skip to Main Content
Vélez-Málaga heeft in de wijk Torre del Mar het eerste senioren strand van Spanje en Europa geopend

Vélez-Málaga heeft in de wijk Torre del Mar het eerste senioren strand van Spanje en Europa geopend

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Spanje heeft er een nieuw thema-strand bijgekregen. Naast het naakt strand, stilte strand en honden strand is er nu ook het senioren strand. Het gaat hier om een stukje van het Torre del Mar strand in de gelijknamige wijk van de gemeente Vélez-Málaga wat omgetoverd werd tot een strand voor senioren. Aan dit strand zijn 4 verschillende ruimtes te vinden die speciaal zijn ingericht voor de oudere strand gebruiker.

Blijkbaar was er behoefte aan een strand speciaal bestemd voor ouderen want de gemeente Vélez-Málaga heeft deze week het Playa Seniors geopend in de wijk Torre del Mar. Dit stukje strand zal alleen gebruikt mogen worden door ouderen (vanaf welke leeftijd is niet bekend) die hier speciale voorzieningen ter beschikking hebben voor een leuk dagje uit. Het senioren strand is gelegen naast het strandpaviljoen of chiringuito Varela.

Het is een uniek strand voor de Costa del Sol, Spanje en eigenlijk heel Europa aangezien er nergens anders een strand te vinden is wat exclusief voor senioren is . In dit geval hebben de oudere strandgangers diverse voorzieningen zoals een gezondheids zone waar speciale apparatuur staat om gezond en in beweging te blijven, een deel geschikt voor het lezen van boeken met een kleine bibliotheek, een picnic zone met pergola voor de schaduw die waarschijnlijk het meeste gebruikt zal worden en een speciale spelactiviteiten zone.

Al met al een leuk initiatief van de gemeente en de toekomst moet laten zien of het Playa Seniors een succes zal worden. Het is in ieder geval wel uniek en iets wat nergens anders in Spanje en Europa te vinden is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Ja erg leuk en fijn voor de oudere mens een strand zonder huppelende kinderen…
  Nu nog een internet strand voor de kids…
  en als we dan toch bezig zijn een Gay strand
  Zo heeft iedereen straks zijn eigen strand .

  1. Misschien willen ze er met hun kinderen of kleinkinderen naartoe?

   Als het ooit zover is, dan zal ik never nooit niet naar wat dan ook gaan waar +dit of +dat of senior voor staat. Verschrikkelijk al dat gelabel. Wie zich oud wil voelen moet dat zelf maar weten. Maar stop met deze promotie van leeftijdsdiscriminatie.
   De enige keren dat je je oud hoort te voelen is als je 20 wordt, daarna is het tijd om volwassen te zijn en gezond te gaan leven zodat je nog lang “oud” mag zijn.

 2. Nu nog een strand met wifi om elektronische spelletjes te kunnen spelen met schaduw en zitbanken en dan is onze jeugd ook bereid om naar het strand te gaan.

 3. Dit seniorenstrand is 2 weken geleden in het programma vier in bed van de VTM geweest. 2 Belgen exploiteren in Alhaurin del Grande finca Corasol, een finca voor zorgbehoevenden. Een gat in de markt blijkt. En dit strand voorziet ook duidelijk in een behoefte.Ook ouderen en zorgbehoevenden willen graag naar het strand, met rolstoelen is ook mogelijk gemaakt. Top!!!

 4. na de hotels zonder kinderen nu een strand voor senioren
  65+ misschien, allee nog een paar jaar en mag aan ´t strand

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken