skip to Main Content
Gemeente Gijón raadt vrouwelijke strandwachten aan een broek te dragen tegen seksistische opmerkingen

Gemeente Gijón raadt vrouwelijke strandwachten aan een broek te dragen tegen seksistische opmerkingen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIJÓN – Terwijl de mannelijke en vrouwelijke strandwachten of in het Spaans socorristas ervoor zorgen dat het strand en de zee veiliger zijn, doen veel mannen niets liever dan op de sociale netwerken zoals Twitter, Facebook en Instagram seksistische opmerkingen en foto’s te plaatsen van de vrouwelijke strandwachten van Asturië. Het is nu al zo erg dat de gemeente Gijón de vrouwelijke strandwachten adviseert een broek te dragen om opmerkingen te voorkomen.

De vrouwelijke strandwachten van de stad Gijón hebben net zoals een mannelijke collega een uniform wat in hun geval bestaat uit een badpak in plaats van een zwembroek of boxer zoals in het geval van de mannelijke collega’s. Buiten het badpak wat de dames hebben gekregen, hebben ze ook een compleet uniform bestaande uit een jasje en een korte broek, net zoals de mannen overigens.

Naar aanleiding van de vele seksistische opmerkingen die op de sociale netwerken zijn verschenen nadat enkele individuen foto’s plaatsen van de vrouwelijke strandwachten, raadt de gemeente Gijón de vrouwelijke socorristas aan in ieder geval de broek te dragen in plaats van alleen het badpak. Er is nog geen officiële reactie gekomen van de kant van de vrouwelijke strandwachten maar het is natuurlijk vreemd dat de vrouwen zich nu zo moeten aanpassen dat de mannen ophouden met hun opmerkingen.

Mocht dit in de gemeente Gijón gebeuren dan zal dit ongetwijfeld ook op andere plaatsen langs de Spaanse kust en op de Spaanse stranden gebeuren. Het is nu echter de eerste keer dat er landelijk over geschreven wordt in de nationale pers.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. De hitte van de laatste tijd tast bij veel Spaanse mannetjes blijkbaar ook hun fatsoen aan en kunnen ze hun temperament niet meer in toom houden.
  Ik kan me goed voorstellen dat de dames er graag bij willen lopen zoals hen dat goeddunkt, zonder dan lastig gevallen te worden door stompzinnige seksistische verwijten. En dat hoort voor iedereen te gelden!

 2. dragen de mannen in het stadhuis ook een kostuum MET das of strikje?
  ze zijn ook in functie, ze lopen daar ook rond in t-shirt met opschriften, je weet wel he , gescheurde broek aan de knieën en tattoos maar ook daar heb ik geen probleem mee als ze hun werk maar doen
  laat iedereen in zijn waarde en als ik moet gered worden, wat heel onwaarschijnlijk is wegens niet zwemmen in zee, mag het zelfs iemand zijn die GEEN kleren aanheeft, als hij/zij mijn leven maar kan redden. het is niet omdat anderen zich niet kunnen gedragen dat de redders zich moeten aanpassen,
  NO WAY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Ik vind dat iedereen prive moet dragen wat hij/zij wil. Ik vind seksistische opmerkingen principieel zeer verwerpelijk maar ik vind deze bikinibroekjes voor de dames in een officiële functie eigenlijk niet kunnen. Je bent in deze functie een soort visitekaartje en er voor iedereen dus een iets neutralere bikini (lees groter bikinibroekje) lijkt mij op z’n plaats.

 4. Blij dat deze mensen er zijn
  Hele dag moeten zitten kijken of er iets misgaat
  Als ik gered moet worden maakt het mij niks uit wat ze aanhebben
  Petje af voor deze personen

 5. Lieve mensen, wij mannen en vrouwen besteden hun aandacht aan hun uiterlijk om zich om zich mooi en fijn te voelen. Door andere mensen die zich niet kunnen gedragen worden dit kapot gemaakt. Boerka´s dat kan ook niet, daar krijgen we ook veel commentaar op, ik ben daar ook geen voorstander van alleen omdat daar voor de criminelen een open weg ligt. Laat iedereen in zijn waarde!!!

  Ps. wie kan zich gedragen en gewoon een commentaar geven zonder haatgevoelens.

 6. Bedankt John, ik zeg enkel maar mijn mening, de ene is akkoord en de andere niet maar zo is het leven.
  blijf ABSOLUUT bij mijn standpunt : NIET AANPASSEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. Wil dat tuig dat hier reageerd wel bedenken dat ze er lopen voor de veiligheid
  die Raf Baeyens moet een beerje sogialer reageren

 8. ha ha goeie reactie en ze kunnen nog altijd eerst een fotootje trekken, dan doorsturen
  (niet te rap natuurlijk) naar al de vrienden, tegen dan…
  nee, niemand moet voor mij verdrinken hoor maar vind het ook niet kunnen dat ze deze vulgaire dingen doen maar tegenhouden is toch heel moeilijk.
  Het is absoluut niet aangenaam (proper gezegd) dat die beelden verschijnen op sociale media en hoop enkel dat deze vrouwen NIET toegeven en ze verder werken zoals vroeger, NIET AANPASSEN
  ze mogen toch dragen wat ze zelf willen of niet?

 9. Ik hoop dat die mannen die zo’n foto’s en commentaren plaatsen ooit eens in de problemen komen aan zee en dat de vrouwelijke redsters eerst hun schortje traag zullen uittrekken om dan in te grijpen

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken