Search
menu
Search

Voormalige burgemeester Madrid verkoopt kinderkleding

Oeps ... foto ontbreekt!

Voormalige burgemeester Madrid verkoopt kinderkleding

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De voormalige burgemeester van Madrid Manuela Carmena heeft besloten niets meer met de politiek te doen sinds dat ze haar burgemeesterschap in de Spaanse hoofdstad heeft verloren. De voormalige rechter opende voor dat ze tot burgemeester werd gekozen een winkel met kinderkleding en ze heeft besloten daarmee door te gaan.

Manuela Carmena was gedurende vier jaar de burgemeester van Madrid maar na de laatste gemeenteraadsverkiezingen van 26 mei wist zij ondanks haar winst wat betreft stemmen niet genoeg steun en zetels bij elkaar te krijgen om de PP, die samen met Ciudadanos en de steun van VOX de stad regeert, van de troon te houden. Meteen daarna kondigde ze aan met de politiek te stoppen. Carmena wil geen gebruik maken van de draaideurpolitiek of een andere belangrijke zeer goed betaalde functie als voormalige politicus.

In 2010 opende Carmena nadat ze als rechter was gestopt een kinderkledingwinkel in de hipster wijk Malasaña in Madrid. Daar werkte ze elke zaterdag in de ochtend totdat ze in 2015 de burgemeester werd van Madrid. Nu is ze teruggekeerd naar haar winkel waar ze elke zaterdagochtend tussen 11 en 14.30 uur de klanten helpt in haar eigen winkel.

Manuela Carmena vertelt dat ze haar winkel opende omdat ze van haar schoonmoeder heel veel stof erfde en om daar iets mee te doen besloot ze kleding te maken. Haar eerste ontwerp waren schoenen van stof en dat beviel zo goed binnen haar vriendenkring dat ze besloot een winkel te openen.

In eerste instantie wilde Carmena een Sociedad Limitada (S.L.) openen maar haar werd verteld dat ze als gepensioneerde zoiets niet mocht opzetten. Dus besloot de voormalige rechter en burgemeester om een niet-gouvernementele organisatie (NGO) en in het Spaans (ONG) op te zetten met de naam Yayos Emprendedores S.L. Met haar organisatie helpt ze personen die geen mogelijkheid hebben om een plaats te vinden op de arbeidsmarkt.

Zo ontstond de winkel Zapatelas in de Manuela Malasaña straat waar in de etalage enkele stoffen poppen staan die door Manuela zelf werden aangekleed en waar ze zelf dus elke zaterdagochtend aanwezig is om de klanten te helpen. Bekijk foto’s van haar kleding op de Facebook pagina van Zapatelas.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?