skip to Main Content
Tweede week ‘Polopos’, wat is jouw mening?
RTL

Tweede week ‘Polopos’, wat is jouw mening?

GRANADA – Week twee van het nu al populaire tv-realityprogramma ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’ is begonnen en de vraag is na de eerste vijf dagen wat de kijkers ervan vinden. In de eerste week was te zien hoe de koppels zich presenteerden aan de dorpsraad en de inwoners en wie er uiteindelijk mee mag doen als kandidaten. Daarna volgden de verhuizingen naar Polopos en de eerste werkzaamheden om de huizen schoon te maken.

Week twee van de RTL-reality show ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’ is begonnen en de vraag is wat de avonturen van de kandidaten deze week gaan worden.

Zoals de kijkers weten zijn de deelnemende koppels de jonge Donna en Mark die sportieve vakanties willen organiseren; de familie pa, ma, zoon en schoondochter Rutten die naast een camperplaats ook een wakeboardpark en een markt willen runnen; Christiaan en Kristel die samen met hun zoontje een luxehotel en coachingsessies willen openen/beginnen; Thysa en Wijnand die een koffiebar en residentie voor kunstenaars willen starten en Juani en John die motorrijders willen ontvangen en tours willen organiseren.

Naast dat het natuurlijk leuk is om dit deel van Spanje op de Nederlandse televisie te zien en het leuk is om Spaans te horen, is de vraag: wat vindt jij van het programma tot nu toe? Wat vindt jij van de ideeën en plannen van de koppels, realistisch of niet? En heb jij al een voorspelling over wie het programma gaat winnen? Denk je dat de deelnemers in Polopos blijven wonen? Plaats een reactie onder dit bericht om jouw mening te geven 🙂

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 46 reacties
 1. Mijn man en ik vinden het een leuk programma we kijken er graag naar,maar de fam Rutten zou er uit mogen zoveel onsympathie en ellebogen werk daar maken ze zich niet geliefd mee. Maar meestal trekken zij aan net kortste eind zo gaat dat

  1. Ik denk dat, alvorens men begon met het programma, de redactie zoveel mogelijk verschillende types mensen bij elkaar heeft willen brengen juist OM dan zoveel mogelijk reacties los te peuteren. Het is en blijft een “wedstrijd” programma waar een ieder zijn voorkeur heeft voor de een of ander.

  2. Helemaal mee eens, ik heb net de aflevering van gisteren terug gekeken en ik vind de rivaliteit toenemen, jammer!!
   In eerste instantie vond ik de familie Rutte sympathiek maar zoals Eliza bezig is geweest om spullen te lenen van de bewoners om het mooiste kruis te maken enz. Is niet helemaal eerlijk terwijl de anderen het helemaal op eigen kracht doen!! Niet aardig om konstant de boventoon te willen voeren en om te slijmen een kado geven aan Mark en Donna, die nog jong en naïef zijn!! Uitgekookt!!
   Ik hoop dat Thyza en Wijnand het redden, Juani en John en Mark en Donna, de rest mag weg van mij!!!

   1. Oei, dat is een hard oordeel, Lia. Dan blijven er niet veel meer over. Maar het koppel met kleine Lucas doet toch niemand kwaad? En ze hebben allebei linkerhanden en van te voren al beslist dat ze de werkzaamheden laten uitvoeren. Verder hebben zij niets achterbaks. Volgens mij dan, hoor.

  3. Leuk programma. maar Eliza is een bitch ze mag wel eens op dieet, tussen die spierbundels. Ze is ontzettend dominant en geeft opdrachten aan haar mannen
   en iedereen en ze doen het ook nog….Ze loopt altijd voorop en de kloek haar achterna…Jammer dat haar schoondochter een beetje op haar gaat lijken, met die roddels en jaloezie. Nee geen leuk gezin zo. Denk ook wel dat de bewoners en de burgemeester het wel gaan in zien…..want zulke types trekken aan het korstte eind.

  4. Helemaal mee eens, jammer dat Eliza te ver gaat en dat niemand haar eens terug fluit!! Het komt de onderlinge sfeer niet ten goede!!

   1. Misschien is het waar dat Eliza wat de boventoon voert maar zij heeft zichzelf ook niet gemaakt. Ze maakt hier wel het verschil. Er zijn gelukkig verschillende caracters aanwezig en dat maakt het voor ons ook leuk om te kijken. Telkens is er wel weer iemand die onze waardering niet verdient. Maar wie zijn wij om te oordelen?? Ik geniet elke keer weer als ik naar dit programma kijk en ben zelfs van plan om deze winter tijdens onze overwinterreis in Spanje het dorp en de bewoners te bezoeken. Ik heb begrepen dat ook de omliggende dorpen de moeite van het bezoeken meer dan waard zijn. We gaan met de camper maar waarschijnlijk huren we een auto om de bergachtige streek te bereizen.
    Ik hoop dat we dan nog alle Nederlandse deelnemers mogen begroeten….

 2. Ik vind de familie Rutten zeer onsympathiek en ellebogenwerkers. Ze doen wel hun best om te integreren, maar zijn niet aardig naar de anderen toe en gunnen hun niets.
  Ik kwam nog een site tegen van het jonge gezinnetje, die verkopen blijkbaar wijn.
  Wie dat het uiteindelijk daar iets voor elkaar krijgt, het ligt ook aan je eigen levensstijl. sommige mensen kunnen met weinig inkomen leven, sommigen absoluut niet. Ik weet niet of er behoefte is aan pensions ed in een klein dorpje, of aan een camperplaats. Of een markt gaat lopen, is maar de vraag. Het wakeboarden zal toch aan de kust moeten gebeuren, misschien dat de familie rutten daar minder opvalt in een lawaaie toeristenplaats. Hetzelfde voor wandelingen, creatievelingen, motortochten etc., de tijd zal het leren of daar vraag naar is (of tijdelijke vraag, want misschien zijn er mensen die op de tv-bekendheid afkomen en over een paar jaar is men dit programma vergeten). Wellicht moeten er een aantal nieuwe plannen gecreeerd worden, het vorige seizoen in ollolai leert dat dit gebeurd en soms nog werkt ook.

  1. Och. het blijft een sensatie programma en ze moeten kijkcijfers hebben…. Dus denk ik dat ze deels van rtl de gezinnen voeden met wat info om zo ook wat frustratie te kweken… Leuk voor de kijkcijfers maar na afloop moeten die mensen wel met mekaar leven op die paar vierkante meter wat dat dorp maar is…. En La Mamola is niet een lawaaierige kustplaats…. Er is iets meer dan Polopos maar echt bruisend is het daar ook niet…. Die wakeboardbaan kan misschien wel ervoor zorgen dat ietwat meer mensen daar heen gaan en wat meer leven in de brouwerij brengt en een betere lokale economie zorgt…. In Polopos was al een hotelletje gerund door Nederlanders trouwens , die zullen niet zo blij zijn dat er opeens een 5 B&B’s bijkomen….

   1. Ik ben vorige week afgehaakt!

    Jammer maar wordt teveel geacteerd, veel te veel reclame en fake, commerciele tv jammer ,misschien gewoon waar het hoort, naturel bij de echte gewone omroepen die gesloopt worden door Arie Slob en zijn commerciele Vrienden, dan heb je wel hele echte realistische tv en geen slechte in scene gezet programma(Zie chateau meiland ten slotte ook gejat van de gewone omroepen))

 3. Heeeeeeeerlijk , POlÓPOS oftewel POLÓPO ! Los Españoles ! De plek !

  Gewèldig & jaloersmakend hoe fantastisch de stellen Spaans spreken of proberen dat te doen !
  ! Ik Wil Oook ! Als ik ergens mee kan helpen ?! ; ~ )

 4. Wat goed van dat Limburgse stel dat hij deze Spanjaard (Polopossiaan) de gelegenheid gaf om voor hem te werken….
  Ik hoop dat hij hem er ook redelijk voor gaat belonen en vooral ook omdat hij hiermee de Spaanse taal maar ook de regionale gebruiken zich eigen gaat maken. Ik mag hopen dat dit programma er toe bijdraagt dat het dorpse leven weer tot leven komt.

 5. Ik zit aan de buis gekluisterd temeer daar ik bij elkaar zes maanden per jaar in Marbella door breng!
  Wat mij verbaast is, dat er toch mensen aan mee doen zoals het echtpaar met het kindje, die geen woord Spaans spreken en ook geen moeite doen om het te leren en/of tijdens gesprekken niet eens Google Translate gebruiken!!
  Die Christiaan komt er in ieder geval niet omdat hij alles uit wil besteden i.p.v. zelf de handen uit de mouwen te steken zoals de anderen wel doen!! Heel irritant om naar te kijken!
  De grote familie, de kunstenaars en John en Juani vind ik het heel leuk doen!! Het jongste stel probeert i.i.g. de taal te leren, kortom een leuk programma en ik ga er zeker kijken als ik in het najaar weer terug ben in dit geweldige land!!!

  1. Helemaal mee eens wat je schrijft. Wij zijn gaan kijken in juni, 3 dagen nadat het bekend werd gemaakt. Het is anderhalf uur rijen van ons vandaan. Wij hebben een rondleiding gekregen van de familie Rutten die allemaal hard aan het werk waren op zondag. Wat een fijne familie. Wij gaan zeker nog eens terug.

   1. Wat leuk om te horen! Fam. Rutten vind ik ook een sympathieke familie! Het programma is volgens mij vorig jaar opgenomen dus ik ben benieuwd of de andere stellen er ook nog zijn! Vooral Thyza en Wijnand en Donna en Mark en natuurlijk Johnny en Juani, allemaal leuke mensen!
    Ik hoop dat die blaaskaak van een Christiaan inmiddels weg is!!!

    1. Wat leuk dat fam. Rutten een rondleiding gaf.
     Volgens mij is het programma dit jaar opgenomen, want toen een koppel op het gemeentehuis was zag ik dat de kalender op de muur op maart 2019 stond.

 6. Het verschil tussen de ondernemers wordt langzaam duidelijker. Ik denk dat fam. Rutten het meest realistisch bezig is. Markt en campers zijn goed mogelijk in Andalucia. Ook het kunstenaarsduo pakt het goed en doordacht aan. De rest geef ik weinig kans gezien de cultuur aldaar.

 7. Inmiddels woon ik al 18 jaar in Spanje!
  Een prachtig land, om te wonen, maar niet in te moeten werken!
  Dat Polomos gebeuren, in voor de t.v. heel leuk om te volgen, maar is totaal niet de werkelijkheid, een droom!
  Het is voor de t.v. makers dus wel leuk, voor het t.v. maken, maar voor de deelnemers een desillusie!
  Ik wens ze veel succes!

  1. Fam Rutten… Deze mensen kunnen het nog eens moeilijk krijgen.
   Ze willen veel en ze menen alles te kunnen daar zit het Spaanse volk niet op te wachten.
   Wat een popie jopie gedrag.
   Het jongste stel zal iets volwassener moeten worden.
   De rest is nog afwachten eerst nog eens wat afleveringen bekijken.

 8. Ik kijk vanaf de eerste aflevering …vind het wat saai….idd veel herhalingen.
  We wonen zelf ruim drie en half jaar in Rojales dat is noordelijker van Polopos.
  Denk ook dat 2 of 3 stellen het redden de rest heeft wel erg veel fantasie en dromen van gouden bergen.
  Pas je aan en kijk wat er voor gewone mogelijkheden zijn.
  Niet te exclusief…is niets in zo,n dorp stellen de bewoners denk ook niet op prijs.

 9. Heb heel kort gekeken naar 1 aflevering. Typisch tv programma voor de commerciele zender, een soort Utopia. Meest onzinnige opmerking van 1 van de nieuwe bewoners: “dit is een goed lokaal om een sportschool van te maken”. Uhh?? een sportschool voor een dorp met 60 inwoners? Zal je goed van kunnen leven, hè.

  1. precies zo jammer en door de politieke Vrienden maar geld laten weghalen om de gewone ,goede tv de nek om te draaien want komt er uberhaupt nog iets zinnigs van de commerciele ??
   Schaam je bij de gewone wordt er niet geacteerd jammer genoeg mislukt dit programma oo door de veels te vele reclame dwars door het programma henn schaam je commerciele denk niet alleen aan jupperig schandalig winst bejag

   1. @anoniem. Waarom zouden de commerciëlen zich moeten schamen? De Publieke Omroep duwen de mensen een bepaalde richting in van Rechts of Links. Bij de talk shows. Van onze centen. Bij de andere partijen word dat niet gedaan. En ook: als men niet wil kijken: er staat niet met een pistool in je nek dat zegt dat je MOET kijken.

 10. Leuke tv, net als Olalai op Sardinie. Maar ook in dit verhaal zijn er weer slachtoffers gezocht. Je kunt Andalusie wel een keer bezocht hebben maar daar ken je zuidspanje niet mee. Mijn advies, ga eerst eens in verschillende jaargetijden rondkijken en
  de temperaturen vergelijken en ga niet af op blind enthousiasme. De droom is altijd mooier dan de werkelijkheid en leven in de wereld van de spanjaard is loslaten van je nederlandse gewoontes en denken.
  “Bij ons is alles beter” moet je heel snel uit je gedachten zetten
  en terug kunnen gaan naar het primitieve en dit zeker in een verlaten dorpje.
  Na 32 jaar wonend in spanje met kinderen in Granada weet ik waar ik over praat.
  Overigens wens ik iedereen veel sukses met hun besluit maar denk ook aan de gezondheids- problemen die een ramp kunnen betekenen.

  J.A. Hoogwegt

 11. Leuk progamma, ik woon zelf al 17 jaar in Benidorm, dat is natuurlijk heel anders. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat. De familie met de camperplaats, en de familie met het artiesten hotel, cafe. Hebben wel een kans, denk ik. Ook het moterrijden lijkt me wel een kans hebben. Het is niet zo makkelijk als dat het lijkt, even emigreren naar Spanje. Je zult je echt moeten aanpassen en zeker als stel goed met elkaar kunnen opschieten. Want zeker de eerste jaren, ben je op elkaar aangewezen. Het allerbelangrijkste, leer so snel mogelijk de taal. Een vereiste om in Spanje te slagen.

 12. Geef mijn portie maar aan fikkie.Jammer dacht mooie plaatjes van Andalusie ,zag Granada ,piepklein stukje van het prachtige Alhambra en gelijk behoorlijk stuk gesponserde reclame van de plaatselijke bouwmarkt hoe jammer>maar goed dat weet je met commerciele tv. Vind ook dat de kandidaten teveel acteren en dan heb ik het nog niet over de veels te vele reclame, ben gelijk afgehaakt wat jammer!! superleuk idee maar commerciele weten het weer onderuit te halen ,spijtig

 13. Ik vind het een heel leuk programma, vooral omdat we in deze streek overwinteren. We gaan er zeker kijken en ik hoop dat ze het redden en er iets leuks van weten te maken,

 14. Erg leuk maar ook heel erg van hetzelfde ben door de veels te vele reclame afgehaakt.Vind dat er teveel gemanipuleerd wordt maar goed dat is altijd het gebrek van programma,s bij de commerciele, geef mijn potie maar aan fikkie

 15. Ik vind het een vermakelijk programma en denk net zoals de anderen dat maar een paar het gaan redden.
  Buiten het feit dat er inderdaad veel herhaling in is, vind ik het leuker dan de Italiaanse versie maar dat kwam mijns inziens door een vreselijk koppel wat erin speelde.
  Ik denk dat Juani en John het wel gaan redden. John is en stille kracht met af en toe een geweldige opmerking hier en daar. Vind het ook fantastisch dat alle koppels in ieder geval in aanvang Spaans gesproken hebben. Dat breekt meteen het ijs.

 16. Wij komen regelmatig in zuid oost Spanje, prachtig land en lieve bewoners.
  Ik volg het programma iedere avond en vind het een interessant programma. Petje af voor de avonturiers die het aandurven aan het programma mee te doen en daar een bestaan willen opbouwen. Waarschijnlijk lukt het niet alle koppels er een bestaan op te bouwen. Ik gun iedereen dat ze succesvol zijn en hun plannen tot uitvoer kunnen brengen. Het dorp Polopos toch toeristen gaat trekken door de bedrijvigheid die de Nederlandse koppels tot stand brengen. Ik wens iedereen veel succes!

 17. Ik woon “in de buurt” meer richting Granada. Polopos lijkt mij mooi gelegen, alleen de duizenden tomaten tenten worden niet in beeld gebracht, die daar toch echt staan. Ik denk dat maar twee stellen het redden en voor de rest blijft het een droom. En ze moeten zich aanpassen, het is geen Nederland en dat zal het ook nooit worden. Veel Nederlanders vinden dat immigranten de taal moeten spreken en zich moeten aanpassen aan de gebruiken en gewoontes. Dat is voor Spanjaarden niet anders. En ze moeten iets dat er nog niet is gaan opbouwen, dat is dus geen vakantiestand. Ik ben benieuwd wie echt “bovenkomt drijven”

 18. Ik vind het wederom een erg leuk programma en ben heel benieuwd naar het verloop en de afloop. Ik zou het ook waarderen als er na afloop nog een vervolg komt….
  Maar voor nu volg ik dit programma vol interesse en zie uit naar de successen van de uitdagingen van de verschillende koppels. Ik denk dat de familie met het idee van een markt, een camperplek en iets met surfen het erg ver gaat schoppen en er een succes van maakt.
  Wij zullen zeker tijdens onze aankomende overwinterreis door Spanje hier een bezoek brengen en ter plekke gaan kijken naar de voortgang. Ik hoop dat hun camperplek dan gerealiseerd is. 🙂

  1. Ik vind het een fantastisch programma!!
   Tuurlijk zie je ook hier de duidelijke verschillen nù al tussen de gedreven ondernemers en aanpakkers!
   De familie met moeder/vader/zoon/ schoondochter maken voor mijn gevoel een hele grote kans!!
   Het jonge stel is denk ik gedoemd tot mislukken!!
   Wanneer je een echte plant al niet van kunst kunt onderscheiden etc…..
   Deze mensen hebben nb nog nooit voor zichzelf gezorgd, en moeten nu nb andere mensen verzorgen!!
   Het kunstenaars stel vindt ik ook geweldig!!
   Het stel met de kleine Lucas, haar vindt ik een erg innemend vrouwtje die haar man letterlijk en figuurlijk teveel naar de oven kijkt! Deze jonge vader vindt ik mega irritant en loopt alleen maar met plannen om uit te besteden!! Werken is voor hem een vies woord, en zijn ideeen vd voetbal wedstrijd “ leuk” maar denk ik niet haalbaar!!
   Het gesprek met de burgemeester een fiasco!! Totaal alles bij hen niet realistisch!!
   Deze jonge mensen mogen wel een fortuin meegebracht hebben.. Juani en John vindt ik ook een ambitieus koppel!!

 19. Heb diverse afleveringen bekeken, veel herhaling. Ik woon zelf in Andalucia in de buurt. Maar vraag mij af of de helft het redt. Ik ben er erg bang voor. Heel symphatieke bewoners. Daar zal het niet aan liggen. Maar ze hebben geen idee waar de meeste aan beginnen dat zal op den duur duidelijker worden. Veel stads en dorps gewoontes uit Nederland zullen ze in moeten leveren. Het levensritme is geheel anders. En vooral de taal snel leren dan hebben ze een basis want het dialect “andalusisch is moeilijk.

 20. Ik heb lang uitgekeken naar deze serie. Andalucia is mij goed bekend dus het heeft een zekere dimensie voor mij. Het programma mag wel wat meer vaart hebben en niet steeds het hele verhaal herhalen in het begin van het programma.

 21. Polopos is een klein dorp waar volgens mij een klein hotel was dat door nederlanders gerund werd. Nu droppen ze er nog een heel “leger” landgenoten met een droom. Het gebied is mooi maar verlaten en polopos zelf komt de vrachtwagen met voedsel naar toe rijden om te verkopen want een winkel is er niet…. ook was dit dorp het laatste van heel spanje waar men een telefooncentrale kreeg die automatisch geschakeld werd…. zegt wat over de ligging… Lijkt me een moeilijk om hier met zovelen iets te kunnen maken maar onmogelijk is het ook niet… Ben benieuwd..

  1. Afgelegen dorp in de heuvels te bereiken via een cami-weg en slechts 58 bewoners.
   Ik wens de deelnemers van het realityprogramma met de vijf Nederlandse koppels veel succes maar spijtig genoeg vrees ik dat het een flop gaat worden.
   Wij volgen dit programma juist om te weten hoe men een ruïne gaat omtoveren naar een mooi verblijf dat enige opbrengst kan genereren.
   Toch al iemand die slim is, casa 3 van het artiestenkoppel staat al vermeld op Google Maps met vermelding naar hun website.

   1. Och 58….. In 2018 had het dorp ernog 1708…. Of die allemaal gevlucht zijn toen ze hoorden dat RTL er aan kwam….. Denk het niet 😬. Zo stil is het er niet hoewel er geen winkels zijn en vele werken in de kassen welke in de buurt liggen. Het gebied is ruw en best mooi maar dat is het dan ook….

    1. Heb ik gevonden op libelle.nl Dan is hun info verkeerd.
     Het dorp heeft ongeveer 120 huizen staan en wetende dat er inderdaad een leegloop is kan dit wel eens kloppen.

    2. @michel moet ff corrigeren. Had in statistieken gekeken waar men over polopos spreekt met 1708 inwoners maar dit blijkt niet dorp te zijn maar streek polopos…. Beetje verwarrend… La mamola is de gemeente maar is ook polopos…. Enfin dorp polopos heeft 108 inwoners. 58 mannen en 50 vrouwen en nu dan een massa nederlanders erbij 😀

 22. heel sympathieke burgemeester en dorpsbewoners, en een mooie plek vlak bij de kust en bergen – hoop dat de deelnemers het redden.

 23. Ik vind het programma Polopos erg leuk, vooral omdat het zich in Andalusië afspeelt.
  Ik kom zelf regelmatig in deze streek van voor vakantie, in Zuid Spanje!
  Ik had nog nooit van het dorp Polopos gehoord maar ik ge het zekeren een keer bezoeken!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken