Nieuwe corona-kaart Europees Centrum voor ziektepreventie met bijna heel Spanje ROOD

Nieuwe corona-kaart Europees Centrum voor ziektepreventie met bijna heel Spanje ROOD
Beeld: ECDC 8 juli

Nieuwe corona-kaart Europees Centrum voor ziektepreventie met bijna heel Spanje ROOD

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Zoals elke week heeft het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding (ECDC) op donderdag de kaart van Europa waarop groene, rode en oranje kleuren staan waarmee de corona-situatie in gebieden of landen wordt aangegeven aangepast. Landen als Nederland en België baseren zich wat betreft hun reisadviezen mede op deze kaart en de informatie van het ECDC.

Het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding heeft op donderdag 8 juli hun kaart aangepast met daarop de gecombineerde indicator van een 14-daagse meldingspercentage, testpercentage en testpositiviteit zoals bijgewerkt op 8 juli 2021.

Op DEZE WEBSITE kun je de kaart zien en de indicatoren wat betreft de kleuren groen, oranje, rood en donkerrood of grijs. 

Spanje

Voor Spanje geldt al sinds donderdag 1 juli dat er geen GROENE gebieden/regio’s meer zijn en sinds donderdag 8 juli is het aantal gebieden/regio’s dat ROOD is toegenomen. Er zijn nu nog maar twee gebieden/regio’s ORANJE gekleurd.

ROOD geldt voor: Catalonië, Valencia regio, Aragón, la Rioja, Cantabrië, Andalusië en de Canarische Eilanden (Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Graciosa, El Hierro, La Gomera en La Palma), Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera), Murcia regio, Castilië en León, Extremadura, Madrid regio, Navarra, Baskenland en Asturië.

ORANJE geldt voor: Castilla-La Mancha en Galicië. 

Nederland?

Nederland heeft op 8 juli nog de reisadviezen aangepast waarbij het Spaanse vasteland nog steeds ORANJE is en de Balearen en Canarische Eilanden op GEEL staan. Het Nederlandse RIVM heeft al aangegeven dat de situatie op de GELE Balearen en Canarische Eilanden in de gaten wordt gehouden.

België?

België kijkt elke zondag naar de lijst van landen en de kleurcodes die ze van het ECDC op donderdag hebben gekregen. Groene en oranje wijzigingen worden daarna vanaf maandag ingevoerd en als een gebied/regio of land naar rood verandert, wordt dat op woensdag ingevoerd. Het is dus nog even afwachten wat er gaat gebeuren met de Belgische reisadviezen.

Beeld: ECDC 8 juli
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.