skip to Main Content
9-S: Manifestatie van niet-nationalisten in Barcelona op zondag 9 september
ElCatalan

9-S: Manifestatie van niet-nationalisten in Barcelona op zondag 9 september

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

9-S: Manifestatie van niet-nationalisten in Barcelona

ElCatalan

BARCELONA – Op zondag 9 september vindt er een manifestatie plaats in Barcelona om de waardigheid van het Spaanse volk te herstellen in Catalonië en de rest van Spanje. Het is een niet-nationalistische manifestatie zonder politieke bemoeienis en opgezet dankzij een particulier initiatief. De manifestatie 9-S (9-Septiembre) vindt slechts 2 dagen voor de La Diada op 11 september plaats, de nationale feest/herdenkingsdag in Catalonië.

Het is niet de eerste keer en het zal als het aan de niet-nationalisten of niet-separatisten ligt niet de laatste keer zijn dat de personen die zich zowel Catalaans alsook Spaans voelen en tegen afscheiding van Spanje zijn de straten op gaan uit protest om ook hun stem te laten horen. Op zondag 9 september vanaf 12 uur zullen er tienduizenden mensen bijeenkomen om slechts 2 dagen voor de 11 september manifestatie hun versie te laten horen.

Volgens de bedenker van de 9-S manifestatie moet deze dag een manifestatie worden “tegen een bepaalde manier van politiek” en om de “waardigheid van het Spaanse volk” terug te winnen. Veel Catalanen zijn het met de bedenker eens dat de La Diada, traditiegetrouw een familiedag om de straten op te gaan en te laten zien dat men trots is om Catalaan te zijn, in beslag genomen is door de separatisten die de La Diada dag aangrijpen om propaganda te voeren, iets wat niet door alle Catalanen gedeeld wordt.

Daarom is het tijd om een eigen manifestatie op te zetten en dus zal 9 september in het teken staan van die Catalanen die zich ook Spaans voelen en willen dat Catalonië gewoon bij Spanje blijft. Daarnaast wil men dat de Spaanse premier Pedro Sánchez harder gaat optreden of nieuwe verkiezingen verkondigd want in de ogen van de organisator is Sánchezs niet door het Spaanse volk gekozen maar is hij afgelopen juni op legale wijze aan de macht gekomen door een motie van wantrouwen.

Volgens de organisator gaat het bij deze manifestatie niet om “tegen iemand” te zijn en alle politieke partijen en Catalanen zijn uitgenodigd om mee te doen. De organisatie is zo opgezet dat er geen enkele politieke partij invloed heeft op wat er gaat gebeuren, dus geen PP, PSOE of Ciudadanos of Catalaanse partijen.

De dag 9 september is bewust gekozen omdat de separatistische beweging vanaf 11 september de stad Barcelona en delen van Catalonië wil gaan “gijzelen” met acties, bezettingen, manifestaties en wellicht een regionale staking. Met 9-S wil men Europa laten zien dat er ook een ander deel van Catalonië is die niets wil weten van een afscheiding of een Catalaanse Republiek.

De 9-S manifestatie begint op zondag 9 september (2018) om 12 uur bij het begin van de Avenida Paralelo, voor het El Molino theater om van daaruit richting de Plaza España te lopen. Het podium staat op de Avenida Reina Maria Cristina waar de magische fontein Van Barcelona te vinden is aan de voet van de Montjuïc berg.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 17 reacties
 1. Tja, dan lopen er maar 2.000 mensen in Barcelona, met swastika’s.
  Vandaag 2.000.000 mensen met een lach op hun gezicht.
  Libertat Presos Politics!

  1. Enne hoeveel inwoners heeft uw regio eigenlijk?
   Oh ja…dat was ook zo. Vorig jaar stemden er 1,8 miljoen gebrainwashte mensen voor een afscheiding van Spanje in een illegaal referendum en dat noemden de Indeps toen een meerderheid. Want bij hun op school is 1,8 miljoen meer dan de helft van 5,5 miljoen.
   Net als die 2 miljoen die Jordi noemt er punt 1 niet rondlopen en punt 2 nog altijd GEEN meerderheid zijn.
   Dus mooie stoere praat, maar beetje jammer.
   Dit zou een feestdag moeten zijn voor ALLE Catalanen en een minderheid zorgt er nu voor dat de meerderheid niet hun dag kan vieren.
   Wees er trots op!
   Mond groot over democratie en vrijheid maar dat geldt voor iedereen behalve de Indeps, die hoeven zich daar kennelijk niet aan te houden.
   Geniet er maar van, zo lang het nog kan.
   Extremisten zullen nooit winnen! Niet in ’40-’45. Niet door terrorisme en niet door mensen als de Indeps die hun eigen propaganda erop na houden.

  2. Hey nep-Jordi
   Zie het artikel dat net geplaatst is op deze geweldige site….
   Het lijkt wel of ik de toekomst kan voorspellen als je mijn reactie leest op jouw fake news!!

 2. Spanje vandaag zal ooit in de toekomst best andere naam kiezen:
  “Iberië Vandaag”
  en dan kan het inhoudelijk nog steeds over Catalonë, Spanje, en ook over Portugal gaan.

 3. Beste Jobke,

  Helaas hebben ze geen controle over de financieen net als de Basken.Catalonie is nu afhankelijk van de “liefdadigheid ” van Madrid.Eerst afdragen en dan maar hopen of er voldoende terugkomt na het aanleggen van hoge snelheidstreinen en vliegvelden die niet gebruikt worden.
  Verder was de aangekondigde manifestatie voor de eenheid van Spanje een grote sof. De genoemde tienduizenden krompen ineen tot een paar duizend mensen, waarvan er ook nog een aantal van buiten Catalonie kwamen. Ik kreeg medelijden toen ik op een van de spandoeken las :”wij zijn met meer.” Tja in een miljoenenstad als Barcelona ben je natuurlijk al snel met meer als je met een paar duizend mensen door de straten loopt.
  Tevens zet ik mijn vraaagtekens bij een van de organisatoren .
  Een voormalig Guardia Civil kunnje moeilijk neutraal noemen toch?Ik wil de organisatoren toch nog een goede raad meegeven.
  “Praat eens met Trump dan zul je zien dat jullie manifestatie in aantal aanmerkelijk zal toenemen.”

  1. Over aantallen kan men kukelen tot in de eeuwigheid. Dat weet zelfs het kleinste kind. Binnenkort leest men over de “honderduizenden” seps die door de straten demonstreren…dan zal het plots weer échte cijfers gaan zekers haha.
   Betreffende die aanleg van niet gebruikte infrastructuur: daar hebben we in België en wellicht in alle andere landen voorbeelden genoeg van. Blijft mijn vraag hetzelfde: is dit dan reden om een hele mooie economie van een regio die alles heeft op spel te zetten, volgens jou? Tot slot valt het me op dat je reeds 2 keer de naam joBke hanteert, moet ik jou nu plots ook anders gaan noemen?

   1. Beste Jopke ( zo goed )

    Waarom geef je geen antwoord op de tienduizenden te verwachte manifestanten.Ik citeer hier meerdere Spaanse kranten. Dus geen Catalaanse.Bovendien zag ik weer de gestrekte armen en werd het Falangistische strijdlied door een aantal weer met volle overgave meegezongen.
    Een “uitstekende “demonstratie dus.

    1. De naam is oke. Er zijn anderen hier op het forum die janken over een hoofdletter in hun naam, dus mag ik even ook dan?
     Verder zullen we eens afwachten welke leuzen de seps zullen ten gehore brengen nietwaar? En niet vergeten: wie is weer begonnen met de provocaties? Diegenen die een illegaal referendum organiseerden, nadien (zogezegd) de onafhankelijkheid uitriepen, alle wetten overtraden, meermaals de koning vernederden (alé, dat laatste kan mij gestolen worden wegens een verouderd concept, een koningshuis is wat mij betreft een parasitaire instelling. Dus ook die van België). Iemand die mij uitdaagt .krijgt ook een reactie, zo simpel is het.

 4. Ai ai wat een reacties,
  Beste Fran. Ga nu aub niet over corruptiegeld beginnen.
  Misschien kunnen de separatisten wat lenen van de PP. Die heeft genoeg toch?
  Als we het toch over destructief hebben kijken dan eerst even naar Rajoy en consorten.
  Zij zijn degenen die veel Catalanen naar het seperaristenkamp gedreven hebben door hun manier van optreden.
  Nog eens ik ben niet voor een onafhankelijk Catalonie, maar ik ga steeds beter begrijpen
  waarom veel Catalanen ( misschien zelfs de meerderheid ) hiervoor kiezen.

  1. Bakker, aan beide kampen hangt er corruptiegeld aan de handjes. De ene pot moet de andere niet verwijten dat hij zwart ziet.
   Jij beweert dat er veel Catalanen naar het separistenkamp zijn overgelopen door het optreden van regering Rajoy? Mijn beste: die zaten er reeds. Jij begrijpt dat veel Catalanen kiezen voor onafhankelijkheid? Ze hebben reeds alles!!! Dus waarom dan riskeren om hun toekomst + die van hun kinderen in de waagschaal te leggen? Die rebelse minderheid speelt een alles of niets spelletje en dit in naam van alle anderen! Als jij hun zogezegd begint te begrijpen, wel wees dan niet hypocriet: dan hoor je bij hen

 5. Iedereen heeft recht op zijn mening dus ook deze ‘niet-nationalisten’ die in feite nationalisten zijn aangezien ze opkomen voor de nationale eenheid. Ik hoop dat het morgen niet tot een confrontatie komt met de ‘nationalisten’, die in feite separatisten zijn aangezien ze streven naar afscheiding. De kans dat deze ‘apolitieke’ uitdaging niet onbeantwoord blijft lijkt me vrij groot. Zeker, gezien de ‘bewust’ gekozen datum en de mogelijke aanwezigheid van een nationale knokploeg. Wordt vervolgd !

 6. Lijkt me dus een totale contradictie / onzin dat een samenkomst van Spaanse nationalisten (iemand die vindt dat hij tot de Spaanse natie behoort en verwacht dat ander dat ook moeten doen zelf als ze dat niet wensen) wordt omschreven als een anti-nationalistische betoging. Eens te meer is men dus in de Spaanse unionistische kamp zover in de eigen ideologische totalitarisme en groot gelijk aan het wegzakken dat men zelf niet meer de onlogica van de eigen uitspraken inziet. Maar bon dat ze maar zo verder doen want dit maakt het voor anderen des te gemakkijker om de onzin te doorprikken.

  1. Wederom een volslagen maffe reactie van JACOB. Die nog altijd niet normaal Nederlands kan schrijven en overduidelijk hier alleen pro-Indeps reacties plaatsts wat doet vermoeden dat hij of zij hier reacties plaatsts uit naam van de Indeps propaganda, zoals daartoe al jaren een compleet draaiboek ligt waarin mensen leugens voorgespiegeld krijgen en dit soort anti-Spanje berichten voor de kiezen krijgen. De geschiedenis blijft zich herhalen. Wie deden dit nou vroeger ook??? Hmmm…ik zeg maar niets, dan krijg ik weer de wind van voren….
   Hulde aan de redactie dat zij WEL geloven in een vrije en onafhankelijke pers! Eentje waarin iedereen zijn of haar mening mag geven mits deze aan de regels voldoet.
   Een tweede hulde aan Spanjevandaag dat de Indeps het kennelijk nodig vinden een Jacob hier te laten lezen en te reageren op de Indeps bekende wijze. Dit betekent dat de Indeps Spanjevandaag serieus genoeg nemen en niet graag zien dat de waarheid op neutrale wijze hier geplaatst mag worden en dat mensen zonder represailles hier mogen reageren!
   Redactie bedankt voor jullie goede werk om zo iedereen een platform te geven!

   1. Juan74 wilt dus nu doen geloven dat mensen die permanent “viva Espanja” staan te roepen, fanatiek met Spaanse vlaggen staan te zwaaien en andere met Spaanse kleuren doorspekte attributen taan rond te lopen op een betoging (bijkomend eisen dat alles en iedereen ze in het Castiliaans moet aanspreken in een regio waar een andere taal gesproken wordt) een het school voorbeeld is van groot INTERNATIONALISME (tegen hanger van nationalisme ingeval Juan74 het niet door had). Eigenlijk moet er verder niets veel meer gezegd worden om duidelijk te maken dat er ondertussen echt een aantal zwaar naast hun schoenen aan het lopen zijn. Maar doet zo voort, blijft u onzin maar verkondigen het zal anderen maar ten goede komen. PS: Slechte info voor u. Alle bus voor de Diada van 11 september in mijn regio zijn nu reeds uitverkocht (een het zijn er veel) iets dat nog nooit is voor gevallen. Veel succes om dit morgen te evenaren WHAHAHAHA!!!!!!

    1. Trapt U nu echt in Uw eigen leugens? Waarom denkt U dat al die plaatsen in die bussen opgekocht zijn (kwam vroeger niet voor, volgens U)? Nogal duidelijk: opgekocht met corruptiegeld van de separatisten die van een traditioneel familiefeest een politieke manifestatie willen maken. Nu duidelijk? Madrid had beter het leger op de separatisten kunnen afsturen in plaats van 6oo agenten die machteloos zullen staan tegen de disloyale mossels.

    2. Inderdaad Jacob, WHAHAHAHA!!!!! om uw onbenullig stukje proza. Wat een onzinnige tegenstellingen blijken er weer uit. Ga vooral zo door, de Catalaanse zaak belachelijk te maken. Bedankt alvast.

 7. Alle geluk en sterkte toegewenst aan de verstandige Spanjaarden, van welke autonomia dan ook, en maar hopen dat de destructieve Catalaanse separatisten hun lust tot chaos en wanorde stichten kunnen bedwingen of daartoe door gedwongen worden door de massa van weldenkenden. ¡ Un Bacardi Cola! op de goede afloop!!!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken