skip to Main Content
10 van de duurste strandbars van Spanje
Archieffoto

10 van de duurste strandbars van Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

10 van de duurste strandbars van Spanje

Archieffoto

MADRID – Er is niets leuker dan het heerlijk relaxed zitten bij een strandbar ofwel chiringuito en genieten van een lekker verfrissend drankje. Bij sommige strandbars komt de verrassing echter op het moment dat men wil afrekenen als er zeer hoge bedragen op “la cuenta” staan. Dit is een overzicht van de 10 hoogste rekeningen die men heeft gevonden in Spanje.

Ok, het is verstandig om op de prijslijst te kijken voordat je in een populaire plaats ergens in Spanje een strandbar binnenloopt zodat je weet wat je te wachten staat. Ongetwijfeld wisten de personen die te zien zijn in deze reportage van de krant El Español dat ook maar het blijft ongelooflijk om te zien wat men durft te vragen voor een Coca Cola, biertje of voor een portie gambas.

Degene die de dupe waren van de torenhoge rekeningen na het bezoek aan een van de volgende chiringuitos twijfelden na afloop dan ook geen moment om “la cuenta” te laten zien op een van de vele sociale media netwerken. Het lijkt wel een trend tegenwoordig. In de onderstaande lijst gaat het alleen om strandbars en dus niet discotheken of bars/restaurants.

Men meent dat er in Spanje meer dan 3.000 chiringuitos te vinden zijn. De Spanjaard geeft gemiddeld zo’n 1.859 euro per jaar uit in de horeca waaronder gedurende de zomermaanden ook in de strandbars die traditioneel veel bezocht worden door de inwoners van het land. Er zijn echter strandbars aan de Costa del Sol en op de Balearen eilanden waar de prijzen echt erg hoog zijn.

1- Ibizeta Sol Sun (Ibiza)

In deze chiringuito moet je rekening houden met een prijs van 13 euro voor een Coca Cola of Sprite. Op een rekening die ergens op internet geplaatst werd moest iemand 52 euro betalen voor 4 drankjes.

2- Restaurant La Plata (Benajarafe)

Deze chiringuito ligt dichtbij de wijk Playa Linda in de gemeente Benajarafe in de provincie Málaga. Houdt er rekening mee dat een portie van 6 gamba’s 24 euro kost en 22 euro voor een kleine inktvis, zo is te lezen op Tripadvisor.

3- Juan y Andrea (Formentera)

Deze chiringuito op het hippe Balearen eiland Formentera zorgde in 2015 al voor veel problemen toen iemand op internet de rekening plaatste van 337,35 euro. Daarop is te zien dat een water 8 euro kost, een biertje 7 euro, een glas rode wijn 7 euro, een café solo 4 euro en een café con leche 4,50 euro.

4- Da Paolo (Marbella)

Deze chiringuito bevindt zich in de haven van Puerto Banús nabij Marbella en je kunt er al rekening mee houden dat het daar duur is. Een Coca Cola kost je 7 euro, een halve liter fles water 7 euro en een café cortado heeft ook de magische prijs van 7 euro.

5- Café del Mar (Ibiza)

Bekend bij alle chill out fans en genieters van de mooie zonsondergang maar ook vanwege de hoge prijzen. Deze chiringuito gelegen in San Antonio op Ibiza rekent 8,50 euro voor een flesje Coronita waarbij iemand 17 euro moest neerleggen voor 2 flesjes.

6- Es Moli de Sal (Formentera)

Op het Balearen eiland Formentera ligt deze chiringuito die ook voor problemen zorgt met hoge prijzen zoals 6 euro voor een fles water en 6 euro voor een Nestea.

7- El Paraíso (Mojácar)

Gelegen aan de Costa de Almería in Mojácar ligt deze chiringuito die voor een “mariscada” ofwel visschotel bestaande uit 4 grote gamba’s, 8 garrucha gamba’s, een paar garnalen, acht exemplaren van een ensis (scheermes) en vier half bevroren kreeften maar liefst 198 euro afrekent en dan op de bon zet “varios”.

8- Pedro’s Beach (Marbella)

Klanten moesten in deze chintinguito in Marbella 15,50 euro betalen voor een glas rode wijn, een groot glas bier en een Sprite waarbij de frisdrank slechts 2,50 euro kostte.

9- Kiosko Pirata (Formentera)

Opnieuw zijn we beland op het Balearen eiland Formentera waar bij deze chiringuito een liter sangria maar liefst 40 euro kost, een glas wijn 7 euro en een liter fles water 8 euro.

10- Nikki Beach (Marbella)

De hippe strandtent Nikki Beach in Marbella staat niet bekend om een low cost bar en dat is bekend bij de mensen die daarheen gaan. Toch valt het iemand op dat een flesje Coronita maar liefst 12,17 euro kost.

Het kan echter erger zoals bij Nikki Beach in het Franse Saint Tropez waar klanten maar liefst 107.524 euro moesten betalen voor een avondje uit. Een Coca Cola kost 10 euro, een flesje Evian water 10 euro en een cappuccino 6 euro. Deze mensen maakten het echter erg bont en bestelden 2 flessen Dom Perignon met een gezamenlijke prijs van 40.000 euro en 1 andere fles Dom Perignon met een kostprijs van 50.000 euro.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. Ter aanvulling. De ciringuito hier moet aan de gemeente 80000 euro huur betalen en dat voor een vergunning van april tot oktober. Vrijwel alle strandtenten in Javea betalen dezelfde prijzen. Toch kost hier een wijntje maar 3 euro.

 2. Vraag altijd eerst naar de menu-drank kaart dan weet je waar je aan toe bent wat de prijzen betreft. Mijn ervaring is dat de prijzen over het algemeen redelijk zijn in een chiringuito of bar in Spanje of Mallorca. Een wijntje, biertje of frisdrank kost rond de 3 euro. Vaak krijg je hier ook nog een tapa bij. De prijzen die in het artikel worden genoemd, zullen waarschijnlijk zijn betaald in exclusieve bars. Ja die zijn er ook uiteraard. Je kunt in Nederland ook voor verrassingen komen te staan als je zomaar ergens gaat zitten zonder vooraf kennis te nemen van de prijskaart.

  1. O ja, het is in Nederland al helemaal een absolute aanfluiting die horeca, te duur voor wat het is en knullig opgemaakt.
   Veel beter zijn daar de viskramen.

  2. In Barcelona betaal je ook makkelijk 5-6 euro voor een biertje. Het goedkoopste denk ik op hun kaart is wijn aan 4,50 euro (?) per glas. Ga je een klein beetje buiten Barcelona zijn de prijzen gelijk een pak lager (Badalona, Castelldefels, Gava) betaal je al maar de helft.

 3. Decadente prijzen voor een “strandtent”! Degenen die dit willen betalen hebben of geld teveel of een gaatje in hun hoofd. Ik zal nooit en te nimmer zulke belachelijke bedragen voor wat drankjes betalen. Dan maar naar een minder hippe (dat deze term nog steeds gebruikt wordt!?) tent.

  1. Het zou mij niets verbazen als de gemeentes giga-bedragen verlangen voor de vergunningen van zo’n strandbar/chiringuito.
   Ik ga zelden eten in een chiringuito, want de keuken-ruimtes zijn vaak enorm beperkt waardoor ze daar geen fancy-maaltijden kunnen voorbereiden. Diepvries viert hoogtij.
   Échte koks kan je daar in die chiringuitos gewoon niet verwachten, daarentegen in Saint Tropez krijg je top-eten geserveerd. (voor de happy-few…..)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken