skip to Main Content
Politie arresteert voortvluchtige Belgische meesteroplichter aan de Costa Blanca

Politie arresteert voortvluchtige Belgische meesteroplichter aan de Costa Blanca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

kristofALICANTE – De Spaanse politie heeft in samenwerking met de Belgische recherche de voortvluchtige 44 jarige Belgische meesteroplichter Kristof Braekeleirs opgepakt. De man uit Gent was op de vlucht voor de Belgische justitie en werd dankzij een internationale samenwerking getraceerd in Calpe aan de Costa Blanca.

De 44 jarige Belg heeft tientallen mensen voor duizenden euro’s opgelicht waarbij ook de Fortis bank voor 2,5 miljoen euro de boot inging. Terwijl er internationaal naar de Belgische oplichter werd gezocht, leefde de man in luxe en weelde aan de Costa Blanca. Ook in Spanje wist hij nog enkele mensen op te lichten.

Braekeleirs, een zelfverklaarde immobiliënpromotor, had in ons land een ingenieus systeem voor kredietfraude bedacht. De bank Fortis werd op die manier voor 2,5 miljoen euro opgelicht. Tientallen slachtoffers zitten door zijn gesjoemel al jarenlang met een enorme schuld opgescheept.

In 2013 werd hij in België veroordeeld tot 10 jaar cel en een boete van tienduizenden euro’s. Hij sloeg echter op de vlucht voor hij zich moest aanmelden in de gevangenis. Ook vanuit Spanje zou hij er nog in geslaagd zijn om nieuwe slachtoffers te maken. Waarschijnlijk zal de Belg snel aan België worden uitgeleverd om alsnog zijn straf uit te zitten – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken