skip to Main Content
Zware regenval Zuid Spanje zorgt voor veel problemen

Zware regenval Zuid Spanje zorgt voor veel problemen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

malaga5aMÁLAGA – Zuid Spanje is maandag zwaar getroffen door hevige regenval. Dit gebeurde nadat de regio al was gewaarschuwd door middel van een geel weeralarm maar toch werden veel inwoners verrast werden door de enorme “tromba de agua” met tientallen liters water die per vierkante meter de straten compleet blank zetten en deze veranderden in kolkende riviermassa’s.

In de stad Málaga viel veel regen maar het meest werden de toegangswegen tot de stad getroffen waarbij de Guadalmar toegangsweg compleet blank stond en er geen auto verder kon rijden. Ook het vliegveld van de Costa del Sol had flink te lijden onder de enorme regenval waarbij 13 vluchten naar andere vliegvelden moesten worden gestuurd en de toegangsweg blank stond. Ook in de stad zelf stonden wegen blank en liepen garages en winkels onder met water.

Rondom Málaga en langs de Costa del Sol waren ook veel problemen met het water waarbij wellicht de zwaarst getroffen streek de Axarquia was. Hier viel tot wel 90 liter regenwater per vierkante meter wat er weer voor zorgde dat de straten in de kleinere dorpen complete rivieren werden met water wat alle kanten op ging. Het was niet ongewoon om in onder andere Competa, Frigiliana en Nerja ondergelopen huizen en auto’s te zien. Datzelfde gold ook voor de andere kant van Málaga waarbij Alhaurin de la Torre, Ojén, Marbella, Mijas en Torremolinos flink werden getroffen door de regenval.

In Almería was de plaats Adra er erg aan toe en liepen de straten compleet onder met water waarbij alles, inclusief auto’s en vrachtwagens, werd meegesleurd door de kolkende watermassa (zie video). Alleen al in deze plaats moesten zo’n 30 personen gered worden uit hun voertuigen nadat zij compleet verrast werden door de regen. Ook op andere plaatsen zoals in Granada viel veel water waarbij zelfs een man van 61 jaar om het leven is gekomen nadat hij wilde vluchten in zijn auto maar door het water verrast werd – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken