skip to Main Content
Wandelen door Girona om de opnameplaatsen van The Game of Thrones te ontdekken

Wandelen door Girona om de opnameplaatsen van The Game of Thrones te ontdekken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

girona2aGIRONA – Zoals inmiddels bekend werden delen van seizoen 6 van de populaire Amerikaanse tv-serie Game of Thrones in de stad Girona opgenomen. De toeristische dienst van de stad zal vanaf 11 augustus beginnen met begeleide wandelingen door het oude centrum van de stad om zo de plaatsen te leren kennen waar opnames werden gemaakt voor de serie.

Net zoals op vele andere plaatsen waar opnames werden gemaakt, zoals Sevilla en Osona, voor de serie Game of Thrones zal ook de Catalaanse stad Girona begeleide tours gaan aanbieden aan de geïnteresseerden van de serie. Op deze manier zal men de stad op een andere manier leren kennen en zien waar men opnames maakte voor de populaire tv-serie.

De producenten van de tv-serie kozen uiteraard voor het oude centrum “Barrio Viejo” van de stad met de majestueuze kathedraal hoog boven de stad en de lange trap die daar naar toe leidt. Daarnaast werden er opnames gemaakt in de straten rondom de kathedraal, iets wat ook duidelijk te zien is in de afleveringen van seizoen 6 van de tv-serie.

Er zijn drie verschillende wandelingen gepland door de stad die plaats zullen vinden op dinsdag, donderdag en zaterdag met prijzen tussen de 10 en 30 euro per persoon. Er is voor de internationale (en Spaanse) bezoekers echter een groot nadeel … de tours worden alleen gegeven in het Catalaans – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken