Elf Spaanse eilanden in de lijst van de zeventig beste eilanden in Europa

Elf Spaanse eilanden in de lijst van de zeventig beste eilanden in Europa
Beeld: Tenerife / 123rf

Elf Spaanse eilanden in de lijst van de zeventig beste eilanden in Europa

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De website Kayak heeft een lijst samengesteld met de beste eilanden die in Europa te vinden zijn. Het is een lijst geworden met de 70 beste eilanden waarvan er 11 in Spanje liggen en waarvan er 6 in de top 10 en 8 in de top 20 staan. Bij de beoordeling is gekeken naar veel aspecten waaronder het klimaat, de kwaliteit en bereikbaarheid maar ook de manier waarop men omgaat met het milieu.

We weten allemaal dat Spanje een veelzijdig land is met hoge bergen, skipistes, grote valleien en bossen, meer dan 5.000 stranden, cultuur en monumenten en natuurlijk ook eilanden. De ‘islas’ van Spanje die bekend zijn behoren tot de Canarische Eilanden of de Balearen. Buiten deze twee grote eilandengroepen heeft Spanje nog meer kleinere eilandjes, meer dan 140 in totaal. De meeste van deze kleine eilandjes – of rotspunten – liggen voor de kust van Baskenland, Cantabrië, Asturië en Galicië maar ook voor de kust van Andalusië, Murcia, de Valencia regio en Catalonië zijn kleine eilandjes te vinden.

Spanje zelf wordt vaak aangeduid als het Iberische schiereiland, slechts verbonden met de rest van Europa door de Pyreneeën die een perfecte natuurlijke grens vormen tussen Spanje en Frankrijk. Buiten het vaste land (la peninsula, zoals de eilandbewoners dat noemen), kent iedereen wel de twee grootste eilandgroepen Canarische eilanden en de Balearen. Maar welke 11 eilanden staan op de lijst van 70 beste eilanden in Europa?

Spaanse eilanden

Terwijl Kreta (Griekenland) met een score van 100/100 de top 70 lijst aanvoert, staat het Spaanse eiland Tenerife met 96/100 punten op de 2e plaats. Na Tenerife staat Cyprus op een derde plaats met 93/100 punten gevolgd op nummer 4 het Canarische Eiland Lanzarote met een score van 84/100.

Als nummer 5 staat Gran Canaria op de lijst met 82/100 punten gevolgd door Mallorca op plaats 6 met 80/100 punten. Op de 7e plaats staat Sicilië met 80/100 punten gevolgd door Fuerteventura op plaats 8 met 77/100 punten. Op de 9e plaats staat het Italiaanse eiland Sardinië met 77/100 punten en het Spaanse eiland La Palma sluit de top 10 lijst af met 76/100 punten.

Maar we zijn er nog niet met de Spaanse eilanden want La Gomera staat met 74/100 punten op plaats 11 en El Hierro met 68/100 punten op plaats 12. Verder naar beneden vinden we Menorca op plaats 25 met 59/100 punten terwijl Ibiza pas op plaats 35 halverwege de top 70 lijst staat met 53/100 punten. Als elfde eiland staat het Balearen eiland Formentera met 47/100 punten op plaats 46.

Bekijk de hele lijst met 70 eilanden HIER op de website van Kayak. Op de lijst staan 20 Griekse en 11 Spaanse eilanden. Maar er zijn ook eilanden van Italië, Frankrijk, Portugal, Turkije en Zweden die op de lijst voorkomen. Er staan geen Nederlandse eilanden op de lijst van 70 beste eilanden in Europa.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.