skip to Main Content
De Spaanse lavendelvelden staan weer volop in bloei
Tursimo de Guadalajara

De Spaanse lavendelvelden staan weer volop in bloei

MADRID – De meeste mensen denken aan grote velden gevuld met de heerlijk ruikende en paars gekleurde lavendel aan Frankrijk maar in Spanje, niet ver van Madrid, zijn ook duizenden hectare lavendelvelden te vinden. Naast de kilometerslange lavendelvelden is ook het ‘Festival de la Lavanda’ steeds bekender aan het worden.

De Franse provence is ook te vinden in de Spaanse regio La Alcarria, gelegen in de provincie Guadalajara (Castilla-La Mancha) met als centrum de plaats Brihuega. Dit gebied bevindt zich op slechts 100 km van de Spaanse hoofdstad Madrid maar op meer dan 5 uur rijden van Barcelona en meer dan 3 uur van Valencia. De Ave trein komt echter wel in dit gebied langs.

In de hele maand juli staat het dorp Brihuega in het teken van de bloei van lavendel (floración de la lavanda) met verschillende activiteiten, tours te voet, met de fiets of in een heteluchtballon en producten die te koop zijn. In de derde week van juli staat de lavendel vol in bloei en is het een feest van kleuren en geuren. Meer informatie kun je HIER vinden.

De Spaanse lavendelvelden staan weer volop in bloei

Turismo Guadalajara

Concert

Een ander hoogtepunt is het Festival de la Lavanda waar op twee dagen diverse in Spanje bekende artiesten optreden op een podium dat midden tussen de lavendelvelden geplaatst is. Dit jaar treden op vrijdag 19 juli Luz Casal op en kan genoten worden van het eten bij de FoodTrucks. Op zaterdag 20 juli treedt de Spaanse flamenco band Ketama op.

Zoals op de foto en video te zien is zijn de bezoekers van de concerten altijd in het wit gekleed als contrast met het paars van het lavendel.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
    1. Wat een prachtig gezicht! We gaan daar zeker eens naar toe en in wit gekleed!
      Fijne zomer iedereen! Groetjes uit Sayalonga!
      Ines van Bragt!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken