Search
menu
Search

Twee buitenlandse toeristen overleden na blikseminslag op een strand op Mallorca

Twee buitenlandse toeristen overleden na blikseminslag op een strand op Mallorca
Beeld: Voorbeeldfoto / 123rf

Twee buitenlandse toeristen overleden na blikseminslag op een strand op Mallorca

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Op Mallorca zijn twee buitenlandse toeristen overleden nadat ze door de bliksem werden geraakt toen ze op een strand aanwezig waren. De blikseminslag gebeurde op het strand van de Cala Mesquida in de gemeente Capdepera op het Balearen eiland Mallorca. Het fatale voorval deed zich rond 15.40 uur donderdagmiddag voor, zo meldt de lokale krant.

De eerste man die overleed was een 65-jarige Zwitser die vol geraakt werd door de bliksem die door zijn hoofd zijn lichaam binnen kwam en via zijn voeten zijn lichaam weer verliet. De bliksem liet een verkoold lichaam achter en de man was op slag dood.

Na deze eerste fatale blikseminslag kaatste deze terug en raakte de bliksem ongeveer vijftien meter verder een 51-jarige Duitse man. Ook deze man is overleden. Zijn vrouw stond te telefoneren op het moment dat haar man geraakt werd en moest psychologische hulp krijgen.

De eerste hulp ter plaatse was de strandwacht die geprobeerd heeft de levens van de mannen te redden. Daarna heeft het ambulancepersoneel nog geprobeerd beide mannen te reanimeren maar zonder succes. De politie is inmiddels met een onderzoek gestart. 

Slechts minuten voordat beide mannen door de bliksem werden geraakt op het strand op Mallorca, waarschuwde de Spaanse weerdienst Aemet voor slecht weer met onweer en bliksem tijdens een zeer intense storm waarbij 274 blikseminslagen werden geteld.

Het strand is over het algemeen een zeer onveilige plaats wanneer het onweert. Bliksem slaat steeds in op het hoogste punt. Strand en de zee zijn open ‘vlaktes’ zonder schuilplaatsen. Zwemmers en badgasten zijn daarom soms slachtoffer van een blikseminslag met fatale gevolgen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?