skip to Main Content
Estepona verwijdert problematische glijbaan voor volwassenen
Archieffoto

Estepona verwijdert problematische glijbaan voor volwassenen

MÁLAGA – Afgelopen mei werd in het stadspark Parque de Los Niños de eerste en ook meteen laatste glijbaan voor volwassenen geopend. De ‘tobogán’ was in feite een nieuwe vorm van verbinding tussen de straten Reina Sofia en Eslovaquia die van elkaar gescheiden zijn door een behoorlijk hoogteverschil. Maar na de opening werd de glijbaan meteen alweer gesloten omdat er problemen waren.

In Estepona aan de Costa del Sol bedacht men een geniaal plan voor de inwoners om op een snelle manier van A naar B te gaan via een glijbaan. De roestvrijstalen ‘tobogán’ in Estepona is 38 meter lang, heeft een helling die varieert tussen 32 en 34 graden en verbindt twee straten die van elkaar gescheiden zijn door een groot hoogteverschil.

De inwoners van Estepona hadden gedurende jaren al een eigen pad gecreëerd om van A naar B te lopen maar de gemeente besloot om hen een handje te helpen door de aanleg van de eerste glijbaan voor volwassenen die niet gezien moest worden als een attractie maar als een manier van transport, net zoals een lift.

De glijbaan was onderdeel van de uitbreiding van het Parque de Los Niños waarvoor men 298.839 euro beschikbaar had en de glijbaan 28.000 euro van dat budget opgeslokt heeft. Het was de grote belofte van de voormalige gemeente om een probleem op te lossen maar blijkbaar heeft men een nieuw probleem gecreëerd.

Nadat op video’s verschillende ongevallen te zien waren duurde het ook niet lang of de glijbaan van Estepona werd binnen 24 uur na opening alweer gesloten voor inspectie. Volgens de gemeente voldeed de glijbaan aan alle veiligheidsvoorschriften en werd de ‘tobogán’ geïnstalleerd door een professioneel bedrijf gespecialiseerd in glijbanen.

Maar datzelfde professionele bedrijf moet nu zonder kosten de glijbaan weer weghalen want de gemeente is niet van plan een cent te betalen voor de gevaarlijke ‘tobogán’. Want ondanks dat bekend werd dat de glijbaan zo’n 28.000 euro zou gaan kosten, heeft de gemeente dat bedrag nooit betaald en is de gemeente Estepòna ook niet van plan om de verwijderingskosten te betalen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
  1. Een klein kabelbaantje is wellicht een idee (om even iets heel raars te noemen)..; Dat werkt trouwens ook 2 kanten op in plaats van slechts één 🤭.

    1. Ga lekker iets anders lezen dan. Altijd dat gezannik over spelling en taalgebruik. Wees blij dat er iemand is die u op de hoogte houdt van het Spaanse nieuws zodat u geen Spaans hoeft te lezen.

    1. Misschien toch verstandiger een lift te plaatsen dan zo een glijbaan. Is werkelijk slecht over nagedacht. 70 of 80 jarigen eerst op hun billen te laten zitten???? Onlogisch.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by