Vanaf 9 augustus staking veiligheidspersoneel vliegveld Barcelona

Oeps ... foto ontbreekt!

Vanaf 9 augustus staking veiligheidspersoneel vliegveld Barcelona

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Na mislukte onderhandelingen tussen vertegenwoordigers van het bedrijf Trablisa en de vakbonden die het veiligheidspersoneel vertegenwoordigen, lijkt het erop dat de ruim 500 medewerkers van het bedrijf vanaf 9 augustus op het vliegveld Barcelona-El Prat voor onbepaalde tijd gaan staken.

Afgelopen 27 en 28 juli staakte het grondpersoneel van Iberia wat zorgde voor honderden geannuleerde vluchten of vertragingen. Ook tijdens de staking van het veiligheidspersoneel vanaf 9 augustus kunnen er problemen verwacht worden op het Catalaanse vliegveld en aanvlieghaven voor de stad Barcelona zelf maar ook de Costa Brava, Costa Barcelona en Costa Dorada.

Het gaat om zo’n 500 medewerkers die uit ontevredenheid over het salaris, gebrek aan extra vergoedingen en de werkdruk het werk gaan neerleggen vanaf 9 augustus. 

De laatste keer dat dit gebeurde was in de zomer van 2017 toen de staking van het toenmalige personeel van het bedrijf Eulen voor een chaos zorgde en men Guardia Civil en Policia Nacional agenten moest inzetten om de veiligheid te waarborgen op het vliegveld Barcelona-El Prat.

In feite wil het veiligheidspersoneel van het bedrijf Trablisa één euro per uur meer gaan verdienen vanwege de risico’s en werkdruk waarvoor ze ook per 60 minuten tenminste 10 minuten pauze willen hebben. Ook moet het bestaande personeel beter voorbereid worden en moet er meer personeel bijkomen.

De staking heeft de steun van bijna alle vakbonden waarbij de USO vakbond geen steun geeft. De staking moet op 9 augustus gaan beginnen waarbij deze 24 uur per dag moet plaatsvinden en geen einddatum is aangegeven.

Ga naar de inhoud