Search
menu
Search

Stranden Barcelona geopend maar alleen om ‘s morgens te sporten

Stranden Barcelona geopend maar alleen om ‘s morgens te sporten
Beeld: Twitter

Stranden Barcelona geopend maar alleen om ‘s morgens te sporten

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De gemeente Barcelona heeft deze vrijdag 8 mei de negen stranden die de Catalaanse hoofdstad rijk is geopend. Maar de stranden mogen alleen gebruikt worden door sporters die dat individueel moeten doen en alleen tussen 6 en 10 uur ‘s morgens. Het wandelen, picknicken, pootje baden, zwemmen en op het strand zonnen blijft voor niet sporters voorlopig nog verboden.

Barcelona heeft een eerste stap genomen naar een versoepeling maar in dit geval geldt dat alleen voor de stranden en alleen voor die inwoners van de stad die gaan sporten. Dat sporten dient altijd individueel te gebeuren zoals het zwemmen, kajakken of surfen maar dus niet voetballen, volleyballen of badmintonnen op het strand omdat dit groepssporten zijn.

Als men niet gaat sporten is het nog steeds verboden om op de negen stranden en vijf kilometer aan kust te komen. Het is dus niet toegestaan om te wandelen op het strand, met de kinderen te spelen, pootje baden of zwemmen, zonnen en picknicken.

Sinds dat de kinderen vanaf 26 april en de volwassenen vanaf 2 mei weer naar buiten mogen om binnen bepaalde tijdvakken te wandelen, fietsen of sporten is het op sommige momenten van de dag enorm druk op de Paseo Maritimo langs de stranden. 

Veel inwoners van de stad willen dat ook de stranden weer geopend worden voor iedereen maar de gemeente wil het stapsgewijs openen toestaan waarbij de sporters de eerste groep vormen.

Alleen tussen 6 en 10 uur ‘s morgens en in overeenstemming met de tijdvakken om te wandelen en sporten voor die personen tussen 14 en 70 jaar mag er voor sportieve activiteiten gebruik worden gemaakt van de stranden in Barcelona. 

Het is ons niet bekend of de 70-plussers tussen 10 en 12 uur en kinderen onder de 14 jaar onder begeleiding van een volwassen persoon tussen 12 en 19 uur ook op de stranden mogen sporten.

Er zijn 18 plaatsen waar men de stranden op mag en deze worden gecontroleerd door de politie. Men mag niet met de auto naar het strand rijden en honden zijn ook niet toegestaan.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?