skip to Main Content
Aantal verdrinkingsdoden nu al de helft van de verkeersslachtoffers in Spanje

Aantal verdrinkingsdoden nu al de helft van de verkeersslachtoffers in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het aantal doden door verdrinking is de eerste zeven maanden van dit jaar met 14,7% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2016 en is nu al de helft van het aantal verkeersslachtoffers, iets wat nog nooit gebeurt is in Spanje. Tussen begin januari en eind juli zijn er in het Spaanse water alweer 305 personen om het leven gekomen terwijl het aantal doden op de Spaanse wegen is opgelopen naar 673 personen.

Het aantal doden door verdrinking in de zee, meren, zwembaden, rivieren en andere plaatsen met water is de eerste zeven maanden van dit jaar 14,7% meer met 305 doden wat weer meer is dan de 266 doden in 2016 en 212 verdrinkingsdoden in 2015 gedurende de eerste zeven maanden van het jaar. Dit jaar is het uitzonderlijk warm in bijna heel Spanje waardoor meer mensen verkoeling zoeken in het water waardoor er dus ook meer kans is op fatale ongevallen.

Gedurende heel 2016 overleden er 437 personen in het water maar als de tendens zich dit jaar doorzet dan is men bang dat het dit jaar hoger zal uitvallen, mede omdat er nu al gedurende zeven maanden 305 mensen overleden zijn. Vorig jaar was het aantal verdrinkingsdoden ongeveer 40% van het totaal aantal doden op het Spaanse wegdek wat in 2016 op 1.160 is blijven steken.

Tot 31 juli zijn de meeste mensen verdronken in de deelstaat Andalusië met 57 doden gevolgd door Galicië met 45 en de Canarische Eilanden en de Comunidad Valenciana met elk 42 doden. Deze regio’s worden gevolgd door Catalonië met 28 verdrinkingsdoden, Cantabrië met 17, de Balearen met 15 en Murcia met 13 doden in het water.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. het Playa Artola strand in Marbella.. 1,5 km lang moet het doen met 2 reders zeker de helft dan andere jaren wegens besparingen

 2. We zijn geen “grote liefhebber” van het strand en de zee maar als dit allemaal waar is???
  Als ze al kibbelen wie de patiënt mag meenemen……brrrrrrrrrrrrrrr
  Nog veel werk aan de winkel dus.

 3. Het verbaast mij niets dat er zoveel mensen verdrinken in zee. Zelfs met ruwe zee gaan de badgasten met een luchtbed of opblaasbare boot de zee op. De meeste hebben niet in de gaten hoe gevaarlijk de zee is. Dus een goede voorlichting is geen overbodige luxe.
  Ik heb dit jaar in Sitges tot tweemaal toe mensen op punt van verdrinken uit zee gehaald. Iedereen staat bij de branding te kijken hoe iemand telkens weer kopje onder gaat. De gewaarschuwde strandwachten weten vaak ook niet wat ze doen. Lopen wat nerveus heen en weer en praten constant met elkaar door hun walkie talkie. Ik vraag mij af wat voor opleiding die gasten genoten hebben.
  Nadat de ambulance is gebeld komen er vaak drie of vier. Die staan met elkaar te bakkeleien wie deze patiënt gaat meenemen. Het gaat erbij hun om wie krijgt de centen voor het vervoer.
  Dit lijkt onwaarschijnlijk maar ik vertel geen sprookjes.
  Dus zullen er dit jaar nog zeker meer doden vallen

  1. Ton, die twee mogen je dan wel voor eeuwig dankbaar zijn, als ik dit zo lees. Het gedrag van de strandwachten is dus nogal amateuristisch en dat zal zeker tot nog meer slachtoffers leiden.
   In ieder geval een hele dikke pluim voor jou, dat je je leven in de waagschaal stelde om 2 mensen te redden!👍👍👍👍👍

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken