skip to Main Content
Tweede week ‘Polopos’, wat is jouw mening?
RTL

Tweede week ‘Polopos’, wat is jouw mening?

GRANADA – Week twee van het nu al populaire tv-realityprogramma ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’ is begonnen en de vraag is na de eerste vijf dagen wat de kijkers ervan vinden. In de eerste week was te zien hoe de koppels zich presenteerden aan de dorpsraad en de inwoners en wie er uiteindelijk mee mag doen als kandidaten. Daarna volgden de verhuizingen naar Polopos en de eerste werkzaamheden om de huizen schoon te maken.

Week twee van de RTL-reality show ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’ is begonnen en de vraag is wat de avonturen van de kandidaten deze week gaan worden.

Zoals de kijkers weten zijn de deelnemende koppels de jonge Donna en Mark die sportieve vakanties willen organiseren; de familie pa, ma, zoon en schoondochter Rutten die naast een camperplaats ook een wakeboardpark en een markt willen runnen; Christiaan en Kristel die samen met hun zoontje een luxehotel en coachingsessies willen openen/beginnen; Thysa en Wijnand die een koffiebar en residentie voor kunstenaars willen starten en Juani en John die motorrijders willen ontvangen en tours willen organiseren.

Naast dat het natuurlijk leuk is om dit deel van Spanje op de Nederlandse televisie te zien en het leuk is om Spaans te horen, is de vraag: wat vindt jij van het programma tot nu toe? Wat vindt jij van de ideeën en plannen van de koppels, realistisch of niet? En heb jij al een voorspelling over wie het programma gaat winnen? Denk je dat de deelnemers in Polopos blijven wonen? Plaats een reactie onder dit bericht om jouw mening te geven 🙂

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 80 reacties
  1. Idd. omdat moeders Rutten behoorlijk ‘pittig’ is en dat anderen dat niet trekken gaan ze onderleiding van die nep-wijnmaker en die Limburgse vlaai de sfeer verstieren; maar tsja vergeet ook RTL niet; die knipt en plakt er op los; kijkcijfers krijg je door ruzie…

 1. Christiaan en Kirsten gaan wijn verkopen die niet uit polopos komt, lekker integreren, verder doen ze zelf weinig tot niets aan hun verblijf, dat doen architecten en aannemers, zij drinken liever wijn dan dat ze zelf iets doen, waarschijnlijk iets te veel geld, wel nog respect voor, al moet je een ieder in zijn waarde laten

  1. helemaal mee eens, die twee zetten zelfs de vrouwen van het dorp aan het werk voor hun weekopdracht. Kuerten zit erbij te paaien en slijmen, maar doet zelf geen moer. ik kan die twee echt niet meer aanhoren of zien met hun eeuwige bekken wijn en zgn ‘kwal’-letie time… hij heeft zichzelf helemaal uitgevonden, denkt ie.
   moest ik even kwijt….

 2. Programma is erg leuk .Alleen erger ik mij vreselijk aan die Cristiaan en Kirsten zo arrogant stel. Hebben zelf nog niets gedaan. En die arme Lucas maar naar het dagverblijf.
  De andere stellen doen bijna alles zelf die verdienen het om te winnen. Lekker makkelijk om alles door een ander re laten doen. Die twee moesten niet meer mee mogen doen.

  1. Ik vind die arrogante Christiaan ook bijzonder irritant. Kirsten is wel leuk, maar zou wat meer ruggengraat moeten krijgen t.o.v. Christiaan. Datzelfde zouden 3 leden van de fam. Rutten ook moeten doen t.o.v. Elisa. Zij is veel te dominant, bij het irritante af. Hoewel ze me verder wel een heel hartelijke vrouw lijkt. Het gezin lijkt me verder wel heel fijn met elkaar omgaan. Vooral die 2 gespierde ruwe bolsters met een klein hartje vind ik erg verassend. Het zijn allemaal ook heel harde werkers. Ik stoor me het meest aan die luie zeurkous Juani. Ze heeft nog geen poot uitgestoken, zeurt wel over Elisa, laat John al het werk opknappen en miemelt alleen met haar hondjes. Van mij mogen Thyza en Wijnand winnen. Donna en Mark zijn ook wel een leuk, maar beetje naïef, stel.

  2. Christiaan en Kirsten gaan wijn verkopen die niet uit polopos komt, lekker integreren, verder doen ze zelf weinig tot niets aan hun verblijf, dat doen architecten en aannemers, zij drinken liever wijn dan dat ze zelf iets doen, waarschijnlijk iets te veel geld, we nog respect voor, al moet je een ieder in zijn waarde leten

 3. Net gekeken van gisteravond, en ja hoor, papa en mama weer aan de wijn, barbecue voor de werknemers, kip en groenten, lekker goedkoop, mannen verwachten VLEES, zover de kennis en integreren he, dan hadden ze dat geweten.

 4. nu zit ik te kijken naar de aflevering van vandaag…kan iemand mij vertellen wat Christiaan en Kirsten nu eigenlijk voor polopos betekenen…nix! wijn exporteren…daar wordt het dorp niets wijzer van. het enige dat ze doen is gebruikmaken van n goedkoop huis voor 1 euro en van de publiciteit van tv en verder geven ze niets terug. ze spreken geen Spaans en hij is dat al helemaal niet van zins.
  nee…!
  naar huis met die twee.

  1. Daar ben ik het helemaal mee eens. Wat een saai en duf stel die Christiaan en Kirsten. Hij doet zelf helemaal niets…en kan denk ik ook niets. En dan hoor ik Juanie zeggen dat Christiaan en Kirsten heel druk zijn geweest met de opdracht. Wat een hypocriet. Sonja en Mark zijn een leuk stel en helpen Christiaan en Kirsten. Vraag mij af of het ook andersom werkt. Ik denk het niet. Die zijn liever lui dan moe.

   1. @zychos & Saskia. Wie zijn Sonja en Mark? En Christiaan en Kirsten gaan, na de opstart van de wijn (ze moeten ergens van leven) zich wel degelijk op andere dingen storten. Dan moet je beter de serie volgen. Juani heeft wel gelijk: ze zijn druk bezig geweest, net zoals andere Nederlandse medebewoners. Okay, Christiaan heeft, zichtbaar, twee linkerhanden, daarentegen zijn vrouw twee rechterhanden; Donna, want dat is vrouw van Mark is ook handig (Mark ook niet al te veel) maar reken maar dat ze zich allemaal inzetten voor Polopos. Ze zullen er, op het eind, heus niet allemaal blijven, net als vorig jaar in de serie Ollolai, maar dan hebben ze het tenminste geprobeerd om hun droom waar te maken. Christiaans winery loopt trouwens al als een trein. En hij zal inkomstenbelasting moeten betalen, dus dat is sowieso een bijdrage aan…

    1. Fijn dat u dat vind je Ellie Lindhout. En dat is een aanname door te zeggen dat ik beter de serie moet volgen. Spreek voor jezelf. Dat recht heb ik ook. Ik vind Christiaan en Kirsten een duf en saai stel die weinig tot niets zelf doen. Dat is mijn mening.

     1. Tja. Christiaan en Kirsten doen het handig: Voor 1 euro een huis kopen in Spanje, die snel laten opknappen door een aannemer, elders (400km verderop!) wijn inkopen en die dan exporteren naar Nederland (hetgeen de AH ook doet, die verkopen namelijk exact dezelfde wijn voor minder dan de helft van de prijs), reclame maken voor hun wijn en het coaching bedrijf van Christiaan.
      Ondertussen doen ze niets om te integreren, lachen ze zich een bult omdat ze de weekopdrachten winnen en laten de boel gewoon de boel.

      Conclusie: De bedrijven van Christiaan en Korsten zijn ingeschreven in Nederland. Ze hebben daarmee geen enkele intentie om in Polopos te blijven, maar houden er wel een leuk vakantiehuis en een hoop gratis reclame aan over. Doen ze slim, maar zo is het programma niet bedoeld natuurlijk. Ze profiteren enkel van de mogelijkheden die er zijn…

 5. ik heb de tomatententen een enkele keer wel gezien bij een shot bij een deel van de kust. Een aantal jaren geleden op vakantie geweest in Andalusie en toen tijdens een rit richting Almeria de “costa plastica” ook gezien, de talloze plastic tunnels. Geen wonder dat er dan geen toerisme is.

 6. Een heel leuk programma en volg het graag. De koppels zijn erg leuk op de Elisa Rutten na met name mevrouw Elisa. Zij id zo dominant en niet aardig naar de andere koppels toe. Dat de mannen en schoondochter dat pikken of niet beter weten is prima maar haar gedrag naar de andere koppels vind ik ronduit A-sociaal.En ik was zo blij dat zij niet de prijs heeben gewonnen voor dat dorpsfeest. Het is gemakkelijk als je voor alle opdrachten alle benodigdheden van de dorpsbewoners leent. Net als het verven van de sporthal. He gelukkig ook dat wonnen ze niet. Ik weet dat het niet aardig klinkt maar ieder krijgt wat hij heeft verdiendt en dat is gebeurt.
  Iedereen moet vooral zien hoe sociaal ze naar de oudere dorps bewoners is. Daar heeft ze ook wel de tijd voor want zij zijn met z,n vieren. Nee niet mijn favoriet deze dame. Maar wel Juani zij is zo optimistisch ,lief en vrolijk en een leuke echtgenoot heeft ze ook. Donna,Mark,Christiaan, Kisten met kleine Lucas en het
  echtpaar allemaal reuze sympathiek en harde werkers. Ik wens ze en gun deze mensen het allerbeste in Polopos en ik ga er mijn vakantie absoluut boeken. Knap hoor marc & Donna hoe jullie het doen vooral heel veel succes….

  1. Niet mee eens
   Harde werkers sympathieke mensen Fam Rutten,
   Ik erger mij mateloos aan Kirsten en Christiaan,
   Alles is zooooo geweldig en ze zijn zoooo gelukkig,
   Je ziet ze constant met een glas wijn,
   Daar zijn ze wel goed in.
   Juanni enJonnie ook zo een stel
   Hij harde werker zij vooral druk met dr hondjes
   Wijnand en Thierza echt zoooo kunstenaars,
   Nou je bent pas een echte kunstenaar Als het je lukt neutraal te blijven in de groep,
   Misselijk makend hoe de Fam Rutten expres wordt buitengesloten van alles,
   Ik vind Mark en Donna schatten en verdienen de prijs,
   Jong ambiteus varen hun eigen koers en blijven neutraal,
   Kunnen de andere drie koppels een voorbeeld aan nemen .
   Flauw hoe zij bezig zijn

 7. Mijn man en ik vinden het een leuk programma we kijken er graag naar,maar de fam Rutten zou er uit mogen zoveel onsympathie en ellebogen werk daar maken ze zich niet geliefd mee. Maar meestal trekken zij aan net kortste eind zo gaat dat

  1. Ik denk dat, alvorens men begon met het programma, de redactie zoveel mogelijk verschillende types mensen bij elkaar heeft willen brengen juist OM dan zoveel mogelijk reacties los te peuteren. Het is en blijft een “wedstrijd” programma waar een ieder zijn voorkeur heeft voor de een of ander.

   1. Wat een super arrogant en verwend stel zijn Christiaan en Kristel. Ze doen niets zelf,alles moet een ander doen,zij drinken vooral veel wijn.Ze steken ook echt de andere de ogen uit met alles .Zij blaft nog even lekker iemand af aan de telefoon,voor een vervangende auto.Ze denkt zeker dat ze de enige is,die hulp nodig heeft. Dat eeuwige schat dit en schat dat,die hemelse blik van haar naar hem brrrrrrrrr Hij houdt haar altijd vast, alsof ze anders zou weglopen
    Begin eens met Spaans leren. Arme Lucas,die zit constant in een buggy of in de crèche .Nee niet sympathiek.

  2. Helemaal mee eens, ik heb net de aflevering van gisteren terug gekeken en ik vind de rivaliteit toenemen, jammer!!
   In eerste instantie vond ik de familie Rutte sympathiek maar zoals Eliza bezig is geweest om spullen te lenen van de bewoners om het mooiste kruis te maken enz. Is niet helemaal eerlijk terwijl de anderen het helemaal op eigen kracht doen!! Niet aardig om konstant de boventoon te willen voeren en om te slijmen een kado geven aan Mark en Donna, die nog jong en naïef zijn!! Uitgekookt!!
   Ik hoop dat Thyza en Wijnand het redden, Juani en John en Mark en Donna, de rest mag weg van mij!!!

   1. Oei, dat is een hard oordeel, Lia. Dan blijven er niet veel meer over. Maar het koppel met kleine Lucas doet toch niemand kwaad? En ze hebben allebei linkerhanden en van te voren al beslist dat ze de werkzaamheden laten uitvoeren. Verder hebben zij niets achterbaks. Volgens mij dan, hoor.

   2. Afgezien van t dominante en arrogante gedrag van mevr Rutten is het sws niet eerlijk dat een team van 4 personen t mag opnemen tegen teams van 2. Fam Rutten heeft 2 kerels die werk in huis kunnen verzetten en 2 dames die zich fulltime met “inlikken” en “integreren” kunnen bezig houden. Riekt sterk naar oneerlijke concurrentie. Daarnaast gun je door t gedrag van mevr Rutten haar toch zeker niet te winnen?

  3. Leuk programma. maar Eliza is een bitch ze mag wel eens op dieet, tussen die spierbundels. Ze is ontzettend dominant en geeft opdrachten aan haar mannen
   en iedereen en ze doen het ook nog….Ze loopt altijd voorop en de kloek haar achterna…Jammer dat haar schoondochter een beetje op haar gaat lijken, met die roddels en jaloezie. Nee geen leuk gezin zo. Denk ook wel dat de bewoners en de burgemeester het wel gaan in zien…..want zulke types trekken aan het korstte eind.

   1. Elise is ziende blind en horende doof. Ik denk dat ze met haar grote mond probeert te maskeren dat ze niet zo intelligent is. Van mij mag ze vandaag nog vertrekken.

    1. Net gekeken op 25 juli. Inmiddels vind ik Elise veel te irritant is. Ze is gewoon een asociaal type. Ik snap niet dat haar gezin niet ingrijpt.

     1. Wat een vreselijk mens is die Elise.zonde dat die schoondochter met haar mee gaat maar zij is gewoon bang voor haar schoonmoeder.

     2. Ben het helemaal eens met Wim Rinkel ik heb ook 25 juli gekeken.Wij kijken trouwens elke dag

  4. Helemaal mee eens, jammer dat Eliza te ver gaat en dat niemand haar eens terug fluit!! Het komt de onderlinge sfeer niet ten goede!!

   1. Misschien is het waar dat Eliza wat de boventoon voert maar zij heeft zichzelf ook niet gemaakt. Ze maakt hier wel het verschil. Er zijn gelukkig verschillende caracters aanwezig en dat maakt het voor ons ook leuk om te kijken. Telkens is er wel weer iemand die onze waardering niet verdient. Maar wie zijn wij om te oordelen?? Ik geniet elke keer weer als ik naar dit programma kijk en ben zelfs van plan om deze winter tijdens onze overwinterreis in Spanje het dorp en de bewoners te bezoeken. Ik heb begrepen dat ook de omliggende dorpen de moeite van het bezoeken meer dan waard zijn. We gaan met de camper maar waarschijnlijk huren we een auto om de bergachtige streek te bereizen.
    Ik hoop dat we dan nog alle Nederlandse deelnemers mogen begroeten….

    1. Je hebt gelijk, het is makkelijk om een oordeel te vellen,
     Ik ben zeker van plan in september als ik weer in Spanje ben, Polopos te gaan bezoeken!! Dan is een mening geven eerlijker als je het met eigen ogen gezien hebt!!!

   2. Ach Elisabeth, misschien is schoondochter bang van schoonmama, wat ik niet geloof trouwens, maar, zoals de zus van Elisa al zei bij haar bezoek: ze moet nu eenmaal haantje de voorste zijn: wij als familie weten niet anders. Men kan toch ook duidelijk merken dat ze totaal geen support krijgt van haar man en zoon? Dat is wat ik nu vreemd vind. Ze komen zo goed als nooit in beeld, willen of wat dan ook, niets, behalve de Casia in orde maken.

  5. Ja Elisabeth, volkomen mee eens, gisteravond deed voor mij
   de deur dicht!!! Wat een narcist is dat mens!!
   Juani deed nog een poging om met haar in gesprek te gaan
   maar ze reageert zo onbeschoft, ik vind dit niet normaal!!
   Haar man en zoon lijken sterk en gespierd maar zijn uiteindelijk watjes want zij wordt nooit teruggefloten of haar gedrag gecorrigeerd!!

   1. ik kan letterlijk en figuurlijk niet meer naar Christiaan en kirsten luisteren en kijken. zij doen niets, zijn alleen maar met zichzelf bezig, vol van hoe ze het getroffen hebben en manipuleren de hele boel, samen met juani. Eliza Rutten mag n grote bek hebben, maar ze is wel met integratie bezig. de enige die met n thema kwam voor het feest..de rest keurde het af. en wat bleek…daar zat net het commentaar van de jury. mark en donna worden opgejut door is Christiaan en Juani. zij zijn nog te naïef.
    onervaren in het echte leven. John is n aardige gast, evenals thysa en Wijnand. gewoon down to earth.
    voor mij mogen zij of donna en mark winnen. de rest mag van mij regelrecht naar huis.
    Christiaan is n zeurkous. doet echt geen kloot en laat kirsten alles doen. wat n verwend kind.

    1. Tot nu toe alle reacties gelezen!!
     We reageren allemaal op wat we zien op tv en vormen dan een oordeel, wat logisch is!!
     Gisteren heeft mijn broer Polopos bezocht en mij foto’s gestuurd en zijn verhaal verteld! Hij heeft een leuke ontmoeting gehad met Thyza en Wijnand, zoals wij al gezien hebben, een heel leuk aardig hardwerkend echtpaar!!
     Hij heeft met Daniël gesproken, ook een hele aardige jongen, de fam. Rutten woont ook al boven en hebben al boekingen vertelde hij!
     Vervolgens Juani en John gesproken, ook heel erg aardig en Mark en Donna!!
     Christiaan en Kirsten niet gezien!!
     Zij irriteren mij ook net als zovelen maar nogmaals misschien zijn ze echt heel aardig!
     In de uitzending van gisteren werd Juani zwart gemaakt door een paar mensen uit het dorp, onterecht vind ik en Eliza werd opgehemeld terwijl zij degene is die manipuleert en zich overal opdringt wat de Spanjaarden niet door hebben, jammer! Zij is echt degen die ruzie zoekt en ontzettend jaloers is en alleen maar nummer een wil zijn!!!!

 8. Ik vind de familie Rutten zeer onsympathiek en ellebogenwerkers. Ze doen wel hun best om te integreren, maar zijn niet aardig naar de anderen toe en gunnen hun niets.
  Ik kwam nog een site tegen van het jonge gezinnetje, die verkopen blijkbaar wijn.
  Wie dat het uiteindelijk daar iets voor elkaar krijgt, het ligt ook aan je eigen levensstijl. sommige mensen kunnen met weinig inkomen leven, sommigen absoluut niet. Ik weet niet of er behoefte is aan pensions ed in een klein dorpje, of aan een camperplaats. Of een markt gaat lopen, is maar de vraag. Het wakeboarden zal toch aan de kust moeten gebeuren, misschien dat de familie rutten daar minder opvalt in een lawaaie toeristenplaats. Hetzelfde voor wandelingen, creatievelingen, motortochten etc., de tijd zal het leren of daar vraag naar is (of tijdelijke vraag, want misschien zijn er mensen die op de tv-bekendheid afkomen en over een paar jaar is men dit programma vergeten). Wellicht moeten er een aantal nieuwe plannen gecreeerd worden, het vorige seizoen in ollolai leert dat dit gebeurd en soms nog werkt ook.

  1. Och. het blijft een sensatie programma en ze moeten kijkcijfers hebben…. Dus denk ik dat ze deels van rtl de gezinnen voeden met wat info om zo ook wat frustratie te kweken… Leuk voor de kijkcijfers maar na afloop moeten die mensen wel met mekaar leven op die paar vierkante meter wat dat dorp maar is…. En La Mamola is niet een lawaaierige kustplaats…. Er is iets meer dan Polopos maar echt bruisend is het daar ook niet…. Die wakeboardbaan kan misschien wel ervoor zorgen dat ietwat meer mensen daar heen gaan en wat meer leven in de brouwerij brengt en een betere lokale economie zorgt…. In Polopos was al een hotelletje gerund door Nederlanders trouwens , die zullen niet zo blij zijn dat er opeens een 5 B&B’s bijkomen….

   1. Ik ben vorige week afgehaakt!

    Jammer maar wordt teveel geacteerd, veel te veel reclame en fake, commerciele tv jammer ,misschien gewoon waar het hoort, naturel bij de echte gewone omroepen die gesloopt worden door Arie Slob en zijn commerciele Vrienden, dan heb je wel hele echte realistische tv en geen slechte in scene gezet programma(Zie chateau meiland ten slotte ook gejat van de gewone omroepen))

 9. Heeeeeeeerlijk , POlÓPOS oftewel POLÓPO ! Los Españoles ! De plek !

  Gewèldig & jaloersmakend hoe fantastisch de stellen Spaans spreken of proberen dat te doen !
  ! Ik Wil Oook ! Als ik ergens mee kan helpen ?! ; ~ )

 10. Wat goed van dat Limburgse stel dat hij deze Spanjaard (Polopossiaan) de gelegenheid gaf om voor hem te werken….
  Ik hoop dat hij hem er ook redelijk voor gaat belonen en vooral ook omdat hij hiermee de Spaanse taal maar ook de regionale gebruiken zich eigen gaat maken. Ik mag hopen dat dit programma er toe bijdraagt dat het dorpse leven weer tot leven komt.

 11. Ik zit aan de buis gekluisterd temeer daar ik bij elkaar zes maanden per jaar in Marbella door breng!
  Wat mij verbaast is, dat er toch mensen aan mee doen zoals het echtpaar met het kindje, die geen woord Spaans spreken en ook geen moeite doen om het te leren en/of tijdens gesprekken niet eens Google Translate gebruiken!!
  Die Christiaan komt er in ieder geval niet omdat hij alles uit wil besteden i.p.v. zelf de handen uit de mouwen te steken zoals de anderen wel doen!! Heel irritant om naar te kijken!
  De grote familie, de kunstenaars en John en Juani vind ik het heel leuk doen!! Het jongste stel probeert i.i.g. de taal te leren, kortom een leuk programma en ik ga er zeker kijken als ik in het najaar weer terug ben in dit geweldige land!!!

  1. Helemaal mee eens wat je schrijft. Wij zijn gaan kijken in juni, 3 dagen nadat het bekend werd gemaakt. Het is anderhalf uur rijen van ons vandaan. Wij hebben een rondleiding gekregen van de familie Rutten die allemaal hard aan het werk waren op zondag. Wat een fijne familie. Wij gaan zeker nog eens terug.

   1. Wat leuk om te horen! Fam. Rutten vind ik ook een sympathieke familie! Het programma is volgens mij vorig jaar opgenomen dus ik ben benieuwd of de andere stellen er ook nog zijn! Vooral Thyza en Wijnand en Donna en Mark en natuurlijk Johnny en Juani, allemaal leuke mensen!
    Ik hoop dat die blaaskaak van een Christiaan inmiddels weg is!!!

    1. Wat leuk dat fam. Rutten een rondleiding gaf.
     Volgens mij is het programma dit jaar opgenomen, want toen een koppel op het gemeentehuis was zag ik dat de kalender op de muur op maart 2019 stond.

    2. Daar ben ik het helemaal mee eens. Wat een saai en duf stel die Christiaan en Kirsten. Hij doet zelf helemaal niets…en kan denk ik ook niets. En dan hoor ik Juanie zeggen dat Christiaan en Kirsten heel druk zijn geweest met de opdracht. Wat een hypocriet. Donna en Mark zijn een leuk stel en helpen Christiaan en Kirsten. Vraag mij af of het ook andersom zo werkt. Ik denk het niet. Die zijn liever lui dan moe.

 12. Het verschil tussen de ondernemers wordt langzaam duidelijker. Ik denk dat fam. Rutten het meest realistisch bezig is. Markt en campers zijn goed mogelijk in Andalucia. Ook het kunstenaarsduo pakt het goed en doordacht aan. De rest geef ik weinig kans gezien de cultuur aldaar.

 13. Inmiddels woon ik al 18 jaar in Spanje!
  Een prachtig land, om te wonen, maar niet in te moeten werken!
  Dat Polomos gebeuren, in voor de t.v. heel leuk om te volgen, maar is totaal niet de werkelijkheid, een droom!
  Het is voor de t.v. makers dus wel leuk, voor het t.v. maken, maar voor de deelnemers een desillusie!
  Ik wens ze veel succes!

  1. Fam Rutten… Deze mensen kunnen het nog eens moeilijk krijgen.
   Ze willen veel en ze menen alles te kunnen daar zit het Spaanse volk niet op te wachten.
   Wat een popie jopie gedrag.
   Het jongste stel zal iets volwassener moeten worden.
   De rest is nog afwachten eerst nog eens wat afleveringen bekijken.

 14. Ik kijk vanaf de eerste aflevering …vind het wat saai….idd veel herhalingen.
  We wonen zelf ruim drie en half jaar in Rojales dat is noordelijker van Polopos.
  Denk ook dat 2 of 3 stellen het redden de rest heeft wel erg veel fantasie en dromen van gouden bergen.
  Pas je aan en kijk wat er voor gewone mogelijkheden zijn.
  Niet te exclusief…is niets in zo,n dorp stellen de bewoners denk ook niet op prijs.

 15. Heb heel kort gekeken naar 1 aflevering. Typisch tv programma voor de commerciele zender, een soort Utopia. Meest onzinnige opmerking van 1 van de nieuwe bewoners: “dit is een goed lokaal om een sportschool van te maken”. Uhh?? een sportschool voor een dorp met 60 inwoners? Zal je goed van kunnen leven, hè.

  1. precies zo jammer en door de politieke Vrienden maar geld laten weghalen om de gewone ,goede tv de nek om te draaien want komt er uberhaupt nog iets zinnigs van de commerciele ??
   Schaam je bij de gewone wordt er niet geacteerd jammer genoeg mislukt dit programma oo door de veels te vele reclame dwars door het programma henn schaam je commerciele denk niet alleen aan jupperig schandalig winst bejag

   1. @anoniem. Waarom zouden de commerciëlen zich moeten schamen? De Publieke Omroep duwen de mensen een bepaalde richting in van Rechts of Links. Bij de talk shows. Van onze centen. Bij de andere partijen word dat niet gedaan. En ook: als men niet wil kijken: er staat niet met een pistool in je nek dat zegt dat je MOET kijken.

 16. Leuke tv, net als Olalai op Sardinie. Maar ook in dit verhaal zijn er weer slachtoffers gezocht. Je kunt Andalusie wel een keer bezocht hebben maar daar ken je zuidspanje niet mee. Mijn advies, ga eerst eens in verschillende jaargetijden rondkijken en
  de temperaturen vergelijken en ga niet af op blind enthousiasme. De droom is altijd mooier dan de werkelijkheid en leven in de wereld van de spanjaard is loslaten van je nederlandse gewoontes en denken.
  “Bij ons is alles beter” moet je heel snel uit je gedachten zetten
  en terug kunnen gaan naar het primitieve en dit zeker in een verlaten dorpje.
  Na 32 jaar wonend in spanje met kinderen in Granada weet ik waar ik over praat.
  Overigens wens ik iedereen veel sukses met hun besluit maar denk ook aan de gezondheids- problemen die een ramp kunnen betekenen.

  J.A. Hoogwegt

 17. Leuk progamma, ik woon zelf al 17 jaar in Benidorm, dat is natuurlijk heel anders. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat. De familie met de camperplaats, en de familie met het artiesten hotel, cafe. Hebben wel een kans, denk ik. Ook het moterrijden lijkt me wel een kans hebben. Het is niet zo makkelijk als dat het lijkt, even emigreren naar Spanje. Je zult je echt moeten aanpassen en zeker als stel goed met elkaar kunnen opschieten. Want zeker de eerste jaren, ben je op elkaar aangewezen. Het allerbelangrijkste, leer so snel mogelijk de taal. Een vereiste om in Spanje te slagen.

 18. Geef mijn portie maar aan fikkie.Jammer dacht mooie plaatjes van Andalusie ,zag Granada ,piepklein stukje van het prachtige Alhambra en gelijk behoorlijk stuk gesponserde reclame van de plaatselijke bouwmarkt hoe jammer>maar goed dat weet je met commerciele tv. Vind ook dat de kandidaten teveel acteren en dan heb ik het nog niet over de veels te vele reclame, ben gelijk afgehaakt wat jammer!! superleuk idee maar commerciele weten het weer onderuit te halen ,spijtig

 19. Ik vind het een heel leuk programma, vooral omdat we in deze streek overwinteren. We gaan er zeker kijken en ik hoop dat ze het redden en er iets leuks van weten te maken,

 20. Erg leuk maar ook heel erg van hetzelfde ben door de veels te vele reclame afgehaakt.Vind dat er teveel gemanipuleerd wordt maar goed dat is altijd het gebrek van programma,s bij de commerciele, geef mijn potie maar aan fikkie

 21. Ik vind het een vermakelijk programma en denk net zoals de anderen dat maar een paar het gaan redden.
  Buiten het feit dat er inderdaad veel herhaling in is, vind ik het leuker dan de Italiaanse versie maar dat kwam mijns inziens door een vreselijk koppel wat erin speelde.
  Ik denk dat Juani en John het wel gaan redden. John is en stille kracht met af en toe een geweldige opmerking hier en daar. Vind het ook fantastisch dat alle koppels in ieder geval in aanvang Spaans gesproken hebben. Dat breekt meteen het ijs.

 22. Wij komen regelmatig in zuid oost Spanje, prachtig land en lieve bewoners.
  Ik volg het programma iedere avond en vind het een interessant programma. Petje af voor de avonturiers die het aandurven aan het programma mee te doen en daar een bestaan willen opbouwen. Waarschijnlijk lukt het niet alle koppels er een bestaan op te bouwen. Ik gun iedereen dat ze succesvol zijn en hun plannen tot uitvoer kunnen brengen. Het dorp Polopos toch toeristen gaat trekken door de bedrijvigheid die de Nederlandse koppels tot stand brengen. Ik wens iedereen veel succes!

 23. Ik woon “in de buurt” meer richting Granada. Polopos lijkt mij mooi gelegen, alleen de duizenden tomaten tenten worden niet in beeld gebracht, die daar toch echt staan. Ik denk dat maar twee stellen het redden en voor de rest blijft het een droom. En ze moeten zich aanpassen, het is geen Nederland en dat zal het ook nooit worden. Veel Nederlanders vinden dat immigranten de taal moeten spreken en zich moeten aanpassen aan de gebruiken en gewoontes. Dat is voor Spanjaarden niet anders. En ze moeten iets dat er nog niet is gaan opbouwen, dat is dus geen vakantiestand. Ik ben benieuwd wie echt “bovenkomt drijven”

  1. Elisa van de fam. Rutten komt op mij erg dominant en berekenend over. Wat ik onsympathiek vind dat ze altijd commentaar heeft als een ander de weekopdracht wint, de anderen dingen verwijt die ze zelf ook doet , niet uit kan staan als zij geen penningmeester wordt, erg onsportief. Ik vraag mij af , als de prijs van 20.000 euro gevallen is, of ze dan nog zo begaan is met de dorpsbewoners. Komt onecht over, meer proberen in te palmen. Demi heb ik mee te doen, je zal zo’n schoonmoeder hebben, ze is net haar papegaai.
   Juani vind ik dan misschien minder ondernemend maar wel lief en oprecht. Donna en Mark vind ik schatjes.

 24. Ik vind het wederom een erg leuk programma en ben heel benieuwd naar het verloop en de afloop. Ik zou het ook waarderen als er na afloop nog een vervolg komt….
  Maar voor nu volg ik dit programma vol interesse en zie uit naar de successen van de uitdagingen van de verschillende koppels. Ik denk dat de familie met het idee van een markt, een camperplek en iets met surfen het erg ver gaat schoppen en er een succes van maakt.
  Wij zullen zeker tijdens onze aankomende overwinterreis door Spanje hier een bezoek brengen en ter plekke gaan kijken naar de voortgang. Ik hoop dat hun camperplek dan gerealiseerd is. 🙂

  1. Ik vind het een fantastisch programma!!
   Tuurlijk zie je ook hier de duidelijke verschillen nù al tussen de gedreven ondernemers en aanpakkers!
   De familie met moeder/vader/zoon/ schoondochter maken voor mijn gevoel een hele grote kans!!
   Het jonge stel is denk ik gedoemd tot mislukken!!
   Wanneer je een echte plant al niet van kunst kunt onderscheiden etc…..
   Deze mensen hebben nb nog nooit voor zichzelf gezorgd, en moeten nu nb andere mensen verzorgen!!
   Het kunstenaars stel vindt ik ook geweldig!!
   Het stel met de kleine Lucas, haar vindt ik een erg innemend vrouwtje die haar man letterlijk en figuurlijk teveel naar de oven kijkt! Deze jonge vader vindt ik mega irritant en loopt alleen maar met plannen om uit te besteden!! Werken is voor hem een vies woord, en zijn ideeen vd voetbal wedstrijd “ leuk” maar denk ik niet haalbaar!!
   Het gesprek met de burgemeester een fiasco!! Totaal alles bij hen niet realistisch!!
   Deze jonge mensen mogen wel een fortuin meegebracht hebben.. Juani en John vindt ik ook een ambitieus koppel!!

   1. Juist, werken komt in hun woordenboek niet voor en steeds op tv naar elkaar kijken in plaats van in de camera wil ik zeggen, get a room, aards lui, aan de wijn, iedere aflevering en kind naar de oppas, die zie je ook steeds minder. Fam. Rutten zijn wel de enige die het best integreren en het Limburgs stel doet het aardig, alhoewel zij nogal snel op haar teentjes is getrapt, kunstenaars werken ook hard. Het jonge koppel is wel leergierig maar of zij het gaan redden?? Wat ik wel kwijt wilde is dat papa en mama de eerste weken al tweedracht wilde zaaien door de rest niets te vertellen van die voetbal wedstrijd, dit was ook ellebogen werk en paaien bij de burgemeester,

    1. Programma is leuk maar het klopt niet om een team van 4 personen te laten strijden tegen teams van 2 personen. Als er 20k gewonnen kunnen worden voor integratie is t logisch dat fam Rutten dat wint. Die hebben 2 personen beschikbaar om zich fulltime met integratie bezig te houden. Hoe gsat de “integratie” gemeten worden en gewogen ivm oneerlijke concurrentie?

 25. Heb diverse afleveringen bekeken, veel herhaling. Ik woon zelf in Andalucia in de buurt. Maar vraag mij af of de helft het redt. Ik ben er erg bang voor. Heel symphatieke bewoners. Daar zal het niet aan liggen. Maar ze hebben geen idee waar de meeste aan beginnen dat zal op den duur duidelijker worden. Veel stads en dorps gewoontes uit Nederland zullen ze in moeten leveren. Het levensritme is geheel anders. En vooral de taal snel leren dan hebben ze een basis want het dialect “andalusisch is moeilijk.

 26. Ik heb lang uitgekeken naar deze serie. Andalucia is mij goed bekend dus het heeft een zekere dimensie voor mij. Het programma mag wel wat meer vaart hebben en niet steeds het hele verhaal herhalen in het begin van het programma.

 27. Polopos is een klein dorp waar volgens mij een klein hotel was dat door nederlanders gerund werd. Nu droppen ze er nog een heel “leger” landgenoten met een droom. Het gebied is mooi maar verlaten en polopos zelf komt de vrachtwagen met voedsel naar toe rijden om te verkopen want een winkel is er niet…. ook was dit dorp het laatste van heel spanje waar men een telefooncentrale kreeg die automatisch geschakeld werd…. zegt wat over de ligging… Lijkt me een moeilijk om hier met zovelen iets te kunnen maken maar onmogelijk is het ook niet… Ben benieuwd..

  1. Afgelegen dorp in de heuvels te bereiken via een cami-weg en slechts 58 bewoners.
   Ik wens de deelnemers van het realityprogramma met de vijf Nederlandse koppels veel succes maar spijtig genoeg vrees ik dat het een flop gaat worden.
   Wij volgen dit programma juist om te weten hoe men een ruïne gaat omtoveren naar een mooi verblijf dat enige opbrengst kan genereren.
   Toch al iemand die slim is, casa 3 van het artiestenkoppel staat al vermeld op Google Maps met vermelding naar hun website.

   1. Och 58….. In 2018 had het dorp ernog 1708…. Of die allemaal gevlucht zijn toen ze hoorden dat RTL er aan kwam….. Denk het niet 😬. Zo stil is het er niet hoewel er geen winkels zijn en vele werken in de kassen welke in de buurt liggen. Het gebied is ruw en best mooi maar dat is het dan ook….

    1. Heb ik gevonden op libelle.nl Dan is hun info verkeerd.
     Het dorp heeft ongeveer 120 huizen staan en wetende dat er inderdaad een leegloop is kan dit wel eens kloppen.

    2. @michel moet ff corrigeren. Had in statistieken gekeken waar men over polopos spreekt met 1708 inwoners maar dit blijkt niet dorp te zijn maar streek polopos…. Beetje verwarrend… La mamola is de gemeente maar is ook polopos…. Enfin dorp polopos heeft 108 inwoners. 58 mannen en 50 vrouwen en nu dan een massa nederlanders erbij 😀

 28. heel sympathieke burgemeester en dorpsbewoners, en een mooie plek vlak bij de kust en bergen – hoop dat de deelnemers het redden.

 29. Ik vind het programma Polopos erg leuk, vooral omdat het zich in Andalusië afspeelt.
  Ik kom zelf regelmatig in deze streek van voor vakantie, in Zuid Spanje!
  Ik had nog nooit van het dorp Polopos gehoord maar ik ge het zekeren een keer bezoeken!

  1. Ieder stel zijn eigen manier om huis op te knappen. De een laat het doen de ander doet t zelf. Dikke fout van programmamakers helaas om 1 team van 4 personen (Rutten met hielen likkende en dominante Elisa) te laten concurreren met andere teams van 2. Klopt gewoon niet. Daarnaast hoor ik burgemeester zeggen dat spreken vd taal gaat bepalenhoe integratie is. Ook onjuist…. Dat zou gemeten moeten worden in de vooruitgang in de beheersing vd Spaanse taal. Zo staan kunstenaars wat mij betreft op nr 1.
   Daarnaast lees ik mensen die schrijvendat de Ruttens buitengesloten worden…. Aub zeg… Mevr Elisa Rutten sluit zichzelf door haar gedrag buiten. Wat mij betreft mag iedereen winnen behalve team Rutten ivm oneerlijke concurrentie. Team vsn 4 had nooit toegelaten mogen worden.

   1. Ik hoop dat het hollandse festival van de familie rutten mislukt. Waarom in het buitenland foute nederlandstalige muziek promoten? Als ik in het buitenland ben, mis ik weinig van Nederland (heb ruim 2 jaar in GB gewoond, waar weinig te krijgen is uit Nederland of welk europees land dan ook aan specifieke eigen dingen). Soms wel zin in, maar heb goed zonder gekunnen.
    De spanjaarden hielden ook niet van de muziek van de Ruttens bij de gymles, dus de onbekende en onverstaanbare nederlandse muziek zal dit ook wel zo zijn. Het is ook niet integreren, maar een andere cultuur opdringen, houd ik helemaal niet van.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken