skip to Main Content
Wetenschappers denken dat kakkerlakken slimmer zijn dan wij denken
Freepik

Wetenschappers denken dat kakkerlakken slimmer zijn dan wij denken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Kakkerlakken zijn slimmer dan wij denken

Freepik

MADRID – Uit en recent onderzoek is gebleken dat kakkerlakken slimmer zijn dan wat wij denken. Dat is dus iets om over na te denken de volgende keer als je in Spanje, waar kakkerlakken vaak te zien zijn, een kakkerlak doodmaakt. Het was al bijna onmogelijk om de door vele gevreesde insecten te doden maar nu blijkt dat ze ook nog eens een persoonlijkheid hebben.

Je zou het misschien niet denken als je een kakkerlak ziet maar ze blijken een persoonlijkheid te hebben en dus waarschijnlijk slimmer zijn dan wat wij denken, althans dat zeggen onderzoekers. Zij plaatsten tijdens een onderzoek een heleboel kakkerlakken in een arena waarin aan beide kanten een beschutting werd gemaakt. Daarna werd er met en fel licht in de arena geschenen om de kakkerlakken die liever in het donker zitten bang te maken.

Men dacht dat alle kakkerlakken meteen naar de beschuttingen zouden vluchten maar opvallend genoeg deden sommige kakkerlakken er langer over om die beslissing te nemen. Dat komt volgens de onderzoekers doordat de kakkerlakken persoonlijkheidskenmerken hebben want dappere beestjes zullen sneller een beslissing nemen dan laffe kakkerlakken.

Denk daar maar eens over na de volgende keer als je in Spanje een kakkerlak tegenkomt. Er was al bekend dat kakkerlakken moeilijk te doden zijn – ze hebben immers de atoombom van Hiroshima overleefd – maar nu zijn ze ook nog eens slimmer dan wij dachten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken