Parkeren tegen betaling bij Playa de los Muertos strand in Almería

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Parkeren tegen betaling bij Playa de los Muertos strand in Almería
Beeld: Oude situatie / Google Street View

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – strandliefhebbers die deze zomer het populaire strand Playa de los Muertos in de provincie Almería willen bezoeken met eigen vervoer, moeten er rekening mee houden dat het parkeren voor het eerst tegen betaling zal zijn. De gemeente Carboneras heeft om het verkeer enigszins in goede banen te laten verlopen en de parkeerchaos op te lossen een nieuwe parking aangelegd met plaats voor 300 voertuigen.

Playa de los Muertos staat steevast hoog in de lijsten van populairste stranden in Spanje en het wordt dus ook daar elk jaar weer drukker. De gemeente Carboneras heeft nu besloten om geld te gaan verdienen aan het parkeren waardoor er meer financiële middelen zijn om de omgeving te onderhouden. Daarnaast wil men de parkeerchaos oplossen.

Het zal deze zomer voor het eerst zijn dat bezoekers van het Playa de los Muertos moeten betalen om hun voertuig te parkeren. Het betaald parkeren op de parking van 300 plaatsen geldt sinds afgelopen zondag 7 juli elke dag tussen 9 en 21 uur tijdens de drukke zomermaanden (tot ergens in september). Op de eerste dag moest men rond het middaguur het bord ‘completo’ ophangen omdat er geen plaats meer was.

Voor een personenwagen dient men 4 euro te betalen, voor een camper 5 euro en voor een scooter/motor 2 euro. Prijzen gelden voor de hele dag, dus niet per uur maar per dag. Er zijn negen parkeerwachters aangenomen.

De gemeente vraagt alle mensen die het strand bezoeken om de nieuwe regels te respecteren en niet zomaar ergens de auto te parkeren. Het ‘wild’ parkeren kan voor overlast zorgen en gevaarlijke situaties opleveren.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
dag/nacht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.