Geen strandtenten in Dénia vanwege omkoperij en fraude

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – De gemeente Dénia heeft de vergunningen van diverse strandtenten ofwel chiringuitos in het Spaans niet uitgegeven vanwege het feit dat de toekomstige eigenaren daarvan via omkoperij en fraude mee deden aan de veiling voor de vergunningen. Het gaat om de chiringuitos op de Punta del Raset en Les Albaranes stranden.

In totaal meldden zich 17 personen bij de gemeente Dénia die interesse hadden om een of meer strandtenten te runnen in de zomer. Bij het merendeel van deze chiringuitos waren tijdens de veiling voor de exploitatie geen problemen maar bij drie strandtenten wel.

De chiringuitos op de stranden Bovetes, Els Molins en La Marineta Cassiana kunnen geopend worden maar de strandtenten op de stranden Punta del Raset (2) en Les Albaranes zullen voorlopig nog niet geopend worden. Het is nog niet bekend wanneer dit dan wel zal gaan gebeuren maar dat kan al ver in het zomerseizoen zijn.

Er werd bij diverse strandtenten via een frauduleus systeem een bod uitgebracht op de veiling voor de vergunningen. Zo presenteerden diverse personen zich onder diverse namen om zo te proberen de zeer gewilde vergunning binnen te slepen.

De diverse bedrijven van dezelfde eigenaar boden elke keer steeds hogere bedragen om een vergunning in de wacht te slepen waardoor de concurrentie vanzelf ophield met bieden. Die bedragen liepen op tot 94.000 euro voor een jaar. Uiteindelijk trokken de bedrijven die een hoog bod hadden uitgebracht dit in waarna een ander bedrijf van dezelfde eigenaar voor een lager bedrag een vergunning zou kunnen kopen.

De gemeente kwam daar echter achter en stopte de veiling voor drie van de zes chiringuitos. Er zal nu een nieuw proces gestart gaan worden door de gemeente waarbij de frauduleuze personen en bedrijven niet meer mogen meedoen en gediskwalificeerd zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.