skip to Main Content
Zeven stierenrenners op de horens genomen in Pamplona tijdens de tweede San Fermín rendag

Zeven stierenrenners op de horens genomen in Pamplona tijdens de tweede San Fermín rendag

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

stier8aPAMPLONA – Tijdens de tweede dag dat de honderden renners voor, achter en naast de stieren lopen die losgelaten worden in de straten van Pamplona tijdens de San Fermín feesten, zijn zeven mensen op de horens genomen tijdens een lange en vreemde rendag. Ook al waren er zeven renners die door twee van de groep losgeraakte stieren op de horens werden genomen, er raakten er uiteindelijk vijf gewond.

Het was een vreemde rendag vandaag vrijdag 8 juli aangezien de stieren in plaats van vooruit te rennen richting de stierenarena, meerdere malen omdraaiden en tegen de renners in liepen waardoor er op sommige momenten sprake was van paniek bij de vele renners. De sprint duurde dan ook maar liefst 5:46 minuten wat veel meer is dan het gemiddelde. De stieren gleden ook regelmatig uit aangezien de straten nog nat waren van de regen de dag daarvoor.

Twee van de stieren raakten los van de groep en begonnen nabij de Plaza de Ayuntamiento terug te lopen tegen de groep renners in. Hierbij werden in totaal zeven renners op de horens genomen maar raakten er uiteindelijk vijf gewond die dan ook naar het ziekenhuis werden gebracht. De overige twee kunnen navertellen dat ze slechts schrammen opliepen na hun ontmoeting met de puntige horens.

Volgens de website van RTVE ging het op de tweede rendag om stieren van de fokker Cebada Gago uit Median Sidonia in de provincie Cádiz. De stieren van deze fokker hebben sinds 1985 al 52 mensen op de horens genomen waarbij de dieren bekend staan om hun wilde karakter, iets wat deze vrijdag dan ook wel weer eens bleek – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken