Eerste capsulehotel van Spanje geopend in Bilbao

Optimi Rooms
Beeld: Optimi Rooms

Eerste capsulehotel van Spanje geopend in Bilbao

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BILBAO – De Baskische stad Bilbao heeft naast het Guggenheim museum en de honderden ‘pintxos’ bars nu ook het eerste capsulehotel van Spanje. Het gaat om een hotel waar de gasten kleine capsules kunnen huren om te overnachten. Het idee komt uit Japan waar al honderden van dit soort overnachtingsplaatsen te vinden zijn.

Het zijn niet de toeristische steden Barcelona, Madrid of Valencia die het eerste capsulehotel van Spanje hebben maar Bilbao heeft het eerste ‘hotel cápsula’ van Spanje.

Het hotel heeft de naam Optimi Rooms gekregen en is gelegen in de Doctor Areilza straat nummer 58 in Bilbao. In het hotel zijn 36 eenpersoons capsules en 14 tweepersoons capsules te vinden.

In de kleine ruimtes, die wellicht niet geschikt zijn voor claustrofobische mensen, heeft de gast de beschikking over een visco-elastische matras, moderne smart televisie, USB-aansluitingen, koptelefoon aansluitingen, kluis, alarm met LED verlichting en het belangrijkste, privacy en rust.

De capsules zijn niet groot maar dat is dan ook de essentie van een hotel (type hostel) van deze klasse. De eenpersoons capsules hebben de afmeting 120×200 meter en de tweepersoons capsules 180×200 meter. Om maximale rust te garanderen hebben de capsules een roldeur waardoor al het geluid van buitenaf verdwijnt en men tot rust kan komen.

De eenpersoons capsules kosten 24,95 euro per nacht en de capsules voor twee personen hebben een prijs van 34,95 euro per nacht. Daarvoor krijgt men alleen de capsule aangezien er geen ontbijt of andere maaltijden bij de prijs zijn inbegrepen.

Meer informatie op deze website.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.