skip to Main Content
Orkaan Leslie kan de Canarische Eilanden bereiken
Archieffoto

Orkaan Leslie kan de Canarische Eilanden bereiken

Orkaan Leslie kan de Canarische Eilanden bereiken

Archieffoto

LAS PALMAS – De orkaan Leslie die op dit moment zeer actief is boven de Atlantische Oceaan kan de komende dagen ook de Canarische Eilanden bereiken. Leslie is onvoorspelbaar gebleken aangezien hij al weken aanwezig is in het midden van de Atlantische Oceaan en ontstond als orkaan om daarna af te zwakken naar een tropische storm en weer te groeien tot een orkaan (al spreken sommigen nog van tropische storm).

Leslie was tot nu toe niet gevaarlijk maar de orkaan (huracan) is gedraaid naar het oosten en kan delen van Europa bereiken om te beginnen bij de Canarische Eilanden en westelijk Afrika. Op het moment van schrijven bevindt Leslie zich op breedtegraad 37,3N en lengtegraad 52,9W, ongeveer in het midden van de Atlantische Oceaan. De koers van Leslie is echter veranderd en deze ligt nu richting Europa.

De Spaanse weerdienst Aemet meent dat de gevolgen van de orkaan Leslie deze week vanaf woensdagavond laat tot en met zaterdag te merken zullen zijn op de Canarische Eilanden die zich in de koers van Leslie in de Atlantische Oceaan bevinden.

Leslie zal gevolgen hebben voor alle eilanden van de Canarische archipel waarbij de westelijke eilanden (Tenerife, La Palma, La Gomera, El Hierro) getroffen kunnen worden op donderdag en vrijdag en de oostelijke eilanden (Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote) op vrijdag en zaterdag.

De gevolgen van orkaan of tropische storm Leslie is hevige regenval met op sommige plaatsen meer dan 30 l/m2 en harde windstoten van meer dan 40 knopen, wat tussen de 62 en 102 km/U is (windkracht 8).

UPDATE: De Spaanse weerdienst heeft later op maandag aangegeven dat de orkaan Leslie NIET richting de Canarische Eilanden gaat. Het lijkt erop dat de storm weer zeeinwaarts is gegaan buiten het bereik van de Spaanse archipel in de Atlantische Oceaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken