skip to Main Content
Nederlanders aangehouden voor mega marihuana productie aan de Costa Blanca
Diario Informacion

Nederlanders aangehouden voor mega marihuana productie aan de Costa Blanca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Nederlanders aangehouden voor mega marihuana productie aan de Costa Blanca

Diario Informacion

ALICANTE – De Guardia Civil heeft vijf Nederlanders en een Marokkaan aangehouden die gezien worden als de hoofdrolspelers in een grote drugsbende aan de Costa Blanca. Het gaat om aanhoudingen van vier Nederlandse mannen tussen de 39 en 43 jaar oud, een Nederlandse vrouw van 40 jaar en een Marokkaanse man van 46 jaar die werden aangehouden in Alicante, La Nucia, Mutxamel, El Rebolledo en El Campello.

De aangehouden Nederlanders en Marokkaan werden gearresteerd vanwege drugshandel, wapenbezit, de vorming van een criminele bende en het kweken van marihuana. Volgens de politie gaat het om een van de grootste organisaties die ooit in de provincie Alicante is opgerold.

De bende wordt ervan verdacht dat ze zich aan het klaarmaken waren voor het kweken van 10 ton wiet per jaar. Om de stroom voor de kweek installaties bij elkaar te krijgen had de bende werkzaamheden op straat uitgevoerd om kabels te verbinden via diverse woningen naar de loodsen.

De zaak kwam aan het rollen nadat een inwoner gezien had dat er verschillende vuilniszakken vervoerd werden vanuit een woning waarvan men meende dat het om marihuana planten ging. Toen de agenten eenmaal ter plaatse waren vonden ze een lege woning maar wel een die gebruikt was voor de kweek van marihuana. Aan de hand van die vondst begon het onderzoek naar de bende.

De politie meent dat in de woning in kwestie een Nederlander (van Marokkaanse oorsprong) op eigen initiatief drugs verkocht. De bende kwam daarachter en besloot op bezoek te gaan waarbij men de drugs in beslag nam. De bendeleden sloegen de Nederlander in elkaar die daarna uit Spanje vluchtte. In de woning werd een geladen pistool gevonden.

Volgens de politie had de bende als doel om in een loods in La Nucia en 20 verschillende woningen per jaar zo’n 80.000 wietplanten te kweken. Dat zou inhouden dat er jaarlijks zo’n 10 ton aan marihuana verkocht kon worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken