skip to Main Content
Geel weeralarm in 14 Spaanse provincies vanwege hoge temperaturen

Geel weeralarm in 14 Spaanse provincies vanwege hoge temperaturen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

weeralarm1aMADRID – Zo wisselvallig als het weer ook in Spanje kan zijn, zijn ook de nieuwsberichten op SpanjeVandaag. Daar waar we donderdag nog melden dat er diverse regio’s te kampen hadden met veel regen, hagel en storm geeft de Spaanse weerdienst AEMET voor dit weekend een geel weeralarm af voor hoge temperaturen in veertien provincies.

Na regen komt zonneschijn en dat zal zeker gelden voor de 14 provincies die een geel weeralarm hebben gekregen voor hoge temperaturen tot 40 graden of meer. Naast de warme dagen zullen ook de nachten op veel plaatsen tropische temperaturen aannemen waardoor het soms moeilijk slapen is en een ventilator of airconditioning voor de nodige afkoeling kunnen zorgen.

Sommige provincies die een dag geleden nog te maken hadden met regen, hagel, wind en storm kunnen vanaf zaterdag hoge temperaturen en veel zon verwachten. Het kwik kan oplopen tot 36, 38, 40 of meer graden in Andalusië, Extremadura, Aragón, Castilla y León en Catalonië.

Deze vrijdag kunnen Huesca, Teruel, Zaragoza, Soria Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Castellón, Valencia en La Rioja nog te maken krijgen met stormen en veel regen maar daarna lopen de temperaturen op tot 36/37 graden. Datzelfde geldt ook voor de Balearen eilanden en de regio Valencia en provincie Alicante.

De 14 provincies die vanaf zaterdag een geel weeralarm hebben gekregen zijn Córdoba, Sevilla, Jaén, Huesca, Zaragoza, Ávila, Salamanca, Zamora, Girona, Lleida, Tarragona, Navarra, Badajoz en Cáceres. Andere provincies zoals Almería, Madrid. Huelva, Palencia, Salamanca en Valladolid kunnen temperaturen verwachten rond de 35 graden, iets minder dus dan de eerder genoemde provincies.

Naast op sommige plaatsen extreem warme dagen zullen ook de nachten tropisch worden met temperaturen tussen de 20 en 25 graden. Een nacht is tropisch wanneer het warmer is dan 20 graden.

Voor volgende week worden ook warme temperaturen voorspeld met een onbewolkte lucht op veel plaatsen. Een koudefront kan in sommige provincies voor kleine problemen zorgen waarbij het niet alleen kan regenen maar waarbij ook de temperaturen zullen dalen halverwege de week maar daarna weer zullen stijgen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken