skip to Main Content
Vader die zijn dochter 16 jaar verkrachtte op de vlucht geslagen in Girona

Vader die zijn dochter 16 jaar verkrachtte op de vlucht geslagen in Girona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

arrestatie1GIRONA – De politie is op zoek naar de vader die gedurende 16 jaar zijn eigen dochter wist te verkrachten. De man moest donderdag voor de rechtbank van Girona verschijnen om zijn gevangenisstraf van 13 jaar aan te horen maar hij kwam nooit opdagen. Onmiddellijk nadat de rechter toestemming gaf werd een zoektocht begonnen, niet alleen in Spanje maar internationaal.

Manuel M. begon zijn eigen dochter te verkrachten vanaf 6 jarige leeftijd. Toen zij nog maar slechts 9 jaar was verkrachtte de vader zij eigen dochter twee tot driemaal per week. Dit gebeurde gedurende de jaren 1978 tot 1994 waarbij hij zowel zijn dochter, zoon en vrouw bedreigde met de dood als zij ooit iets zouden zeggen.

De dochter raakte voor het eerst zwanger op 15 jarige leeftijd waarna haar vader haar tot een abortus dwong in een kliniek in Barcelona. In 1990 was de dochter al voor de vierde keer zwanger maar deze keer besloot zij het kind, wat met een ernstige geestelijke afwijking werd geboren, te houden. Hierna volgden nog 4 jaar van verkrachtingen waarna de moeder met zoon en dochter naar Duitsland verhuisden om te vluchten aan de vader en zijn bedreigingen.

Nu in 2014 heeft een rechter eindelijk een vonnis klaar waarbij de verkrachtende vader voor 13 jaar achter de tralies moet verdwijnen. Echter, op de dag dat hij zijn vonnis moest aanhoren in Girona kwam de man niet opdagen. Meteen nadat de vader verzuimde bij de rechtbank te komen werd de politie ingeschakeld om de man op zijn thuisadres op te halen maar daar werd hij niet gevonden. Zijn huidige vrouw vertelde de politie dat haar man naar het zuid Spaanse Córdoba was verhuist met slechts 700 euro op zak.

Aangezien gedacht wordt dat de man wellicht al naar het buitenland is gevlucht is een internationale zoektocht begonnen. De zaak wordt in Spanje al vergeleken met de Oostenrijkse Josef Fritzl die gedurende 24 jaar zijn dochter opsloot en verkrachtte waarbij zij zeven maal een abortus pleegde en een miskraam kreeg – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken