skip to Main Content

Plan om de Caminito del Rey in El Chorro te restaureren goedgekeurd

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Redactie) De Diputación de Málaga heeft dinsdag het plan om het bekende en spectaculaire wandelpad Caminito del Rey te gaan restaureren goedgekeurd. Voor de restauratie heeft men meer dan 9 miljoen euro uitgetrokken, om precies te zijn 9.076.880,50 euro. Deze worden gefinancierd door twee instellingen, de Diputación de Málaga en de Junta de Andalucía.

De restauratie van de Caminito del Rey zal tussen 2011 en 2015 moeten plaatsvinden en beslaat 3 kilometer aan zeer moeilijk aangelegde wandelpaden die tegen de rotswand van de Desfiladero de los Gaitanes in El Chorro zijn gebouwd. Het zal een moeilijke klus worden die in verschillende stadia zal worden volbracht.

Een stukje geschiedenis

El Caminito del Rey (“Het Koningspad”) is een vervallen wandelpad dat loopt van Álora in Málaga (Spanje) naar Campillos door de El Chorro-kloof. De naam wordt vaak afgekort tot El Camino del Rey. In 1901 werd duidelijk dat men een pad nodig zou hebben om spullen tussen de Chorowatervallen en de Gaitanejowatervallen te transporteren. Na vier jaar bouwen werd in 1905 het pad geopend. In 1921 gebruikte Alfons XIII van Spanje het pad om de dam Conde del Guadalhorce te openen, waarna het pad bekend werd onder zijn huidige naam.

In de 20ste eeuw raakte het pad in verval, waardoor veel delen in gevaarlijke staat verkeren. Het pad is 3 kilometer lang, ongeveer een meter breed en bevindt zich 100 meter boven de naastgelegen rivier en stuwmeer. Op vrijwel geen enkele plaats bevinden zich leuningen. Op sommige plaatsen bestaat het pad slechts uit een smalle metalen balk. In 1992 werd het pad officieel gesloten, om te voorkomen dat mensen het pad nog steeds betreden is het eerste stuk van het pad gesloopt. Desondanks weten avonturiers de weg naar het pad nog steeds te vinden. Vier mensen overleden in twee ongelukken in 1999 en 2000, in februari 2010 is er een 24 jarige Zwitserse bergbeklimmer overleden na een val. Ook nu nog lopen er elk weekend weer mensen over het in zeer slechte staat verkerende wandelpad waarmee ze niet alleen hun leven riskeren maar ook boetes van wel 6.000 euro als men wordt betrapt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend