Search
menu
Search

Uber begint met eigen taxidiensten op Mallorca

Uber begint met eigen taxidiensten op Mallorca
Beeld: via 123rf

Uber begint met eigen taxidiensten op Mallorca

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Als je deze zomer naar Palma, Calviá, Andratx of Llucmajor op Mallorca op vakantie gaat of daar misschien woont, dan kun je gebruikmaken van de bekende taxidiensten van Uber. Vanaf donderdag 8 juni is de Amerikaanse ‘rit-deling’ dienst, waarbij klanten via een app op hun smartphone een rit kunnen aanvragen, actief in vier plaatsen op Mallorca. Dat is misschien goed nieuws voor de gebruikers, maar de taxibedrijven zijn er niet blij mee.

Op donderdag 8 juni om 9 uur ’s ochtends, zal Uber zijn diensten, waaronder Taxi, Uber Comfort en Uber Van, beschikbaar stellen voor de bewoners en bezoekers op Mallorca. Uber Comfort biedt een premium VTC-service met grotere auto’s, terwijl Uber Van ideaal is voor groepen tot zes personen. Daarnaast zal Uber binnenkort ook de Comfort Reserve-service lanceren, waarmee klanten tot 90 dagen vooraf kunnen reserveren, dat is heel handig als je op vakantie gaat naar Mallorca.

Uber bevestigt met deze introductie hun voortdurende samenwerkingsverband met de taxisector. De service werd voor het eerst geïmplementeerd in Madrid in 2019, en later uitgebreid naar Málaga, Barcelona en Valencia in 2021, wat Mallorca de vierde Spaanse plaats maakt waar taxi’s beschikbaar zijn via de Uber-app. Op dit moment zijn er 4.000 taxi’s in Spanje die met Uber samenwerken, waarvan 3.000 in Madrid, waar ze dubbel zoveel inkomsten genereren in vergelijking met taxi’s die alleen straatdiensten aanbieden.

In de initiële fase van de uitrol kunnen Uber-klanten in de steden Palma, Calviá, Andratx en Llucmajor profiteren van de VTC- en taxiservices. Uber zal deze operaties nauwlettend volgen om te beoordelen of uitbreiding naar andere steden op het eiland mogelijk is.

Uber streeft ernaar om te voldoen aan de aanzienlijke toename van mobiliteitsvraag die Mallorca in de afgelopen jaren heeft gezien, een trend die vooral in de zomermaanden zichtbaar is. Ter ondersteuning van dit punt heeft het bedrijf een analyse uitgevoerd van de toeristische trends. Volgens cijfers van het Spaanse Statistiekbureau INE is het aantal internationale toeristen in het eerste kwartaal van dit jaar al met 41% toegenomen, waarbij de meeste toeristen uit Duitsland en het Verenigd Koninkrijk komen. Daarnaast toont data van Uber aan dat meer dan 135.000 gebruikers in 2022 hebben geprobeerd om de app te gebruiken tijdens hun verblijf op Mallorca.

Wat is Uber?

Je zult er weleens van gehoord hebben, maar wat is Uber precies en welke diensten biedt het bedrijf aan? Uber Technologies Inc. is een Amerikaans technologiebedrijf. De diensten die het aanbiedt omvatten onder andere rit-deling, maaltijdbezorging (Uber Eats), pakketbezorging, koeriersdiensten, vrachtvervoer, en door een samenwerking met Lime, ook verhuur van elektrische fietsen en gemotoriseerde steps. Het bedrijf is gevestigd in San Francisco en heeft activiteiten in meer dan 900 grootstedelijke gebieden wereldwijd.

Uber is waarschijnlijk het bekendst vanwege zijn ride-hailing service, waarbij klanten via een app op hun smartphone een rit kunnen aanvragen. De app stuurt de aanvraag dan door naar de beschikbare Uber-chauffeurs in de buurt. Sinds de lancering heeft Uber het landschap van stedelijk vervoer aanzienlijk veranderd, hoewel het bedrijf ook controverse heeft veroorzaakt op het gebied van regelgeving, arbeidsrechten en veiligheid.

Ga naar de inhoud