Search
menu
Search

Eerste capsulehotel van Spanje geopend in Bilbao

Oeps ... foto ontbreekt!

Eerste capsulehotel van Spanje geopend in Bilbao

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BILBAO – De Baskische stad Bilbao heeft naast het Guggenheim museum en de honderden ‘pintxos’ bars nu ook het eerste capsulehotel van Spanje. Het gaat om een hotel waar de gasten kleine capsules kunnen huren om te overnachten. Het idee komt uit Japan waar al honderden van dit soort overnachtingsplaatsen te vinden zijn.

Het zijn niet de toeristische steden Barcelona, Madrid of Valencia die het eerste capsulehotel van Spanje hebben maar Bilbao heeft het eerste ‘hotel cápsula’ van Spanje.

Het hotel heeft de naam Optimi Rooms gekregen en is gelegen in de Doctor Areilza straat nummer 58 in Bilbao. In het hotel zijn 36 eenpersoons capsules en 14 tweepersoons capsules te vinden.

In de kleine ruimtes, die wellicht niet geschikt zijn voor claustrofobische mensen, heeft de gast de beschikking over een visco-elastische matras, moderne smart televisie, USB-aansluitingen, koptelefoon aansluitingen, kluis, alarm met LED verlichting en het belangrijkste, privacy en rust.

De capsules zijn niet groot maar dat is dan ook de essentie van een hotel (type hostel) van deze klasse. De eenpersoons capsules hebben de afmeting 120×200 meter en de tweepersoons capsules 180×200 meter. Om maximale rust te garanderen hebben de capsules een roldeur waardoor al het geluid van buitenaf verdwijnt en men tot rust kan komen.

De eenpersoons capsules kosten 24,95 euro per nacht en de capsules voor twee personen hebben een prijs van 34,95 euro per nacht. Daarvoor krijgt men alleen de capsule aangezien er geen ontbijt of andere maaltijden bij de prijs zijn inbegrepen.

Meer informatie op deze website.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?