hotel waar de gasten kleine capsules kunnen huren om te overnachten. Het idee komt uit Japan waar al honderden van dit soort overnachtingsplaatsen te vinden zijn.

Het zijn niet de toeristische steden Barcelona, Madrid of Valencia die het eerste capsulehotel van Spanje hebben maar Bilbao heeft het eerste ‘hotel cápsula’ van Spanje.

Het hotel heeft de naam Optimi Rooms gekregen en is gelegen in de Doctor Areilza straat nummer 58 in Bilbao. In het hotel zijn 36 eenpersoons capsules en 14 tweepersoons capsules te vinden.

In de kleine ruimtes, die wellicht niet geschikt zijn voor claustrofobische mensen, heeft de gast de beschikking over een visco-elastische matras, moderne smart televisie, USB-aansluitingen, koptelefoon aansluitingen, kluis, alarm met LED verlichting en het belangrijkste, privacy en rust.

De capsules zijn niet groot maar dat is dan ook de essentie van een hotel (type hostel) van deze klasse. De eenpersoons capsules hebben de afmeting 120×200 meter en de tweepersoons capsules 180×200 meter. Om maximale rust te garanderen hebben de capsules een roldeur waardoor al het geluid van buitenaf verdwijnt en men tot rust kan komen.

De eenpersoons capsules kosten 24,95 euro per nacht en de capsules voor twee personen hebben een prijs van 34,95 euro per nacht. Daarvoor krijgt men alleen de capsule aangezien er geen ontbijt of andere maaltijden bij de prijs zijn inbegrepen.

Meer informatie op deze website.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Toch is er een markt voor
  Vele jongeren gaan hier dankbaar gebruik van maken, denk bvb maar aan diegenen die voor 1 dag het vliegtuig nemen naar festivals, discotheken, etc

 2. Nee.ook niet .. op luchthavens. Dit is simpelweg onmenselijk! Zelfs dieren zal ik daar niet laten logeren. Onbegrijpelijk dat dit gewoon mag!!! In Tokyo wordt dit wel gedaan..
  Maar hey.. again! Spain is different..

  1. Nee.ook niet .. op luchthavens. Dit is simpelweg onmenselijk! Zelfs dieren zal ik daar niet laten logeren. Onbegrijpelijk dat dit gewoon mag!!! In Tokyo wordt dit wel gedaan..
   Maar hey.. again! Spain is different..

 3. De afmeting hebben ze niet aangepast en is prima voor kleine Japanse mensen, maar voor Europese mensen veel te krap. Ik ben 1.81 m, mijn man 2.01 m en wij zijn geen uitzondering. Maar het is sowieso een vreselijke manier om te overnachten. Wie wil dit nou voor zijn/haar lol???

 4. Ik vond op de website van accor een Ibis-budget in Bilbao voor 47 euro. Misschien ligt deze niet zo in het centrum, wat ook wel een aspect is in de prijs.

 5. Ik heb de beelden gezien op tve. Ik blijf liever in mijn eigen huis dan hier logeren tijdens mijn vakantie. Vreselijk !!!!!!!!!!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken