skip to Main Content
Spaanse Endesa gaat samenwerken met Mitsubishi en de hybride Outlander PHEV
Mitsubischi

Spaanse Endesa gaat samenwerken met Mitsubishi en de hybride Outlander PHEV

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Spaanse Endesa gaat samenwerken met Mitsubishi

Mitsubischi

MADRID – Mitsubishi wil in zekere zin hun Outlander PHEV hybride model net zo gaan financieren om de verkoop te stimuleren als destijds in Nederland. Deze financiering en stimulans om het hybride model te kopen wordt echter wel anders gedaan en heeft alles te maken met de elektriciteit die Endesa gaat leveren.

Mitsubishi wil de verkoop van hun top hybride model de Outlander PHEV een stimulans geven. Aangezien Spanje geen bijtellingen kent etc. zoals in Nederland het geval was ten tijde van de overheidssteun, ligt de aandacht meer op de laadpunten waar er in Spanje nog maar heel weinig van zijn.

Oplaadpunten

Volgens verschillende websites in Spanje heeft Spanje op dit moment ongeveer slechts 3.000 oplaadpunten waarvan zelfs een deel voor private gebruik is. Op de 100.000 oplaadpunten die er zijn in de landen van de Europese Unie is het Spaanse aandeel niets. Overigens bevindt 76% van alle oplaadpunten binnen de EU zich in vier landen, te weten Duitsland, Frankrijk, Groot Brittannië en Nederland (met 28.000).

Wil jij weten waar oplaadpunten in Spanje (en Europa) te vinden zijn, kijk dan eens op de kaart van Electromaps waar ze allemaal vermeld staan.

Obstakel

Het gebrek aan oplaadpunten is voor veel mensen (naast de hoge prijs) een van de grootste obstakels om een hybride model te kopen. Daarom besluit Mitsubishi die barrière weg te halen door samen te werken met de Spaanse elektriciteitsmaatschappij Endesa.

Plan

Het plan is nu om vanwege het gebrek aan oplaadpunten op straat deze te installeren bij de Mitsubishi Outlander PHEV rijders thuis. Eigenaren van deze hybride auto’s kunnen gebruikmaken van het plan “Solución Integral de Recarga de Vehículo Eléctrico” van Endesa. Dit garandeert de installatie van een oplaadpunt bij de hybride rijders thuis.

De klanten kunnen gebruik maken van een speciaal elektriciteitsplan om hun voertuigen op te laden. Dat houdt in dat elke maand de eerste 100 kWh (zo’n 540 kilometer) gratis zijn als men de auto tussen 1 en 7 uur ‘s-nachts oplaadt. In de rest van de uren kan men gebruik maken van 60% korting op de elektriciteitsrekening.

Mitsubishi hoopt met dit plan om de Spanjaarden aan te zetten om hybride auto’s te kopen en de belangrijkste obstakels van het gebrek aan oplaadpunten te overbruggen door deze in samenwerking met Endesa bij de mensen thuis te installeren.

Het is een ambitieus plan wat deels als reclamestunt gezien kan worden maar deels ook als daadwerkelijke poging om iets te veranderen. De toekomst moet uitwijzen of het plan zal helpen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Goed plan, de Outlander verdient het! Zeker in het wat ruigere land komt een Outlander goed tot z’n recht. Fijne, betrouwbare en heel zuinige auto. Veertig tot vijftig km 100% EV rijden, en bij langere ritten daarna hybride. Stekkeren waar het kan en enigszins beheerst rijden wordt beloond door verbruikskosten lager of gelijk als een Toyota Aygo. Geloof het of niet!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken