skip to Main Content
Vrouwen op Mallorca geven mannelijke drone vliegers aan bij de politie voor het filmen bij het naakt zonnen

Vrouwen op Mallorca geven mannelijke drone vliegers aan bij de politie voor het filmen bij het naakt zonnen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Zeven Spaanse vrouwen hebben een aangifte ingediend bij de politie van Palma op het eiland Mallorca vanwege het feit dat een groep mannen hen tijdens het naakt zonnebaden op het dek van een luxe jacht filmden door middel van een drone. Dit gebeurde in de baai van Portocolom in de gemeente Felanitix. De autoriteiten startten meteen een onderzoek en hebben de identiteiten van de mannen reeds achterhaald.

Zeven van de zon genietende vrouwen die dachten lekker zonder gestoord te worden op het dek van een luxe jacht verweg van de kust te kunnen naakt zonnen werden echter lastig gevallen door een drone die hen filmde. Dit gebeurde afgelopen zaterdagochtend waarbij de vrouwen aan boord van het jacht van een van hen genoten van de zon. Ze hadden op dat moment al de drone in de gaten maar het leek erop of deze opnames maakte van de haven en de omgeving.

Niet veel later echter vloog de drone regelmatig over de boot waarop de vrouwen lagen te zonnen waarbij ze opmerkten dat ze werden opgenomen. Dat wisten de vrouwen omdat het rode opneemlampje brandde op de drone. Op het moment van filmen zagen de vrouwen een nabijgelegen jacht op waarop enkele mannen samen naar een scherm keken en blijkbaar veel plezier hadden.

De gefilmde vrouwen maakten met armsignalen bekend aan de mannen dat ze moesten oprotten met de drone maar daar reageerden ze niet op. Pas toen een van de mannen in de gaten had dat hij en zijn vrienden door een van de vrouwen werden opgenomen met de mobiele telefoon, vlogen ze de drone weg en stopten ze met de opnames. De mannen vertrokken daarna met hun boot richting de haven waarop de vrouwen volgden om meteen het gebeurde bij de havenautoriteiten aan te geven en melding te doen bij de politie.

Nog voordat de vrouwen naar de politie gingen en de mannen zagen dat de vrouwen ontzettend kwaad waren, probeerden ze hen tot kalmte te bedaren en hen uit te nodigen voor een etentje in een duur restaurant. Met andere woorden, men probeerde eventuele problemen af te kopen, iets waar de vrouwen niet op ingingen. Overigens beweren de mannen dat ze de opnames meteen hebben verwijderd, iets wat de vrouwen niet geloven en de politie nu verder moet uitzoeken.

De politie is een onderzoek gestart naar het gebeuren waarbij men gaat bekijken of er inbreuk op de privacy heeft plaatsgevonden en of de piloot van de drone een vergunning nodig had of niet. Het feit wil dat de mannen op de boot aanwezig waren als technische dienst voor een zeilwedstrijd die dag en de drone waarschijnlijk gebruikt werd om opnames te maken van de zeilrace. Dat zou dan inhouden dat de mannen of de piloot van de drone volgens de wet van 2014 een licentie nodig hebben voor het vliegen van een professionele drone.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Waarom denk ik nu aan een luchtbuks. Nog fijner een pomp-luchtbuks. Het allerfijnste een CO2 koolzuurgas luchtbuks. :+))

  2. Waarmee, ik heb geen luchtbuks, daar heb je waarschijnlijk ook een licentie voor nodig!

  3. Ach gemeentes doen dat ook. Die komen even kijken of er niets is bijgebouwd op het perceel. Je zal maar lekker in je tuin ongestoord naakt willen zonnen. Ook afschieten die “fotograven”!!

  4. In dit soort gevallen moet het gewoon vrij zijn om die dingen uit de lucht te schieten.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken