Search
menu
Search

Parkeren tegen betaling bij Playa de los Muertos strand in Almería

Oeps ... foto ontbreekt!

Parkeren tegen betaling bij Playa de los Muertos strand in Almería

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALMERÍA – strandliefhebbers die deze zomer het populaire strand Playa de los Muertos in de provincie Almería willen bezoeken met eigen vervoer, moeten er rekening mee houden dat het parkeren voor het eerst tegen betaling zal zijn. De gemeente Carboneras heeft om het verkeer enigszins in goede banen te laten verlopen en de parkeerchaos op te lossen een nieuwe parking aangelegd met plaats voor 300 voertuigen.

Playa de los Muertos staat steevast hoog in de lijsten van populairste stranden in Spanje en het wordt dus ook daar elk jaar weer drukker. De gemeente Carboneras heeft nu besloten om geld te gaan verdienen aan het parkeren waardoor er meer financiële middelen zijn om de omgeving te onderhouden. Daarnaast wil men de parkeerchaos oplossen.

Het zal deze zomer voor het eerst zijn dat bezoekers van het Playa de los Muertos moeten betalen om hun voertuig te parkeren. Het betaald parkeren op de parking van 300 plaatsen geldt sinds afgelopen zondag 7 juli elke dag tussen 9 en 21 uur tijdens de drukke zomermaanden (tot ergens in september). Op de eerste dag moest men rond het middaguur het bord ‘completo’ ophangen omdat er geen plaats meer was.

Voor een personenwagen dient men 4 euro te betalen, voor een camper 5 euro en voor een scooter/motor 2 euro. Prijzen gelden voor de hele dag, dus niet per uur maar per dag. Er zijn negen parkeerwachters aangenomen.

De gemeente vraagt alle mensen die het strand bezoeken om de nieuwe regels te respecteren en niet zomaar ergens de auto te parkeren. Het ‘wild’ parkeren kan voor overlast zorgen en gevaarlijke situaties opleveren.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?