Estepona verwijdert problematische glijbaan voor volwassenen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Estepona verwijdert problematische glijbaan voor volwassenen
Beeld: Archieffoto

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Afgelopen mei werd in het stadspark Parque de Los Niños de eerste en ook meteen laatste glijbaan voor volwassenen geopend. De ‘tobogán’ was in feite een nieuwe vorm van verbinding tussen de straten Reina Sofia en Eslovaquia die van elkaar gescheiden zijn door een behoorlijk hoogteverschil. Maar na de opening werd de glijbaan meteen alweer gesloten omdat er problemen waren.

In Estepona aan de Costa del Sol bedacht men een geniaal plan voor de inwoners om op een snelle manier van A naar B te gaan via een glijbaan. De roestvrijstalen ‘tobogán’ in Estepona is 38 meter lang, heeft een helling die varieert tussen 32 en 34 graden en verbindt twee straten die van elkaar gescheiden zijn door een groot hoogteverschil.

De inwoners van Estepona hadden gedurende jaren al een eigen pad gecreëerd om van A naar B te lopen maar de gemeente besloot om hen een handje te helpen door de aanleg van de eerste glijbaan voor volwassenen die niet gezien moest worden als een attractie maar als een manier van transport, net zoals een lift.

De glijbaan was onderdeel van de uitbreiding van het Parque de Los Niños waarvoor men 298.839 euro beschikbaar had en de glijbaan 28.000 euro van dat budget opgeslokt heeft. Het was de grote belofte van de voormalige gemeente om een probleem op te lossen maar blijkbaar heeft men een nieuw probleem gecreëerd.

Nadat op video’s verschillende ongevallen te zien waren duurde het ook niet lang of de glijbaan van Estepona werd binnen 24 uur na opening alweer gesloten voor inspectie. Volgens de gemeente voldeed de glijbaan aan alle veiligheidsvoorschriften en werd de ‘tobogán’ geïnstalleerd door een professioneel bedrijf gespecialiseerd in glijbanen.

Maar datzelfde professionele bedrijf moet nu zonder kosten de glijbaan weer weghalen want de gemeente is niet van plan een cent te betalen voor de gevaarlijke ‘tobogán’. Want ondanks dat bekend werd dat de glijbaan zo’n 28.000 euro zou gaan kosten, heeft de gemeente dat bedrag nooit betaald en is de gemeente Estepòna ook niet van plan om de verwijderingskosten te betalen.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.