skip to Main Content
Vervroegde regionale verkiezingen Andalusië op 2 december
123rf

Vervroegde regionale verkiezingen Andalusië op 2 december

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Vervroegde regionale verkiezingen Andalusië op 2 december

123rf

SEVILLA – De regiopremier van de autonome deelstaat Andalusië Susana Díaz (PSOE) heeft op maandag de datum aangekondigd van vervroegde regionale/autonome verkiezingen. Dat zal moeten plaatsvinden op 2 december 2018 terwijl dat normaal gesproken in maart 2019 had moeten plaatsvinden, drie maanden eerder dus.

De reden voor deze vervroegde regionale verkiezingen in Andalusië is omdat de regering niet meer stabiel is nu de politieke partijen PSOE en Ciudadanos hun samenwerking hebben verbroken. Daardoor kunnen de regionale begrotingen voor 2019 niet goedgekeurd worden.

Daarnaast wil de actuele regionale premier geen lange verkiezingscampagne en wil Susana Díaz dat de autonome verkiezing niet te dicht in de buurt van de gemeente en Europese verkiezingen plaatsvinden, die gepland staan voor zondag 26 mei 2019.

De verkiezingscampagne in Andalusië zal op 16 november middernacht beginnen en duren tot middernacht 1 december. Op 2 december zijn de verkiezingen waarna het nieuwe regionale parlement in theorie op 27 december aan de slag kan.

Op 2 december hebben meer dan 6,5 miljoen inwoners van Andalusië het recht om te stemmen. Buitenlandse inwoners die wel ingeschreven staan maar geen Spaanse nationaliteit hebben mogen niet meestemmen met de autonome/regionale verkiezingen in Spanje. Buitenlanders die ingeschreven staan bij de gemeente mogen wel meestemmen met de gemeente en Europese verkiezingen op 26 mei 2019.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken