skip to Main Content
Nieuwe Spaanse cultuur en Sport minister houdt niet van stierenvechten en dierenleed
Pixabay

Nieuwe Spaanse cultuur en Sport minister houdt niet van stierenvechten en dierenleed

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De wereld van het stierenvechten in Spanje is een beetje in rep en roer aangezien de nieuwe socialistische minister van Cultuur en Sport voordat hij gekozen werd tot minister meerdere keren heeft aangegeven geen fan te zijn van het stierenvechten. Het gaat om Maxim Huerta die volgens diverse Spaanse media nu al gezien wordt als de meest controversiële minister van de nieuwe regering-Sánchez.

Volgens de stierenvechter liefhebbers in Spanje is Maxim Huerta een “Antitaurino” ofwel iemand die tegen het stierenvechten is en aangezien in Spanje het stierenvechten nog steeds onder het ministerie van Cultuur en Sport (Cultura y Deporte) valt is men in de wereld van het stierenvechten bezorgd.

Het is uiteraard nog veel te vroeg om de nieuwe minister te beoordelen op zijn kundigheid als minister aangezien hij pas sinds donderdag is aangetreden als minister van Cultuur en Sport. Feit is echter wel dat bekend is dat Huerta felle tegenstander is van het stierenvechten en dierenleed en mishandeling van dieren in het algemeen.

Op Twitter (het sociale netwerk wat steeds meer een rol gaat spelen als gekeken wordt naar de opinie van politici) heeft hij al eens gemeld “Ik hou niet van het zien van het lijden van dieren vermengd met applaus” (geplaatst in 2010).

Terwijl de wereld van anti-taurino (anti-stierenvechten) en de dierenmishandeling bestrijders in hun handen klappen, wacht de andere kant zoals de wereld van stierenvechters en jagers gespannen af wat er gaat gebeuren.

De grote angst is dat de nieuwe minister de wet die het stierenvechten als cultureel erfgoed erkent in Spanje zal proberen te veranderen. Deze wet werd door de Partido Popular (PP) bedacht, mede omdat de conservatieve partij altijd voorstander is geweest van het stierenvechten.

De tijd zal het leren maar de beslissingen die het Spaanse Parlement maken zullen altijd nog door de Senaat goedgekeurd moeten worden en daar heeft de conservatieve PP nog steeds de meerderheid, iets wat waarschijnlijk bij volgend verkiezingen kan veranderen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 14 reacties
 1. Hopenlijk gaat er iets gebeuren in Spanje en verbieden van stierenvechten en andere dierenmishandelingen in Spanje
  We wachten het af

 2. Nee Guardia angel, het is geen onderdeel van de Spaanse cultuur. Cultuur is een ander woord voor beschaving en het is niet beschaafd om dieren te martelen en te doden in een 20 minuten durende doodsstrijd. Dus ik hoop dat het gestopt kan worden, alleen jammer dat het van de socialistische partij moet komen, want socialisten moet ik helemaal niet. Socialisten willen altijd delen met diegenen die MEER hebben en er is geen één socialistisch land waar alles goed geregeld is. Niks als ellende. Cuba, Venezuela enz. enz.

 3. Sorry jongens het is maar een illusie, het zal deze nieuwe regering ook NIET lukken om een eind aan het stierenvechten te maken.

 4. Als de mensen hier het stierenvechten zo mooi vinden moeten we in Nederland
  het gansrtrekken en katknuppelen ook maar weer invoeren
  Er is niet veel verschil tussen het een en het ander
  Maria

  1. In Nederland worden dagelijks duizenden dieren mishandeld.
   Dat noemen ze daar alleen mega stallen en andere vormen van industrie waarbij dieren worden misbruikt en slechte behandelingen krijgen om het vlees maar zo goedkoop mogelijk te houden.
   Over de slachthuizen en de praktijken daar zwijgen we dan maar.
   Je spreekt over ¨de mensen¨ maar zoals je kan lezen is lang niet iedereen een voorstander van de stierengevechten!
   Dus AUB niet een heel land aanspreken op een deel van de bewoners, dat doen wij ook niet over Nederland heh!
   Ik ben 100% TEGEN dierenleed, maar doe AUB niet of dat alleen maar in Spanje voorkomt!

 5. De moderne mens heeft geen gevoel voor nationaal erfgoed en/of verworven cultuur en denken met hun tablet of smartphone de wereld te redden.

 6. Max zat vroeger bij Anna Rosa de ochtend praat en nieuws programma met actualiteiten, daarna ging hij weg want hij was druk met boeken schrijven, en daarom is hij verkozen. Hij heeft een uitgesproken eigen mening.
  Hopelijk krijgt hij er geen verbod doorheen, want het is en blijft een onderdeel van de Spaanse cultuur.

 7. Ik ben een tegenstander van stierenvechten maar ik denk dat het voor deze dame erg moeilijk zal zijn om er een eind aan te maken omdat er zo veel belangen bij betrokken zijn.
  Bijvoorbeeld wat ga je met die stieren doen, uit je eigen zak betalen? Niemand gaat vee houden waar men geen cent voor krijgt. Helaas de voorstanders zijn toch een vrij sterke organisatie die moeilijk achter de garaniums te krijgen zijn.

 8. Alleen al hierom vindt ik, ook al kunnen wij buitenlanders hier niet stemmen, we deze regering aan alle kanten moeten steunen! Dus laat je Spaanse vrienden en kennissen weten dat we allemaal blij zijn met dit nieuwe kabinet!
  Dit kabinet heeft 5 speerpunten van belang:
  1. Catalonië binnenboord houden.
  2. De corruptie verder aanpakken.
  3. De dierenrechten in Spanje nu eindelijk eens opwaarderen.
  4. Groene energie (zonnepanelen!) eindelijk aanmoedigen in plaats van tegengaan.
  5. De economie en werkeloosheid uit het slop trekken.

  Ze hebben nu de kans is die moet ze ook gegeven worden. Want of je nu links of rechts, nationalistisch of separatistisch, begenadigd met een baan en huis of nog bij je ouders thuis woont op je 30e, deze regering heeft nu de kans om de zaken geheel over een andere boeg te gooien. De ellende van de PP heeft nu lang genoeg geduurd.

 9. Hoi, eindelijk kan er beweging komen in dit afschuwelijke volksvermaak uit de middeleeuwen. Laten we hopen, bidden en duimen dat ¨ze¨ verstandig worden en het afschaffen.

 10. Ik ben nederlandse en woon al jaren in Spanje. Als ik probeer een gesprek aan te gaan over deze verschrikkelijke stierenvvechterij wordt er geen notitie van genomen. De vorige koning was pro en van Philipe weet ik niet.
  Wat goed dat er iets gebeurt..

 11. Van mij mogen ze dat stieren vechten per direct verbieden, het is barbaars en niet meer van deze tijd. Dus ik wacht met spanning af op wat er gaat gebeuren.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken