skip to Main Content
Parkeren tegen betaling bij Playa de los Muertos strand in Almería
Oude situatie / Google Street View

Parkeren tegen betaling bij Playa de los Muertos strand in Almería

ALMERÍA – strandliefhebbers die deze zomer het populaire strand Playa de los Muertos in de provincie Almería willen bezoeken met eigen vervoer, moeten er rekening mee houden dat het parkeren voor het eerst tegen betaling zal zijn. De gemeente Carboneras heeft om het verkeer enigszins in goede banen te laten verlopen en de parkeerchaos op te lossen een nieuwe parking aangelegd met plaats voor 300 voertuigen.

Playa de los Muertos staat steevast hoog in de lijsten van populairste stranden in Spanje en het wordt dus ook daar elk jaar weer drukker. De gemeente Carboneras heeft nu besloten om geld te gaan verdienen aan het parkeren waardoor er meer financiële middelen zijn om de omgeving te onderhouden. Daarnaast wil men de parkeerchaos oplossen.

Het zal deze zomer voor het eerst zijn dat bezoekers van het Playa de los Muertos moeten betalen om hun voertuig te parkeren. Het betaald parkeren op de parking van 300 plaatsen geldt sinds afgelopen zondag 7 juli elke dag tussen 9 en 21 uur tijdens de drukke zomermaanden (tot ergens in september). Op de eerste dag moest men rond het middaguur het bord ‘completo’ ophangen omdat er geen plaats meer was.

Voor een personenwagen dient men 4 euro te betalen, voor een camper 5 euro en voor een scooter/motor 2 euro. Prijzen gelden voor de hele dag, dus niet per uur maar per dag. Er zijn negen parkeerwachters aangenomen.

De gemeente vraagt alle mensen die het strand bezoeken om de nieuwe regels te respecteren en niet zomaar ergens de auto te parkeren. Het ‘wild’ parkeren kan voor overlast zorgen en gevaarlijke situaties opleveren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. In El campello deden ze dat ook een open plek met veel parkeerplaatsen naast een flat altijd gratis en vol nu betaald en leeg en iedereen slaat de parkeerplaats nu over en gooit zijn auto ergens anders neer tot ongenoegen van de bewoners langs de kust.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken