skip to Main Content
Duitse Ryanair piloten gaan vrijdag 10 augustus ook staken
Archieffoto

Duitse Ryanair piloten gaan vrijdag 10 augustus ook staken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Duitse Ryanair piloten gaan vrijdag 10 augustus ook staken

Archieffoto

MADRID – De ruim 400 Ryanair piloten die de Ierse luchtvaartmaatschappij in Duitsland gestationeerd heeft hebben aangegeven dat ze zich voegen bij de staking komende vrijdag 10 augustus van de Belgische, Zweedse en Ierse collega piloten. Vanwege de 24-uursstaking in Duitsland heeft Ryanair 250 vluchten geannuleerd voor die dag waardoor het totaal oploopt naar 396 geannuleerde vluchten, een 16% van de 2.400 vluchten die Ryanair voor die dag gepland heeft.

De Duitse piloten hebben zich na een negatief geluid vanuit het hoofdkantoor van Ryanair gevoegd bij de 24-uursstaking die op vrijdag 10 augustus moet plaats gaan vinden. Er worden door Ryanair 250 vluchten geannuleerd die uit of naar Duitse vliegvelden zouden moeten gaan.

De 250 geannuleerde vluchten komen bovenop de reeds geannuleerde 104 vluchten van en naar België en 22 vluchten met als bestemming of vertrek Zweden en 20 vluchten met Ierland. Hierdoor komt het totaal aantal geannuleerde vluchten te staan op 396 wat 16,5% is van de totaal geplande vluchten van 2.400.

De stakende piloten in Ierland, België, Zweden en Duitsland willen dat Ryanair hen beter gaat betalen en dat de arbeidsomstandigheden beter worden waarbij de piloten (op Ierland na) eisen dat ze contracten krijgen met de voorwaarden van hun eigen land.

Nederland

Nederlandse piloten van Ryanair overwegen al wekenlang een staking maar daar is nog geen definitief besluit over genomen. Of de 40 tot 50 Nederlandse piloten gaan staken is een besluit wat later genomen zal worden. Als zij echter gaan staken zal de actie minstens 24 uur van tevoren worden aangekondigd. Het is dus mogelijk dat ook zij zich nog aansluiten bij de staking op vrijdag maar dat moet dan wel op woensdag of donderdag bekend worden gemaakt. UPDATE: De Nederlandse piloten hebben op woensdag aangegeven dat ook zij gaan staken op vrijdag 10 augustus. De vraag is alleen of dit is toegestaan omdat Ryanair naar de rechter is gestapt om een staking in Nederland te voorkomen. Dat kort geding dient op donderdag 9 augustus.

Spanje

De piloten van Ryanair in Spanje kunnen en mogen niet gaan staken omdat de Spaanse pilotenvakbond SEPLA een officiële klacht heeft ingediend tegen Ryanair en de onregelmatigheden waarmee het Ryanair personeel te maken heeft.

De vakbond zegt dat ondanks 12 maanden onderhandeling de Ierse low cost vliegmaatschappij weigert het Spaanse arbeidsrecht toe te passen voor de Spaanse piloten. Ryanair gebruikt voor het personeel de Ierse wetgeving welke gunstiger is voor de luchtvaartmaatschappij.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by