skip to Main Content
Olympisch brons voor Mireia Belmonte, de beste zwemster ooit van Spanje

Olympisch brons voor Mireia Belmonte, de beste zwemster ooit van Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

rio2016-2aRIO2016 – Het is de zwemster Mireia Belmonte uit Spanje weer gelukt een medaille te winnen toen ze zaterdag bij de Olympische Zomerspelen in Rio 2016 het brons haalde bij de 400 meter wisselslag. Bij de Olympische Spelen van Londen in 2012 wist Belmonte ook al twee keer zilver te winnen en kan ze nu omschreven worden als beste zwemster ooit in Spanje.

Naast Olympische medailles heeft de 26-jarige Mireia Belmonte in totaal tijdens haar carrière 40 medailles weten te winnen bij grote internationale competities. Zo stond Belmonte al op de podia bij Olympische Zomerspelen, Wereld Spelen en Europese Spelen. Tijdens Olympische Zomerspelen wist Mireai Belmonte in Londen in 2012 twee keer zilver te winnen bij vlinderslag en vrije slag zwemmen.

Op de kortebaan is Belmonte houdster van het Europees record op de 200 meter vlinderslag en de 400 meter wisselslag. Op de kortebaan is ze ook wereldrecordhoudster op de 400 meter en 800 meter vrije slag.

Mireia Belmonte García werd op 10 november 1990 geboren in Badalona, een voorstad van Barcelona en is een Spaanse zwemster. Naast de Olympische Zomerspelen in Rio2016 vertegenwoordigde ze haar vaderland op de Olympische Zomerspelen 2008 in Peking en op de Olympische Zomerspelen 2012 in Londen, waar ze dus tweemaal de zilveren medaille won. Lees hier meer informatie over de Spaanse zwemster – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken