skip to Main Content
Bosbrand Costa Dorada nabij Tarragona onder controle

Bosbrand Costa Dorada nabij Tarragona onder controle

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

bosbrand30aTARRAGONA – Het lijkt er op dat in augustus plotsklaps de bosbranden zijn begonnen. Naast de nog steeds actieve bosbrand op het Canarische Eiland La Palma waren er ook bosbranden in Catalonië zoals in de provincie Girona en Tarragona. De laatste brand nabij het dorp Pobla de Montornés in de provincie Tarragona was zaterdagochtend voorbij toen de brandweer het sein brand meester kon geven.

Tot nu toe is het de grootste bosbrand van de provincie Tarragona waarbij 465,7 hectare natuur in vlammen is opgegaan. Er waren 60 brandweermannen en 7 blushelikopters en vliegtuigen nodig om de bosbrand te bestrijden.

In totaal is er 465,7 hectare natuur verwoest waarvan het grootste deel, te weten 232,5 hectare, in de gemeente Bonastre maar ook 115,5 hectare in de gemeente Pobla de Montornès, 106,8 hectare in de gemeente Creixell en 10,7 hectare in de gemeente Vespella de Gaià.

Direct na het ontstaan van de bosbrand vrijdagmiddag rond 14 uur langs de regionale weg TV-2041, werden er zo’n 30 inwoners uit de buurt uit voorzorg geëvacueerd. Men weet nog niet wat de brand heeft veroorzaakt maar er zijn twee theorieën: of deze is bewust aangestoken of de brand is ontstaan door het weggooien van een sigarettenpeuk, dit omdat de brand nabij een weg ontstond – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken