De Spaanse lavendelvelden staan weer volop in bloei

De Spaanse lavendelvelden staan weer volop in bloei
Beeld: Tursimo de Guadalajara

MADRID – De meeste mensen denken aan grote velden gevuld met de heerlijk ruikende en paars gekleurde lavendel aan Frankrijk maar in Spanje, niet ver van Madrid, zijn ook duizenden hectare lavendelvelden te vinden. Naast de kilometerslange lavendelvelden is ook het ‘Festival de la Lavanda’ steeds bekender aan het worden.

De Franse provence is ook te vinden in de Spaanse regio La Alcarria, gelegen in de provincie Guadalajara (Castilla-La Mancha) met als centrum de plaats Brihuega. Dit gebied bevindt zich op slechts 100 km van de Spaanse hoofdstad Madrid maar op meer dan 5 uur rijden van Barcelona en meer dan 3 uur van Valencia. De Ave trein komt echter wel in dit gebied langs.

In de hele maand juli staat het dorp Brihuega in het teken van de bloei van lavendel (floración de la lavanda) met verschillende activiteiten, tours te voet, met de fiets of in een heteluchtballon en producten die te koop zijn. In de derde week van juli staat de lavendel vol in bloei en is het een feest van kleuren en geuren. Meer informatie kun je HIER vinden.

De Spaanse lavendelvelden staan weer volop in bloei
Turismo Guadalajara

Concert

Een ander hoogtepunt is het Festival de la Lavanda waar op twee dagen diverse in Spanje bekende artiesten optreden op een podium dat midden tussen de lavendelvelden geplaatst is. Dit jaar treden op vrijdag 19 juli Luz Casal op en kan genoten worden van het eten bij de FoodTrucks. Op zaterdag 20 juli treedt de Spaanse flamenco band Ketama op.

Zoals op de foto en video te zien is zijn de bezoekers van de concerten altijd in het wit gekleed als contrast met het paars van het lavendel.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

3
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Harrie

Inderdaad heel mooi.

Ineke van Bragt!

Wat een prachtig gezicht! We gaan daar zeker eens naar toe en in wit gekleed!
Fijne zomer iedereen! Groetjes uit Sayalonga!
Ines van Bragt!

skbeetje

Wat zien het filmpje en de foto’s er prachtig uit.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.