skip to Main Content
Opnieuw valse berichten over een terroristische aanslag in Alicante en andere steden via WhatsApp

Opnieuw valse berichten over een terroristische aanslag in Alicante en andere steden via WhatsApp

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Opnieuw moet de politie de Spanjaarden waarschuwen voor de valse berichten die circuleren op WhatsApp dat er een terroristische aanslag aan zit te komen in steden als Alicante, Madrid, Barcelona en Valencia. In het valse bericht, in het Spaans ook wel “bulo” genoemd, spreekt men over het feit dat de Spaanse autoriteiten het terreuralarm van het huidige niveau 4 naar het hoogste niveau 5 hebben verhoogd. Daar is echter niets van waar.

In het bericht is te lezen dat het terreuralarm is verhoogt van niveau 4 naar niveau 5, dat de vakanties van agenten zijn opgeheven en dat er extra zwaar bewapende groepen naar bepaalde steden zoals Madrid, Barcelona, Valencia en Alicante zijn gestuurd. Vliegvelden en treinstations zouden extra zwaar beveiligd gaan worden en het inzetten van het leger wordt niet uitgesloten. Daarnaast wordt er opgeroepen om bioscopen, discotheken, concerten en andere massale evenementen te vermijden. Allemaal bangmakerij aldus de autoriteiten.

De politie waarschuwt iedereen echter dat het hier alweer om een vals bericht gaat en slechts bedoeld is om paniek te zaaien. De enige echte informatie over aanslagen en eventuele terreuralarm verhogingen worden gegeven via de officiële kanalen van de Spaanse autoriteiten en niets anders. Daarvoor kun je kijken naar de website van het Ministerio del Interior of op Twitter naar de account van de Policía Nacional en het Ministerio del Interior.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken