skip to Main Content
Alarm vanwege bosbrand in Sant Antoni op het Balearen eiland Ibiza *UPDATE*

Alarm vanwege bosbrand in Sant Antoni op het Balearen eiland Ibiza *UPDATE*

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – Op dinsdagmiddag rond 16.15 uur heeft men de brandweer op Ibiza gewaarschuwd dat er bij sa Talaia natuurgebied in Sant Antoni een bosbrand gaande was. Ondanks het feit dat de brandweer snel ter plaatse was kon men niet voorkomen dat de aanhoudende wind de vlammenzee al bos inwaarts had geblazen waardoor men van brand niveau 0 naar 1 moest overschakelen om zo extra luchthulp te kunnen krijgen.

UPDATE: Op dezelfde dag dat de bosbrand uitbrak had de brandweer rond 21.20 uur het vuur onder controle en was er geen gevaar meer voor de bevolking. Uiteindelijk is er 8 hectare natuur verloren gegaan. Er wordt nog gezocht naar de oorzaak maar het ziet er naar uit dat de brand op de een of andere manier door toedoen van de mens (bewust of onbewust) is ontstaan.

De weersomstandigheden op het eiland Ibiza zijn van dien aard dat de bosbrand makkelijk om zich heen kan grijpen in de kurkdroge natuur. Meteen nadat de brand werd vastgesteld werden er vier blusvliegtuigen en drie blushelikopters ingeschakeld om de 31 brandweermannen te helpen bij het blussen van de bosbrand.

Op dit moment (dinsdag 20.25 uur) is nog niet bekend hoeveel natuur er al verloren is gegaan, wat de oorzaak is van deze brand en of er mensen geëvacueerd moeten worden. Wel is bekend dat het snel optreden van de brandweer ervoor gezorgd heeft dat de brand niet verder om zich heen kan grijpen maar het sein brand meester is nog niet gegeven waardoor het gevaar nog niet geweken is.

Bekijk hier de eerste foto’s van de bosbrand op Ibiza.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken