skip to Main Content

Kies jouw favoriete Spaanse woord

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Met meer dan 500 miljoen mensen in 21 verschillende landen die Spaans spreken is deze taal inmiddels de tweede meest gesproken taal. Voorspeld wordt dat in het jaar 2030 7,5% van de wereldbevolking Spaanssprekend zal zijn en in 2050 zal de Verenigde Staten zelfs het land zijn waar het meeste Spaans gesproken zal worden.

Het feit dat de Spaanse taal groeit en steeds belangrijker wordt viert men elk jaar op de dag van de Spaanse taal, el Día E. In het kader van deze speciale dag op zaterdag 18 juni hebben 36 Spaanssprekende bekendheden uit Spanje en Latijns Amerika in video’s hun tekst en uitleg gegeven van hun favoriete Spaanse woord. Zo zijn de website www.eldiae.es video’s te zien van Antonio Banderas (Alegría), Ferran Adrià (Alma), Chayanne (Amor), Pau Gasol (Belleza), Alejandro Sanz (Flamenco), Vicente del Bosque (Fútbol), Raphael (Gracias), Juan Luis Guerra (Jesús), Mario Vargas llosa (Libertad), Shakira (Meliflua), Diego Forlán (Solidaridad)en de Argentijnse acteur Ricardo Darín (Verdad).

Op al deze woorden is te stemmen via de website waardoor uiteindelijk het woord met de meeste stemmen gekozen zal worden tot eest geliefde en favoriete woord. Op dit moment staat het woord Querétaro van de Mexicaan Gael García-Bernal met 2169 stemmen op de eerste plaats gevolgd door het woord Sueño van Luis Rojas Marcos met 1876 punten en Libertad van Mario Vargas Llosa.

¿¿ WAT IS JOUW FAVORIETE SPAANSE WOORD ?? Vermeld het hieronder en vergeet niet te stemmen op de website www.eldiae.es

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend