skip to Main Content
Het Andalusische Assemblee verklaart op 4 december de onafhankelijkheid en oprichting van de “Andalusische Landen” (2017)

Het Andalusische Assemblee verklaart op 4 december de onafhankelijkheid en oprichting van de “Andalusische Landen” (2017)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – Als het aan de oprichter van de Asamblea Nacional Andaluza (ANNA) ligt dat zal deze groep op 4 december dit jaar de onafhankelijkheid van Andalusië aankondigen en de “República Federal Andaluza” oprichten. Het Assemblee neemt echter geen genoegen met een onafhankelijk Andalusië met als hoofdstad Sevilla en wil verder gaan door de oprichting van de “Paisos Andaluces” en daar ook Murcia, de Portugese Algarve en het Rifgebergte in Marokko bij betrekken.

Terwijl de Assamblea Nacional Andaluza gespannen afwacht wat er met het onafhankelijksproces in Catalonië gaat gebeuren de komende dagen en weken, beraadslaagt men binnen deze groep al over de toekomstplannen van de nieuwe Andalusische Republiek. De oprichter van het ANA is de schilder en poet Pedro Ignacio Altamirano, een malagueño met een Franquistische achtergrond. Na jaren voorstander te zijn geweest van (vreemd genoeg) de socialistische PSOE partij is hij nu separatist geworden en vecht hij voor de onafhankelijkheid van Andalusië waarvoor hij onder andere de politieke partij Somos Andaluces oprichtte.

In een manifest wat de voorzitter plaatste in de krant El Plural geeft hij aan waarom Andalusië los van de rest van Spanje verder moet gaan. Zo is te lezen: “Catalonië is een natie die altijd de duizenden Andalusiërs die het arme Andalusië moesten verlaten op zoek naar werk met open armen heeft ontvangen. Andalusië heeft al tientallen of honderden jaren net zoals Catalonië te maken met een onderdrukking vanuit de centrale regering in Madrid, eerst ten tijde van Franco en daarna tijdens de socialistische PSOE regeringen en conservatieve PP tijd. Om de toekomst van onze kinderen te garanderen moeten we opkomen voor onze rechten en moeten we dezelfde lijn als Catalonië volgen om door middel van het stemmen tijdens een democratisch referendum over onze eigen toekomst te kunnen beslissen”.

De vraag is echter of Andalusië ooit wel een natie is geweest. Hierop weet de voorzitter van het ANA wel antwoord en geeft hij aan dat 3.500 jaar geleden het Europa zoals we nu kennen ontstond in Zuid Spanje wat ook tijdens de Romeinse tijd en later ten tijde van de Moren tot bloei kwam. Dat was echter geen antwoord op de vraag omdat dat ook niet bestaat. Andalusië is nooit een natie of eigen land geweest waar de inwoners gedurende eeuwen voortdurend verovert en onderdrukt werd. De opricher van het ANA meent echter van wel.

De ANA neemt geen genoegen met een eigen Republiek Andalusië met 8 miljoen inwoners en wil verder gaan door een Andalusisch Imperium op te richten waarbij ook Murcia, de Algarve in Portugal en het Rifgebergte in Marokko betrokken dienen te worden. Deze regio’s hoorden vroeger bij Andalusië en dat zullen ze in de toekomst ook weer doen, aldus de eigenaar en oprichter van de Assemblee Andalusië.

Net zoals in het afscheidingsproces in Catalonië wil men echter niemand dwingen en dient men tot een afscheiding van deze Andalusische landen te komen door zonder geweld, met overleg en een democratisch referendum een eigen Paisos Andaluces te creëren.

De vraag is natuurlijk of het idee van de voorzitter van het ANA wel haalbaar is want voorlopig is er weinig animo voor, niet van de inwoners en al helemaal niet van de politici. Maar, wie weet in de toekomst zal Andalusië net zoals Catalonië en wellicht ook wel Galicië, Baskenland en Madrid eigen republieken op het Iberische schiereiland zijn en zal Spanje zoals het nu is als constitutionele parlementaire monarchie binnen de Europese Unie niet meer bestaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 13 reacties
 1. Andalusië is nooit een natie of eigen land geweest waar de inwoners gedurende eeuwen voortdurend veroverd (in plaats van verovert zoals in de tekst staat) en onderdrukt werd. De oprichter van het ANA meent echter van wel.

 2. Rogaría a su corresponsal en Andalucía que, antes de publicar esta información del todo manipulada por una PRENSA ESPAÑOLA CADA VEZ MÁS MANIPULADORA, consulte con las fuentes como hacen los profesionales.
  Esa información está del todo manipulada y ni se aproxima a la realidad
  Ejemplo de publicación correcta:
  https://www.tsf.pt/internacional/interior/na-andaluzia-tambem-se-fala-de-independencia-proposta-inclui-alentejo-e-algarve-8828281.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 3. Tja, hoe langer het circus duurt, des te meer clowns we te zien krijgen. Deze malloot doodzwijgen a.u.b., want hier zit niemand op te wachten.

 4. Kijk uit Anton: 1 April kent Spanje niet, de overheid is dusdanig naïef dat ze je nog geloven ook en de Nationale politie staat zo voor je deur……pardon is de desbetreffende straat met die ‘gezellige kroeg’.

 5. Dit bericht past in een sensatieblad. Dit kan niemand toch serieus nemen!
  Houd a.u.b. de nieuwsvoorziening op peil en laat je niet verleiden tot vermelding van deze ‘feiten’.

   1. Er zijn te veel idioten die erop doorgaan en het voor waar aannemen.
    De russen doen niets anders dan vals nieuws verspreiden of kleine zaken opblazen. Gaan jullie dat nu ook doen? Zo verlies je al snel een reputatie en krijg je er een andere voor terug. Niet doen dus.

 6. 1 april!!

  Nee, ik weet dat het serieus is, maar moet de pers een spreekbuis zijn voor elke halve gare minderheid?

  Zelf ben ik voor de onafhankelijlheid van de straat waar ik woon, we worden al jaren genegeerd en de lantaarnpalen worden soms niet gerepareerd. Wel annexeer ik eerst het kruispunt met die leuke kroeg, en de straat aan de achterkant want daar is een bank gevestigd, dus die straat hoort ook bij mijn straat. Ik heb een referendum gehouden en van de 30 inwoners van de straat hebben 50 vóór gestemd, die fascisten die tegen zijn heb ik maar niet gevraagd, opkomst was 98%. Dus vanaf maandag zijn wij ook onafhankelijk…

   1. Je bedoelt het niet serieus, maar de ANA bedoelt het wel serieus. Alleen we kunnen ze uiteraard niet serieus nemen 😉

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by