skip to Main Content
Aantal door verdrinking omgekomen mensen in Spanje met 20 procent gestegen

Aantal door verdrinking omgekomen mensen in Spanje met 20 procent gestegen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

verdrinken2aMADRID – Het aantal mensen in Spanje welke door verdrinking in de zee, rivieren, zwembaden en meren om het leven zijn gekomen is dit jaar met 20% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Tussen 1 januari en 6 augustus van dit jaar zijn er 274 mensen omgekomen in het water.

Volgens de gegevens van de Real Federación Española de Salvamento y Socorrismo is het aantal mensen in Spanje wat door verdrinking is omgekomen met 20% gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Alleen al in de maand juli overleden er 55 mensen wat er 30 minder waren dan juli 2015. Gedurende de maand augustus zal dit aantal helaas gaan stijgen aangezien dat de drukste maand is aan de Spaanse stranden, rivieren, meren en in de privé- en gemeentezwembaden.

Van de 274 verdrinkingsdoden waren er 53 vrouwen en 221 mannen. Het grootste deel van de verdronken mensen waren dus mannen waarbij het meestal om Spanjaarden (70%) gaat van 45 jaar of ouder. Veel mensen die in het water overlijden zijn echter ook ouderen die vaak al een aandoening of ziekte hebben. Ook zijn er veel Europeanen (15%) die in de Spaanse zee overlijden, in het bijzonder in de maanden juli en augustus en gedurende de winter bij de Canarische Eilanden.

Het merendeel van de verdrinkingen vond met 51% plaats in de zee dichtbij een strand gevolgd door 21% in rivieren en 6% in zwembaden. Daarnaast vond 21% van de verdrinking plaats op andere plaatsen zoals meren en soortgelijk. Het grootste deel van de verdrinking had plaats wanneer er geen vigilantie zoals strandwachten aanwezig waren.

Tussen 1 januari en 6 augustus vonden de meeste verdrinkingen plaats in Galicië (46) bij de Canarische Eilanden (43) gevolgd door Andalusië (42), Comunidad Valenciana (27), Balearen en Castilla y León (19), Catalonië (13) en Murcia (6).

Gedurende heel 2015 overleden er 335 personen waarvan 259 mannen en 76 vrouwen. Dat aantal zal dit jaar waarschijnlijk eind augustus of begin september gehaald worden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken